Reizende zeehond verrast inwoners langs de kust van de Costa Tropical in Granada

Reizende zeehond verrast inwoners langs de kust van de Costa Tropical in Granada
Beeld: Policía Local Motril / twitter

Reizende zeehond verrast inwoners langs de kust van de Costa Tropical in Granada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De inwoners van Motril werden op donderdag 17 Maart verrast door een vreemde bezoeker. Aan het strand lag namelijk een eenzame grijze zeehond ook wel kegelrob genoemd die heel wat kijklustigen trok.

Al bij het ochtendgloren werd het dier opgemerkt aan het playa canina (toepasselijk het hondenstrand) bij Motril, en de stroom van nieuwsgierigen hield bijna de hele dag niet op. Van op een veilige afstand, om het dier niet te storen, werden heel wat foto’s gemaakt. “Het gebeurt niet elke dag dat een grijze zeehond op ons strand uitrust”, vertelt een koppel dat probeert het moment te vereeuwigen met een smartphone. 

Nadat een eenzame wandelaar het dier ’s ochtends eerst nog verwarde met een zeeleeuw, bevestigden agenten van Seprona, de Guardia Civil en de Nationale Politie dat het wel degelijk om een grijze zeehond ging. Zij zagen er op toe dat niemand te dicht bij kwam, ook omdat het dier mogelijk agressief zou kunnen worden als het zich bedreigd voelde. Volgens de agenten van Seprona was het dier al op verschillende punten verschenen langs de kust van Andalusië.

Na observatie bleek het dier niet gewond of ziek te zijn. Het lijkt doodgewoon op doortocht, ook al is het bijzonder in deze contreien een grijze zeehond te zien. Volgens de agenten van Seprona is het misschien zelfs de eerste keer dat een exemplaar opgemerkt wordt langs de stranden van Granada. 

Het ging om een mannelijk exemplaar, dat normaal gezien aan de Noordelijke Atlantische kust leeft. Vermoedelijk zocht het dier het strand op om even uit te rusten. Mannelijke grijze zeehonden kunnen tot 400 kilogram wegen, vrouwelijke tot 250. De grijze zeehond wordt van de gewone zeehond onderscheiden door het rechte profiel van zijn kop.

Ga naar de inhoud