Het nieuws van de rode potloodjes Marktplaats verkoop heeft ook Spanje bereikt

Het nieuws van de rode potloodjes Marktplaats verkoop heeft ook Spanje bereikt
Beeld: Twitter

Het nieuws van de rode potloodjes Marktplaats verkoop heeft ook Spanje bereikt

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een nieuwe en onverklaarbare hype op internet en dan met name op online handelsplatform Marktplaats waar de rode stempotloden te koop worden aangeboden voor soms belachelijk hoge bedragen. Dat nieuws heeft ook de Spaanse kranten bereikt waarbij gesproken wordt van de ‘lápices rojos’ als souvenir waarmee de ruim 13 miljoen Nederlanders konden stemmen.

De rode potloodjes die tijdens de verkiezingen gebruikt werden in Nederland zijn plotseling een collectors item geworden en er wordt veel over geschreven en gesproken op o.a. de social media. Veel stemmers hebben ervoor gekozen om hun stempotloodje of meerdere potloodjes mee te nemen als souvenir want het was vanwege de corona-crisis voor het eerst mogelijk om dat te doen.

Maar er zijn ook stemmers die ervoor kiezen om de ‘lápices rojos’ te koop aan te bieden op online platforms zoals het bekende Marktplaats. Potloodjes worden aangeboden voor 5 euro, 42 euro en iemand vraagt er zelfs 25.000 euro voor of ze kunnen tegen elk aanneembaar bod meegenomen worden, voor elk wat wils. 

Daarbij worden kreten vermeld zoals ‘slechts 1 keer gebruikt’, ‘unicum’, ‘gebruikt stempotlood, is pas 1 stip mee gezet’ of ‘mag zeker niet ontbreken in de collectie van een echte potloodverzamelaar’. Ook is te lezen ‘vintage stempotlood’ of ‘limited edition potlood’ en ‘1x gebruikt’  

Terwijl de vraag over wie de verkiezingen heeft gewonnen inmiddels beantwoord is, zijn er nog steeds vragen over wat er gedaan moet worden met de miljoenen rode potloodjes. 

Sommige Nederlanders hebben dus hun antwoord klaar door deze te koop aan te bieden terwijl anderen ervoor kiezen om de rode potloodjes aan goede doelen te schenken, zoals door deze naar Afrikaanse scholen te sturen.

Nu is het afwachten of er een nieuw schandaal aan zit te komen in Nederland, zoiets als het rode-potloodjes-schandaal waardoor misschien de nu nog nieuw te vormen coalitieregering weer kan vallen en er opnieuw rode verkiezingpotloodjes gemaakt moeten worden … of is dat nu al te ver gezocht 😉

Ga naar de inhoud