Lidl Spanje introduceert de anti-verspillingszak met groente en fruit

Lidl Spanje introduceert de anti-verspillingszak met groente en fruit
Beeld: Lidl / web

Lidl Spanje introduceert de anti-verspillingszak met groente en fruit

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De supermarktketen Lidl voert nieuwe preventieve maatregelen in om voedselverspilling te voorkomen. Onder deze maatregelen valt de lancering in meer dan 650 winkels die de keten in Spanje heeft van wat zij de ‘anti-verspillingzak’ noemen. Het is een pakket dat voor drie euro verkrijgbaar is en fruit en groenten bevat die ofwel niet voldoen aan conventionele esthetische normen maar nog steeds volledig geschikt zijn voor consumptie, of deel uitmaken van verpakkingen die beschadigd zijn zonder dat dit de kwaliteit van het product beïnvloedt.

Deze maatregel werd de afgelopen weken getest in meer dan 30 winkels die het bedrijf op de Canarische Eilanden heeft, waardoor meer dan 20.000 kg aan fruit en groenten werd verkocht die anders verspild zouden zijn. Na het behalen van dit succes heeft de keten besloten om dit initiatief uit te rollen in de rest van haar winkels in het land.

Naast de lancering van de anti-verspillingszak heeft Lidl parallel andere acties getest op de Canarische Eilanden om voedselverspilling verder te verminderen. Na succes heeft de keten besloten deze initiatieven ook uit te rollen in meer dan 650 winkels in het land. De nieuwe initiatieven zijn:

Verkoop van brood van de vorige dag met 50% korting:
Lidl voert geleidelijk de mogelijkheid in om brood van de vorige dag aan te bieden met 50% korting. Onder de producten bevinden zich o.a. het bekende roggebrood (pan de centeno), stokbrood (barra de pueblo) of brood met noten (hogazas con frutos secos).

Toepassing van een tweede korting (50%) op de laatste vervaldag:
Tot nu toe paste Lidl een korting van 30% toe op verse producten zoals vlees, vis, yoghurt, kaas of salades om producten die binnenkort hun vervaldatum of houdbaarheidsdatum naderen, te verkopen. Om de consumptie van deze producten verder te stimuleren, heeft Lidl besloten om nu een extra korting van 20% toe te passen op de laatste dag van hun vervaldatum.

Toepassing van een korting van 30% op bevroren en droge assortiment:
Een andere opmerkelijke maatregel is de toepassing van een korting van 30% op productfamilies die voorheen geen kortingen hadden wanneer ze hun vervaldatum of houdbaarheidsdatum naderden. Deze omvatten een assortiment van droge artikelen zoals koekjes, pasta of ingeblikte goederen, evenals hun bevroren producten.

Ga naar de inhoud