Twee jaar na mysterieuze verdwijning is hondje Tito teruggevonden in Valencia

Twee jaar na mysterieuze verdwijning is hondje Tito teruggevonden in Valencia
Beeld: Canva

Twee jaar na mysterieuze verdwijning is hondje Tito teruggevonden in Valencia

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Sommige verhalen lijken dan wel bijna surreëel toch zijn ze echt gebeurd. Twee jaar geleden verdween de Chihuahua Tito in Valencia. Dankzij de samenwerking van de politiediensten raakte Tito twee jaar na datum toch terug thuis. 

Yasmina Fernández had nooit gedacht dat haar uitstapje naar Valencia met haar jonge Chihuahua Tito zo slecht zou aflopen. Het was augustus, bloedheet op straat, en zoals vaker wandelde Yasmina met Tito naar een plek waar meerdere honden bijeen komen en ze onderling wat kunnen spelen. Tito droeg nooit een leiband. Hij was zo goed opgevoed dat hij nooit van Yasmina’s zijde week. Tot Tito plots nergens meer te bespeuren viel.

“Op 30 meter van mijn eigen deur”, verklaart Yasmina verontwaardigd. “Iemand was er met Tito vandoor. Enkel als ik eraan denk, huil ik al”. Niemand in de buurt had iets gezien. Yasmina deed aangifte, maar lange tijd hoorde ze niets van de politie. Tot ze twee jaar later plots telefoon krijgt. In een dorp in Zaragoza is een hondje gevonden. Tito?

Een man kwam met de chihuahua aandraven in het dorpje Tauste. Hij beweerde dat hij de chihuahua op straat vond. De chip wijst aan dat het om Tito gaat, twee jaar geleden verdwenen in Valencia. In tussentijd is Yasmina echter zowel van telefoonnummer als adres veranderd. Het kost heel wat moeite haar terug te vinden maar lukt uiteindelijk toch.

Eind goed al goed dus. Tito is terug thuis en … hij heeft er een nieuw vriendinnetje bij; Chula, het hondje dat uiteindelijk toch in zijn plaats kwam toen Yasmina de hoop al helemaal had opgegeven.

Ga naar de inhoud