skip to Main Content
Gemummificeerde Spanjaard gevonden in Argentijns Andes gebergte
El Pais

Gemummificeerde Spanjaard gevonden in Argentijns Andes gebergte

VALENCIA – De Argentijnse autoriteiten hebben in het Andes gebergte in de regio Mendoza het gemummificeerde lichaam gevonden van een Spanjaard die in 1990 spoorloos verdween. Het gaat vrijwel zeker om de uit Valencia afkomstige Mateo Parrilla die 29 jaar geleden tijdens zijn klim van de Rincón berg verdween.

Men gaat er vanuit dat het om de Spanjaard gaat aangezien de autoriteiten identiteitspapieren van Mateo Parrilla op het lichaam vonden. Om zeker te zijn zal men verder onderzoek verrichten. Het was in die jaren de enige verdwijning van een bergbeklimmer dus de kans is groot dat het om de Spanjaard gaat.

Mateo Parrilla verdween op 18 januari 1990 toen hij solo de 5.365 meter hoge Rincón berg beklom. Ondanks de zoektocht in 1990 werd het lichaam van Mateo nooit gevonden. Afgelopen 12 mei zag een andere bergbeklimmer een lichaam in het ijs/sneeuw waarna de autoriteiten werden gewaarschuwd.

Toen men het lichaam weg wilde halen bleek dat het compleet gemummificeerd was en had de man nog zijn rugzak om. Men gaat er vanuit dat de bergbeklimmer is gevallen en overleed aan zijn verwondingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken