Wegwerkers plaatsen kartonnen foto van een politiewagen en krijgen nu zelf boete in Spanje

Wegwerkers plaatsen kartonnen foto van een politiewagen en krijgen nu zelf boete in Spanje
Beeld: Guardia Civil / web

Wegwerkers plaatsen kartonnen foto van een politiewagen en krijgen nu zelf boete in Spanje

MADRID – Werknemers die wegwerkzaamheden uitvoeren aan een weg in Albacete in Castilla-La Mancha hebben een wel zeer originele manier gevonden om ervoor te zorgen dat automobilisten langzamer rijden. Ze hebben een grote foto gemaakt van PVC/karton van een patrouillewagen van de Guardia Civil langs de kant van de weg geplaatst. Het ontbrak deze foto/wagen zelfs niet aan werkende zwaailichten maar het ontbrak de werkers wel aan toestemming. (zie video onderaan artikel)

Het nabootsen van een officiële patrouillewagen van de Guardia Civil is een misdrijf en kan boetes opleveren van 700 euro of meer. Het is niet bekend of de politie ook daadwerkelijk een boete heeft gegeven of dat ze deze actie door de vingers zien. Origineel en waarschijnlijk doeltreffend is het wel.

Met een foto van karton en PVC op ware grote van een patrouillewagen van de afdeling Tráfico van de Guardia Civil wisten de wegwerkers de automobilisten op het verkeerde been te zetten waardoor ze langzamer reden omdat er gedacht werd dat er een politiewagen stond. De kartonnen politieauto leek net echt en had zelfs werkende zwaailichten. 

Weliswaar lijkt het een origineel idee, maar het gebruik van kartonnen politiewagens gebeurt al in andere landen zoals Turkije en het Verenigde Koninkrijk. Ondanks dat dit een goed idee lijkt, ziet het er niet naar uit dat dit een veelvoorkomende praktijk zal worden in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.