Gaat de Spaanse serie ‘Sky Rojo’ de opvolger worden van ‘La Casa de Papel’ op Netflix?

Gaat de Spaanse serie ‘Sky Rojo’ de opvolger worden van ‘La Casa de Papel’ op Netflix?
Beeld: Netflix

Gaat de Spaanse serie ‘Sky Rojo’ de opvolger worden van ‘La Casa de Papel’ op Netflix?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op vrijdag 19 maart gaat op Vaderdag in Spanje en de rest van de wereld op Netflix de nieuwste serie van de ‘La Casa de Papel’, ‘White Lines’ en ‘The Pier’ bedenker en regisseur Alex Pina in première. We hebben het over ‘Sky Rojo’ de nieuwste spannende Spaanse drama- en actie serie bij Netflix.

De Spaanse regisseur Alex Pina wordt bij Netflix op handen gedragen en diverse projecten zijn al grote successen geworden. Daarbij hebben we het natuurlijk over ‘La Casa de Papel’ of ‘Money Heist’ in het Engels, ‘White Lines’ en de serie ‘The Pier’ waarbij deze laatste niet bij Netflix te zien is. 

Nu komt daar ‘Sky Rojo’ bij waarvan Netflix de serie als volgt kort omschrijft: Door fatale gebeurtenissen in een bordeel slaan drie vrouwen die worden gekweld door hun verleden, op de vlucht voor hun pooier en zijn handlangers. Meer zeggen we niet om geen spoilers te geven.

In de hoofdrollen zien we acteurs en actrices die we al vaker hebben gezien in Netflix en niet-Netflix Spaanse en internationale series of films zoals Verónica Sánchez (The Pier), Miguel Ángel Silvestre (Sense8 en Narcos), Asier Etxeandia (Velvet), Lali Espósito en Yany Prado.

Naast dat elke aflevering bol staat van de actie valt ook meteen op dat bij ‘Sky Rojo’ niet gekozen is voor de standaard afleveringen van 50, 60 of 70 minuten maar slechts 25 minuten per aflevering. 

In totaal is de serie (slechts) 4 uur lang wat dus 8 korte afleveringen zijn. Ideaal dus voor het Bingewatchen in een weekend of wellicht op slechts een avond.

Detail is dat deze serie van Netflix in november 2019 en juni 2020 gedeeltelijk werd opgenomen op het Canarische Eiland Tenerife. De eerste aflevering opent volgens deze krant meteen al met de Teide in beeld.

Ga naar de inhoud