Nederlander doneert 3.000 kilo aardappelen aan families in Javea

Nederlander doneert 3.000 kilo aardappelen aan families in Javea
Beeld: La Marina Plaza

ALICANTE – De 73-jarige Nederlander Herman Sinnema heeft de lokale krant gehaald vanwege het doneren van 3.000 kilo aardappelen aan families in nood. De Nederlander heeft in Pedreguer een groentetuin waar hij al meer dan 10 jaar samen met vrijwilligers tot wel acht verschillende soorten aardappelen en veel meer groente en fruit kweekt voor sociale doelen en de afdeling Caritas van de lokale kerk in Javea.

De afgelopen 10 jaar is de Nederlandse groente- en fruittuin meer een sociale verzamelplaats geworden waar vrijwilligers samenwerken om ecologische/biologische producten te kweken en deze te verkopen of te doneren aan sociale instellingen zoals in dit geval de 3.000 kilo aardappelen die naar Caritas van de Parroquia del Mar in Javea gaat.

Tien jaar geleden belandde Herman Sinnema in Pedreguer en wist hij dat hij daar wilde blijven om groente te kweken. Samen met Nederlandse vrienden maakte hij een terrein van 4.000 m2 schoon waarna het boerderij avontuur begon.

Sindsdien is deze groente- en fruittuin uitgegroeid tot producent van rode sinaasappels (naranjas sangre de toro), mandarijnen (mandarinas) en aardbeien (fresas). Maar er worden ook kool (colen), bonen (habas), uien (cebollas), aubergine (berenjenas), pepers (pimientos) en hete pepers (pimientos picantes) geproduceerd maar vooral aardappelen (patatas) van verschillende soorten.

Dit jaar hebben de Nederlandse boer en de vrijwilligers 3.000 kilo aardappelen verzameld. Deze worden elke zondag op de markt van Caritas voor de Parroquia del Mar verkocht waarna zo’n 70 gezinnen in Javea van de opbrengst hun rekeningen kunnen betalen, voedsel kunnen kopen etc.

Op dit moment gaat 90% van de oogst van de boerderij van Herman Sinnema naar Caritas in Javea terwijl de rest verdeeld wordt over solidaire groente- en fruitmanden die ook aan Caritas Paroquial Nuestra Sra de Loreta gegeven worden.

Foto’s: La Marina Plaza

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

10
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Willem Wilstra / Drachten

Kijk, dit is nog eens ‘ontwikkelingshulp’ wat z’n vruchten afwerpt!
Petje af voor Herman want het gaat beslist niet zonder veel zweet.
Onze grote waardering van deze fries ‘om útens’!

elly edens

Heel goed. Ook in Spanje zijn er veel gezinnen die het echt moeilijk hebben. Compliment voor deze actie.

Esta Löchter

In een woord GEWELDIG!

Anoniem

Wat een geweldige man. Deze zou een onderscheiding moeten krijgen in Nederland en Spanje. Zo onbaatzuchtig, dat maak je niet veel mee. Ik woon in Torreblanca anders kwam ik deze man bedanken en als vrijwilliger mee gaan werken.

Michel

Helemaal mee eens. Ik woon iets dichter en ga toch eens proberen om wat meer info te krijgen van hun zomer activiteiten.
Adres : Calle Pío X, 9, 03730 Jávea, Alicante .

Eddy

Prachtig van die man.Ze bestaan nog mensen met een hart voor anderen.

Fernando

Prachtig dat er nog zulke mensen zijn in deze wereld.

Diana

Prachtig initiatief. Mooi…… er zit nog goed in de mens….

Jean-Marie

Dit is een prachtig initiatief en zou nog meer uitstraling krijgen door de lokale bevolking nog meer te betrekken bij het initiatief! En aan de initiatiefnemer even de raad meegeven om ook bij de residente landgenoten extra steun op te halen.
Win /win is steeds een mooie oplossing in het leven toch.

info@vuuraanzee.nl

GEWELDIG!! Op zijn Rotterdams; niet lullen maar poetsen…

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.