Op 17 juni opent de nieuwe darkride-achtbaan in pretpark PortAventura in Salou

Op 17 juni opent de nieuwe darkride-achtbaan in pretpark PortAventura in Salou
Beeld: PortAventura / web

Op 17 juni opent de nieuwe darkride-achtbaan in pretpark PortAventura in Salou

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Over ongeveer een maand, vanaf 17 juni, kunnen de PortAventura-fans weer genieten van een nieuwe attractie. Dit keer is het geen show of iets zonder avontuur, maar een nieuwe achtbaan die heel anders is dan de andere achtbanen in het bekendste pretpark van Spanje. Deze nieuwe achtbaan vindt niet buiten, maar binnen plaats en is geïnspireerd op de succesvolle bioscoopfilm ‘Uncharted’.

‘Uncharted: El Enigma de Penitence’ is een bijzondere achtbaan die, in tegenstelling tot de andere achtbanen in het park, niet in de buitenlucht, maar in een binnenruimte voor emoties en spanning gaat zorgen. Het is een zogenaamde Darkride met de naam van een populaire bioscoopfilm, ook opgenomen in Spanje, die veel op de avonturen van Indiana Jones lijkt.

Deze nieuwe achtbaan wordt geopend in het deel Far West in het pretpark. De hoofdrolspelers van de bioscoopfilm, Nate en Sully, beleven samen met het publiek een spannend avontuur op zoek naar een waardevolle schat. Na een korte show of video-introductie, volgt het Darkride avontuur van 700 meter lang. Deze achtbaan is twaalf meter hoog en is gebouwd in een gebouw van 4800 m² groot en 16 meter hoog.

Dankzij de samenwerking tussen Sony Entertainment en PortAventura World, die meer dan 25 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de bouw van de achtbaan, zal de attractie de allereerste ter wereld zijn die is geïnspireerd op het universum van de film ‘Uncharted’.

Ga naar de inhoud