Spanje is de op één na populairste bestemming om naartoe te reizen in 2023

Spanje is de op één na populairste bestemming om naartoe te reizen in 2023
Beeld: via canva.com

Spanje is de op één na populairste bestemming om naartoe te reizen in 2023

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens het rapport ‘Reistrends 2023’ van het Economisch Instituut van Mastercard, is Spanje de op een na geliefdste bestemming onder Europeanen om in 2023 te bezoeken. Het land staat op de tweede plaats, direct na het Verenigd Koninkrijk en voor de Verenigde Staten, die samen de top 3 vormen.

Bovendien staan Italië en Duitsland respectievelijk op de vierde en vijfde plaats in deze ranglijst. Daarop volgen Frankrijk (6), Zwitserland (7), Zweden (8), Nederland (9) en Denemarken (10). Volgens de onderzoekers blijft Europa een van de belangrijkste bestemmingen ter wereld voor reizigers van over de hele wereld. Na een succesvolle heropleving vorig jaar, zal het verlangen om te reizen opnieuw de groei van het toerisme in Europa stimuleren in 2023.

Volgens het rapport van Mastercard zijn Duitsland en Spanje steeds geliefder onder toeristen uit Latijns-Amerika, terwijl Saudi-Arabië en Egypte steeds populairder worden als bestemmingen voor reizigers uit Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De post-pandemische voorkeur voor ervaringen boven materiële bezittingen en de voortdurende vraag naar recreatief reizen zijn de trends van 2023. Aanvankelijk waren zakenreizen naar de achtergrond geschoven vergeleken met vakantiereizen, maar in de tweede helft van 2022 hebben zakenreizen zich stevig hersteld. Ondanks economische onzekerheid wordt verwacht dat de opening van het Chinese vasteland wereldwijd de groei zal stimuleren, met een directe impact op de regio Azië-Pacific, maar ook op toeristische landen zoals Spanje.

Ga naar de inhoud