Belgische moeder vergeet baby en sleutels in haar auto in Torrevieja

Belgische moeder vergeet baby en sleutels in haar auto in Torrevieja
Beeld: Guardia Civil / web

Belgische moeder vergeet baby en sleutels in haar auto in Torrevieja

Op 13 mei gebeurde er iets opmerkelijks in Torrevieja, een badplaats aan de Spaanse Costa Blanca. Een Belgische moeder vergat per ongeluk haar sleutels in de auto, waar haar zes maanden oude baby nog in zat. Ze kon de auto niet openen. Gelukkig reageerden omstanders alert en kwam de Guardia Civil politie snel ter plaatse, waardoor het kindje veilig kon worden gered.

Het alarmerende incident deed zich rond half negen ’s morgens voor, toen de Guardia Civil op patrouille was in het toeristische gebied langs de boulevard van Torrevieja. Verschillende bezorgde voorbijgangers snelden op de agenten af om hen te waarschuwen over een baby die werd opgesloten in een auto.

De agenten haastten zich naar de locatie en troffen daar een zeer zenuwachtige vrouw aan, die door middel van gebaren duidelijk maakte dat ze per ongeluk haar autosleutels in de wagen had laten zitten. De vrouw, een 36-jarige Belgische inwoonster die geen Spaans sprak, had haar baby van zes maanden oud in de auto achtergelaten.

Omdat de temperatuur buiten al begon op te lopen en er daardoor gevaar dreigde voor de kleine, besloten de agenten onmiddellijk in actie te komen. Ze stelden vast dat de baby veilig in een kinderzitje achterin de auto zat.

Om snel toegang te krijgen tot het voertuig, grepen de agenten naar een speciaal gereedschap waarmee ze de ruit van de passagiersdeur konden forceren. Op die manier konden ze de auto ontgrendelen en de baby in veiligheid brengen.

Zonder de alertheid en het snel handelen van de omstanders die de Guardia Civil hadden gewaarschuwd, was de afloop van dit incident wellicht heel anders geweest. In een persverklaring benadrukte de Guardia Civil dat de baby in goede gezondheid verkeerde na de reddingsactie. Het snelle optreden had erger leed weten te voorkomen.

Ga naar de inhoud