Merendeel campings aan de Costa Brava gaat dit weekend open

Merendeel campings aan de Costa Brava gaat dit weekend open
Beeld: Associatie van Camping in Gerona

Merendeel campings aan de Costa Brava gaat dit weekend open

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Met de opening van de grenzen voor de inwoners van de EU-landen en Schengenzone op zondag 21 juni om middernacht, is het voor de toeristen weer mogelijk om voor een vakantie naar Spanje te reizen. Dat kan met het vliegtuig, met de trein, met de bus of met de eigen auto met of zonder caravan (of tent) of met een camper. Veel vakantiegangers kiezen voor een vakantie op een camping aan de Costa Brava die dit weekend bijna allemaal open zullen gaan.

De Associació de Càmpings de Girona ofwel de Associatie van Campings in Gerona heeft aangegeven dat het merendeel van de campings die aangesloten zijn bij de associatie dit weekend open zullen gaan. De meeste van hen wachten niet tot zondag 21 juni wanneer de grenzen opengaan maar openen al op vrijdag 19 juni om goed voorbereid de eerste toeristen te ontvangen.

Het merendeel van de campings in de provincie Gerona zal dus dit weekend van 19, 20 en 21 juni opengaan maar andere campings kiezen ervoor nog even te wachten. De Associació de Càmpings de Girona verwacht dat het eerste weekend van juli alle campings in de provincie open zullen zijn.

De associatie vindt het erg jammer dat de grenzen niet zoals in buurland Frankrijk en ook in België reeds op 15 juni open zijn gegaan maar men is ook tevreden dat in plaats van 1 juli de heropening van de grenzen voor EU-toeristen een week werd vervroegd naar 21 juni.

Dit is zeer belangrijk voor de campingeigenaren want 80% van de gasten is afkomstig uit het buitenland. Met name de Nederlandse campinggasten zijn belangrijk en daarom heeft de Associatie van Campings in Gerona een samenwerking met de ANWB aangekondigd om promotievideo’s te maken waarin wordt uitgelegd dat het corona-veilig is om naar de Catalaanse campings te reizen.

De Costa Brava is een populair gebied om te kamperen, met voor een deel uitstekend toegeruste campings, vooral in de streek van Sant Pere Pescador en Pals. Ook verder landinwaarts liggen er mooie campings in de Pyreneeën, in de nabijheid van een natuurpark of een kleine rivier. De prijzen kunnen sterk variëren naargelang het seizoen en de voorzieningen. Voor vakantiegangers die zonder tent of caravan reizen, zijn er op veel campings bungalows te huur, zo schrijft de ANWB op haar website over de Costa Brava en de provincie Gerona.

Ga naar de inhoud