skip to Main Content
Nederlander doneert 3.000 kilo aardappelen aan families in Javea
La Marina Plaza

Nederlander doneert 3.000 kilo aardappelen aan families in Javea

ALICANTE – De 73-jarige Nederlander Herman Sinnema heeft de lokale krant gehaald vanwege het doneren van 3.000 kilo aardappelen aan families in nood. De Nederlander heeft in Pedreguer een groentetuin waar hij al meer dan 10 jaar samen met vrijwilligers tot wel acht verschillende soorten aardappelen en veel meer groente en fruit kweekt voor sociale doelen en de afdeling Caritas van de lokale kerk in Javea.

De afgelopen 10 jaar is de Nederlandse groente- en fruittuin meer een sociale verzamelplaats geworden waar vrijwilligers samenwerken om ecologische/biologische producten te kweken en deze te verkopen of te doneren aan sociale instellingen zoals in dit geval de 3.000 kilo aardappelen die naar Caritas van de Parroquia del Mar in Javea gaat.

Tien jaar geleden belandde Herman Sinnema in Pedreguer en wist hij dat hij daar wilde blijven om groente te kweken. Samen met Nederlandse vrienden maakte hij een terrein van 4.000 m2 schoon waarna het boerderij avontuur begon.

Sindsdien is deze groente- en fruittuin uitgegroeid tot producent van rode sinaasappels (naranjas sangre de toro), mandarijnen (mandarinas) en aardbeien (fresas). Maar er worden ook kool (colen), bonen (habas), uien (cebollas), aubergine (berenjenas), pepers (pimientos) en hete pepers (pimientos picantes) geproduceerd maar vooral aardappelen (patatas) van verschillende soorten.

Dit jaar hebben de Nederlandse boer en de vrijwilligers 3.000 kilo aardappelen verzameld. Deze worden elke zondag op de markt van Caritas voor de Parroquia del Mar verkocht waarna zo’n 70 gezinnen in Javea van de opbrengst hun rekeningen kunnen betalen, voedsel kunnen kopen etc.

Op dit moment gaat 90% van de oogst van de boerderij van Herman Sinnema naar Caritas in Javea terwijl de rest verdeeld wordt over solidaire groente- en fruitmanden die ook aan Caritas Paroquial Nuestra Sra de Loreta gegeven worden.

Foto’s: La Marina Plaza

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Kijk, dit is nog eens ‘ontwikkelingshulp’ wat z’n vruchten afwerpt!
  Petje af voor Herman want het gaat beslist niet zonder veel zweet.
  Onze grote waardering van deze fries ‘om útens’!

 2. Wat een geweldige man. Deze zou een onderscheiding moeten krijgen in Nederland en Spanje. Zo onbaatzuchtig, dat maak je niet veel mee. Ik woon in Torreblanca anders kwam ik deze man bedanken en als vrijwilliger mee gaan werken.

  1. Helemaal mee eens. Ik woon iets dichter en ga toch eens proberen om wat meer info te krijgen van hun zomer activiteiten.
   Adres : Calle Pío X, 9, 03730 Jávea, Alicante .

  1. Dit is een prachtig initiatief en zou nog meer uitstraling krijgen door de lokale bevolking nog meer te betrekken bij het initiatief! En aan de initiatiefnemer even de raad meegeven om ook bij de residente landgenoten extra steun op te halen.
   Win /win is steeds een mooie oplossing in het leven toch.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken