Gemummificeerde Spanjaard gevonden in Argentijns Andes gebergte

Oeps ... foto ontbreekt!

Gemummificeerde Spanjaard gevonden in Argentijns Andes gebergte

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Argentijnse autoriteiten hebben in het Andes gebergte in de regio Mendoza het gemummificeerde lichaam gevonden van een Spanjaard die in 1990 spoorloos verdween. Het gaat vrijwel zeker om de uit Valencia afkomstige Mateo Parrilla die 29 jaar geleden tijdens zijn klim van de Rincón berg verdween.

Men gaat er vanuit dat het om de Spanjaard gaat aangezien de autoriteiten identiteitspapieren van Mateo Parrilla op het lichaam vonden. Om zeker te zijn zal men verder onderzoek verrichten. Het was in die jaren de enige verdwijning van een bergbeklimmer dus de kans is groot dat het om de Spanjaard gaat.

Mateo Parrilla verdween op 18 januari 1990 toen hij solo de 5.365 meter hoge Rincón berg beklom. Ondanks de zoektocht in 1990 werd het lichaam van Mateo nooit gevonden. Afgelopen 12 mei zag een andere bergbeklimmer een lichaam in het ijs/sneeuw waarna de autoriteiten werden gewaarschuwd.

Toen men het lichaam weg wilde halen bleek dat het compleet gemummificeerd was en had de man nog zijn rugzak om. Men gaat er vanuit dat de bergbeklimmer is gevallen en overleed aan zijn verwondingen.

Ga naar de inhoud