Gaat de Spaanse serie ‘Sky Rojo’ de opvolger worden van ‘La Casa de Papel’ op Netflix?

Gaat de Spaanse serie ‘Sky Rojo’ de opvolger worden van ‘La Casa de Papel’ op Netflix?
Beeld: Netflix

Gaat de Spaanse serie ‘Sky Rojo’ de opvolger worden van ‘La Casa de Papel’ op Netflix?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op vrijdag 19 maart gaat op Vaderdag in Spanje en de rest van de wereld op Netflix de nieuwste serie van de ‘La Casa de Papel’, ‘White Lines’ en ‘The Pier’ bedenker en regisseur Alex Pina in première. We hebben het over ‘Sky Rojo’ de nieuwste spannende Spaanse drama- en actie serie bij Netflix.

De Spaanse regisseur Alex Pina wordt bij Netflix op handen gedragen en diverse projecten zijn al grote successen geworden. Daarbij hebben we het natuurlijk over ‘La Casa de Papel’ of ‘Money Heist’ in het Engels, ‘White Lines’ en de serie ‘The Pier’ waarbij deze laatste niet bij Netflix te zien is. 

Nu komt daar ‘Sky Rojo’ bij waarvan Netflix de serie als volgt kort omschrijft : Door fatale gebeurtenissen in een bordeel slaan drie vrouwen die worden gekweld door hun verleden, op de vlucht voor hun pooier en zijn handlangers. Meer zeggen we niet om geen spoilers te geven.

In de hoofdrollen zien we acteurs en actrices die we al vaker hebben gezien in Netflix en niet-Netflix Spaanse en internationale series of films zoals Verónica Sánchez (The Pier), Miguel Ángel Silvestre (Sense8 en Narcos), Asier Etxeandia (Velvet), Lali Espósito en Yany Prado.

Naast dat elke aflevering bol staat van de actie valt ook meteen op dat bij ‘Sky Rojo’ niet gekozen is voor de standaard afleveringen van 50, 60 of 70 minuten maar slechts 25 minuten per aflevering. 

In totaal is de serie (slechts) 4 uur lang wat dus 8 korte afleveringen zijn. Ideaal dus voor het Bingewatchen in een weekend of wellicht op slechts een avond.

Detail is dat deze serie van Netflix in november 2019 en juni 2020 gedeeltelijk werd opgenomen op het Canarische Eiland Tenerife. De eerste aflevering opent volgens deze krant meteen al met de Teide in beeld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.