Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (103)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (103)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (103)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Tijdens het ontbijt vraagt Tom vaak aan de gasten wat de plannen voor vandaag zijn. Als er geen duidelijke plannen zijn, hebben wij enkele suggesties die vaak goed in de smaak vallen. Daarnaast hebben we ook een paar boeken samengesteld met uitstappen in de regio. De favorieten zijn de stad Elche met haar mooie palmenpark en gezellige pleinen. Andere mooie steden in de buurt zijn Murcia en Alicante.

Bij goed weer sturen we regelmatig gasten naar het pirateneiland Tabarca, een leuk klein eiland voor de kust. Vanuit de haven van Santa Pola gaan er regelmatig bootjes naar Tabarca. Op het eiland kun je wandelen door de natuur, slenteren door de oude pittoreske straatjes en natuurlijk een hapje eten of aan het strand genieten van de zee. Een andere suggestie die we aanraden is wel een stukje rijden en flink verstopt, een Marokkaanse theetuin. Een mooie tuin en een grotwoning met heel veel kamertjes en gangetjes. Een soort openluchtmuseum. Bezoeken bij het vallen van de avond wordt alles nog mooier als alle lampjes en kaarsjes aangaan.

Van een andere orde is de kathedraal “Santa María Magdalena”, een mooie en bijzondere kerk van de hand van een leerling van Gaudi, afgebouwd in 1949. Vandaag zijn we met de neef en tante van Tom naar dit heiligdom geweest. Je kan er makkelijk met de auto komen, ondanks dat de kerk boven op een berg staat met een prachtig uitzicht over de stad Novelda. Het was alweer even geleden dat we er geweest waren, maar het blijft interessant. We kregen uitleg -in het Spaans- over het orgel, zover bekend de enige met zulke grote orgelpijpen uit marmer. Het marmer komt uit de regio, het rode marmer uit het dorp La Romana, het lichte marmer uit de mijn van Pinoso waar onze B&B op uit kijkt. Er werd een stuk muziek gespeeld zodat we het orgel konden horen, mooie zuivere tonen.

Vroeger speelde Tom vaak bij een vriend waar de familie in orgelbouw zat, het was altijd razend interessant om de werkplaats te zien waar hout en metaal wordt bewerkt zodat er een groot kerkorgel ontstaat. Hij kan zich elke centimeter en de geur van de werkplaats nog herinneren.

Kortom, het zijn weer leuke en drukke weken in Casa Rodriguillo en wat genieten wij ervan om de gasten een goede ervaring te geven.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud