Search
menu
Search

Nederlander doneert 3.000 kilo aardappelen aan families in Javea

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlander doneert 3.000 kilo aardappelen aan families in Javea

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De 73-jarige Nederlander Herman Sinnema heeft de lokale krant gehaald vanwege het doneren van 3.000 kilo aardappelen aan families in nood. De Nederlander heeft in Pedreguer een groentetuin waar hij al meer dan 10 jaar samen met vrijwilligers tot wel acht verschillende soorten aardappelen en veel meer groente en fruit kweekt voor sociale doelen en de afdeling Caritas van de lokale kerk in Javea.

De afgelopen 10 jaar is de Nederlandse groente- en fruittuin meer een sociale verzamelplaats geworden waar vrijwilligers samenwerken om ecologische/biologische producten te kweken en deze te verkopen of te doneren aan sociale instellingen zoals in dit geval de 3.000 kilo aardappelen die naar Caritas van de Parroquia del Mar in Javea gaat.

Tien jaar geleden belandde Herman Sinnema in Pedreguer en wist hij dat hij daar wilde blijven om groente te kweken. Samen met Nederlandse vrienden maakte hij een terrein van 4.000 m2 schoon waarna het boerderij avontuur begon.

Sindsdien is deze groente- en fruittuin uitgegroeid tot producent van rode sinaasappels (naranjas sangre de toro), mandarijnen (mandarinas) en aardbeien (fresas). Maar er worden ook kool (colen), bonen (habas), uien (cebollas), aubergine (berenjenas), pepers (pimientos) en hete pepers (pimientos picantes) geproduceerd maar vooral aardappelen (patatas) van verschillende soorten.

Dit jaar hebben de Nederlandse boer en de vrijwilligers 3.000 kilo aardappelen verzameld. Deze worden elke zondag op de markt van Caritas voor de Parroquia del Mar verkocht waarna zo’n 70 gezinnen in Javea van de opbrengst hun rekeningen kunnen betalen, voedsel kunnen kopen etc.

Op dit moment gaat 90% van de oogst van de boerderij van Herman Sinnema naar Caritas in Javea terwijl de rest verdeeld wordt over solidaire groente- en fruitmanden die ook aan Caritas Paroquial Nuestra Sra de Loreta gegeven worden.

Foto’s: La Marina Plaza

Ga naar de inhoud