Ikea ‘schuimzoenen’ uit de handel in Spanje vanwege melk

Ikea ‘schuimzoenen’ uit de handel in Spanje vanwege melk
Beeld: Ikea

Ikea ‘schuimzoenen’ uit de handel in Spanje vanwege melk

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse agentschap voor voedselveiligheid en voeding heeft via het RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) van de Europese Unie een voedselalarm uitgegeven vanwege de aanwezigheid van het ingrediënt ‘melk’ in de Ikea ‘schuimzoenen’ of ‘schuimbollen’. Ikea geeft op haar website ook weer dat deze zoetigheid teruggebracht kan worden. Deze waarschuwing geldt niet alleen voor Spanje maar ook voor Nederland en België en andere landen.

Het gaat om de SÖTSAK SKUMTOPP schuimbollen met een zoet crème-achtig schuim als vulling overtrokken met chocola. Deze schuimbollen worden door de Nederlanders en Belgen nog wel eens vergeleken met de ‘schuimzoenen’, ofwel de oude negerzoenen. Ze zijn bijna net zo lekker maar niet helemaal hetzelfde.

De reden voor de waarschuwing is de onduidelijke etiketinformatie omdat de lijst met ingrediënten niet nadrukkelijk het allergeen melk vermeldt. Het betreft 180 grams verpakkingen met een uiterste houdbaarheidsdatum tussen 12 maart 2019 en 18 april 2019.

De SÖTSAK SKUMTOPP schuimbollen bevatten weipoeder, dat is verkregen uit melk. Hoewel de ingrediëntenlijst het bestanddeel weipoeder vermeldt, staat het allergeen melk er niet nadrukkelijk op.

Klanten met een allergie of intolerantie voor melk krijgen het advies om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar een IKEA vestiging. Zij ontvangen dan het volledige aankoopbedrag terug. Een kassabon is niet nodig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.