Search
menu
Search

Tot 40 graden tijdens eerste hittegolf in delen van Spanje

Tot 40 graden tijdens eerste hittegolf in delen van Spanje
Beeld: 123rf

Tot 40 graden tijdens eerste hittegolf in delen van Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje komt dit weekend weer iets meer tot leven nu het land na het opheffen op zondag 21 juni van de noodtoestand en het einde van het de-escalatieproces in de nieuwe normaliteit terecht komt. Maar die ‘nueva normalidad’ begint ook meteen met een extreme hitte in sommige delen van het land waarbij de temperaturen tot 40 graden of meer kunnen oplopen en men spreekt van een hittegolf.

Niet alleen komt er een einde aan de noodtoestand en het de-escalatieproces maar de grenzen gaan ook open op zondag 21 juni om middernacht. De eerste reizigers uit Nederland en België die Spanje zullen binnenkomen doen dat meteen in een zeer warm land tijdens de eerste echte ‘ola de calor’ ofwel hittegolf.

Het toeval wil dat deze zaterdag 20 juni ook officieel om 23:44 uur de zomer begint die 93 dagen en 15 uur zal duren tot 22 september. Deze zomer start dus ook meteen goed met hoge temperaturen die tot 40 graden kunnen oplopen. Deze extreem warme periode begint al op vrijdag en zal volgens de website eltiempo.es het hele weekend en wellicht ook nog op maandag en dinsdag voortduren.

Verwacht wordt dat zowel op zaterdag als op zondag de temperaturen zullen blijven stijgen met meer typische waarden voor het weekend of zelfs temperaturen die iets boven normaal zijn aangezien deze in het zuidwesten de 35 graden zullen overschrijden en tot 40 graden kunnen stijgen in de Guadalquivir-vallei en steden als Córdoba en Sevilla.

Ook aan de Middellandse Zeekust zoals in de regio’s Catalonië, Valencia regio, Murcia en in Andalusië en op de Balearen eilanden zullen de hogere temperaturen te merken zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?