Ikea ‘schuimzoenen’ uit de handel in Spanje vanwege melk

Oeps ... foto ontbreekt!

Ikea ‘schuimzoenen’ uit de handel in Spanje vanwege melk

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse agentschap voor voedselveiligheid en voeding heeft via het RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) van de Europese Unie een voedselalarm uitgegeven vanwege de aanwezigheid van het ingrediënt ‘melk’ in de Ikea ‘schuimzoenen’ of ‘schuimbollen’. Ikea geeft op haar website ook weer dat deze zoetigheid teruggebracht kan worden. Deze waarschuwing geldt niet alleen voor Spanje maar ook voor Nederland en België en andere landen.

Het gaat om de SÖTSAK SKUMTOPP schuimbollen met een zoet crème-achtig schuim als vulling overtrokken met chocola. Deze schuimbollen worden door de Nederlanders en Belgen nog wel eens vergeleken met de ‘schuimzoenen’, ofwel de oude negerzoenen. Ze zijn bijna net zo lekker maar niet helemaal hetzelfde.

De reden voor de waarschuwing is de onduidelijke etiketinformatie omdat de lijst met ingrediënten niet nadrukkelijk het allergeen melk vermeldt. Het betreft 180 grams verpakkingen met een uiterste houdbaarheidsdatum tussen 12 maart 2019 en 18 april 2019.

De SÖTSAK SKUMTOPP schuimbollen bevatten weipoeder, dat is verkregen uit melk. Hoewel de ingrediëntenlijst het bestanddeel weipoeder vermeldt, staat het allergeen melk er niet nadrukkelijk op.

Klanten met een allergie of intolerantie voor melk krijgen het advies om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar een IKEA vestiging. Zij ontvangen dan het volledige aankoopbedrag terug. Een kassabon is niet nodig.

Ga naar de inhoud