Gemummificeerde Spanjaard gevonden in Argentijns Andes gebergte

Gemummificeerde Spanjaard gevonden in Argentijns Andes gebergte
Beeld: El Pais

Gemummificeerde Spanjaard gevonden in Argentijns Andes gebergte

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Argentijnse autoriteiten hebben in het Andes gebergte in de regio Mendoza het gemummificeerde lichaam gevonden van een Spanjaard die in 1990 spoorloos verdween. Het gaat vrijwel zeker om de uit Valencia afkomstige Mateo Parrilla die 29 jaar geleden tijdens zijn klim van de Rincón berg verdween.

Men gaat er vanuit dat het om de Spanjaard gaat aangezien de autoriteiten identiteitspapieren van Mateo Parrilla op het lichaam vonden. Om zeker te zijn zal men verder onderzoek verrichten. Het was in die jaren de enige verdwijning van een bergbeklimmer dus de kans is groot dat het om de Spanjaard gaat.

Mateo Parrilla verdween op 18 januari 1990 toen hij solo de 5.365 meter hoge Rincón berg beklom. Ondanks de zoektocht in 1990 werd het lichaam van Mateo nooit gevonden. Afgelopen 12 mei zag een andere bergbeklimmer een lichaam in het ijs/sneeuw waarna de autoriteiten werden gewaarschuwd.

Toen men het lichaam weg wilde halen bleek dat het compleet gemummificeerd was en had de man nog zijn rugzak om. Men gaat er vanuit dat de bergbeklimmer is gevallen en overleed aan zijn verwondingen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.