Golf van partner- en familiegeweld in Andalusië: vrouwen, kinderen en een hond overleden

Golf van partner- en familiegeweld in Andalusië: vrouwen, kinderen en een hond overleden
Beeld: via canva.com

Golf van partner- en familiegeweld in Andalusië: vrouwen, kinderen en een hond overleden

Het partnergeweld heeft de afgelopen dagen flink toegeslagen in Andalusië waarbij niet alleen meerdere vrouwen zijn vermoord door hun partners of kind, maar ook kinderen en een hond om het leven zijn gekomen. Dat gebeurde in de provincies Málaga en Almeria.

Op maandag werd bekend dat een vader zijn twee dochters van 2 en 4 jaar oud heeft gedood. Dat deed de man in Las Alcubillas in de provincie Almería waarbij hijzelf ook is overleden. De Roemeense vader heeft zijn dochters vergiftigd en heeft ook zelf het vergif ingenomen om zo wraak te nemen op zijn 23-jarige voormalige partner die van hem was gescheiden en hem bij de politie had aangegeven voor partnergeweld.

Op maandag werd ook bekend dat een man die sinds 2022 door de justitie werd gezocht, niet alleen zijn voormalige partner heeft aangevallen en verwond, maar ook de hond van haar heeft doodgeslagen. Dat gebeurde in Rincón de la Victoria in de provincie Málaga. Na de aanval op de vrouw en de dood vand e hond werd een zoekactie op touw gezet door de politie. De man werd, samen met twee vrouwen, in een woning gevonden en na een gewelddadig verzet tegen de arrestatie van de man en vrouwen aangehouden. In de woning bevonden zich ook twee agressieve honden.

Afgelopen zaterdag werd in het dorp Pizarra in de provincie Málaga een vrouw door haar voormalige partner in koelen bloede op straat neergeschoten. De vrouw overleed ter plaatse en in het bijzijn van haar minderjarige dochter aan haar verwondingen terwijl de man ook zichzelf doodschoot. De 48-jarige vrouw kwam uit Álora, maar woonde al jaren samen met haar kinderen en voorheen met haar ex in Pizarra. 

Op zondag overleed uiteindelijk ook een moeder die door haar zoon was neergestoken. De 59-jarige moeder werd in Vélez-Málaga in de provincie Málaga door 37-jarige zoon met mentale problemen meerdere keren met een mes gestoken. Deze aanval overleefde ze wel, maar later in het ziekenhuis overleed ze alsnog aan haar verwondingen. Bij de steekpartij raakte ook de 34-jarige broer van de aanvaller gewond. Na de aanval heeft de 37-jarige man zichzelf ook verwond met hetzelfde mes, maar hij overleefde dat en wordt door de politie in het ziekenhuis bewaakt.

Het opvallende is dat drie maanden geleden een 61-jarige moeder door haar 22-jarige zoon werd neergestoken in Benajarafe, nabij Vélez-Málaga. Deze moeder werd in haar rug gestoken door een groot mes, maar wist de aanval te overleven. De dader is aangehouden.

Ga naar de inhoud