Het koningshuis heeft bevestigd dat prinses Amalia in Madrid heeft gewoond en gestudeerd

Het koningshuis heeft bevestigd dat prinses Amalia in Madrid heeft gewoond en gestudeerd
Beeld: via canva.com & RVD

Het koningshuis heeft bevestigd dat prinses Amalia in Madrid heeft gewoond en gestudeerd

Prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Nederland, heeft een bijzondere periode doorgemaakt in haar leven. Nadat zij werd bedreigd door de Mocro Maffia, een gevaarlijke criminele organisatie, besloten haar ouders dat ze om veiligheidsredenen moest uitwijken naar het buitenland. Er werd gekozen voor Madrid, waar Amalia in alle rust op afstand heeft kunnen studeren.

De Mocro Maffia, een machtige criminele organisatie betrokken bij drugshandel en afpersing, had Prinses Amalia ernstig bedreigd. Deze bedreigingen brachten haar veiligheid in gevaar, waardoor haar ouders, Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, moesten ingrijpen.

Om hun dochter uit de handen van de Mocro Maffia te houden, besloten de koninklijke ouders dat Prinses Amalia moest verhuizen naar een veiliger omgeving. Ze kozen ervoor om haar naar Madrid te sturen, waar ze gedurende een jaar zou studeren en wonen.

In Madrid kon Prinses Amalia een meer anoniem leven leiden, zonder constant in de schijnwerpers te staan. Ze woonde in een discreet appartement en ging grotendeels onopgemerkt door de straten van de Spaanse hoofdstad.

Hoewel Prinses Amalia in Madrid verbleef, zette ze haar studie aan de Universiteit van Amsterdam voort. Dankzij de mogelijkheid om op afstand te studeren, kon ze haar academische carrière voortzetten. Naast haar reguliere studie, nam Prinses Amalia deel aan een uitwisselingsprogramma met het IE University in Madrid. Hier kreeg ze de kans om internationale ervaring op te doen en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Tijdens haar verblijf in Madrid genoot Prinses Amalia ook van haar vrije tijd. Ze werd geregeld gezien in de chique wijken van de stad, wandelend in het Retiro park of winkelen in exclusieve winkels. Ze werd ook enkele keren gezien met haar moeder Maxima. Na haar verblijf in Madrid keerde Prinses Amalia terug naar Amsterdam.

Ga naar de inhoud