Madrid krijgt eerst mannelijke collectieve masturbatie club

Madrid krijgt eerst mannelijke collectieve masturbatie club
Beeld: Canva

Madrid krijgt eerst mannelijke collectieve masturbatie club

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De collectieve masturbatieclubs voor mannen bestaan al tientallen jaren in de grote Amerikaanse steden. Het zijn plekken waar zowel homo- als heteroseksuele mannen samen komen op zoek naar een fysieke en spirituele verbinding via de zelfbevrediging, zo meldt de Spaanse krant El País.

Volgens het internet bestaan er in de Verenigde Staten 18 dergelijke clubs, in Australië en in Canada elk 2 en in het Verenigd Koninkrijk eentje. Mannen van alle rang en stand komen er samen, niet om seks te hebben maar om te masturberen. Drugs en alcohol zijn er niet welkom, machtsspelletjes en intimiteit gewoonlijk evenmin. Nacho G., een man van 43, heeft er nu ook in Madrid eentje geopend.

De naam van de club in Madrid laat weinig aan de verbeelding over. ‘Pajas entre Colegas’ (masturbatie onder vrienden) heet die namelijk. Het project van Nacho loopt al even in de privésfeer, maar nu verhuist hij naar een oude bar met een oppervlakte van 100 vierkante meter. In totaal is er plaats voor een 70 tal mannen. In de zaal staan grote stoelen en twee enorme schermen, waarop enkel masturberende mannen worden getoond. Er speelt muziek, gewoonlijk zachte jazz en de lichten zijn er gedimd. “Over het algemeen blijven onze leden ook wanneer ze klaar zijn”, vertelt Nacho. “Men blijft om net zo veel te masturberen als men zelf wil gedurende de drie uren die een evenement duren. Tussen de orgasmen door wordt gezellig gebabbeld alsof het allemaal oude vrienden zijn.”

Volgens de eigenaars van de collectieve masturbatieclubs draait het er vooral om de schaamte weg te werken. Er rust nog te veel een taboe op de individuele seksualiteit, vooral voor heteroseksuele mannen, en de clubs willen dat doorbreken. Bovendien wordt er gehamerd op de gelijkheid van alle leden. Eenieder is er welkom, en eens binnen de club bestaat klasse, leeftijd noch afkomst.

Ga naar de inhoud