EBay sluit het Spaanse kantoor maar houdt de Spaanse website in de lucht

EBay sluit het Spaanse kantoor maar houdt de Spaanse website in de lucht
Beeld: Freepik

EBay sluit het Spaanse kantoor maar houdt de Spaanse website in de lucht

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Werelds grootste veilingwebsite voor het aanbieden van nieuwe en tweedehands spullen eBay sluit vanaf 1 juli haar kantoor in Spanje. Dat wil echter niet zeggen dat eBay niet meer in het Spaans te bekijken zal zijn want de Spaanstalige website zal vanuit een andere locatie in Europa beheerd gaan worden.

Het kantoor van het Amerikaanse eBay sluit op 1 juli haar deuren in Spanje vanwege organisatorische redenen, niet omdat het slecht gaat met eBay maar omdat het bedrijf met een reorganisatie bezig is. De Spaanstalige website www.ebay.es zal in de toekomst beheerd worden vanuit het Ierse Dublin.

De sluiting van het kantoor van eBay Spain International in Madrid zal een effect hebben op de 19 werknemers die volgens het bedrijf zelf beloond zullen worden vanwege hun gedwongen vertrek. Volgens eBay zijn de werknemers en het bedrijf tot een overeenkomst gekomen aangezien de Spaanse medewerkers niet overgeplaatst zullen worden van Madrid naar Dublin. 

EBay biedt een wereldwijd handelsplatform aan waar vrijwel iedereen nagenoeg zonder beperking alles kan verhandelen. Ook tegen een vaste prijs kan iets aangeboden worden. Berucht zijn de soms bizarre artikelen die worden aangeboden op deze website. 

Het bedrijf eBay werd in 1995 opgericht door Pierre Omidyar en inmiddels zijn er wereldwijd 13.000 werknemers en heeft het bedrijf een jaaromzet van 10,8 miljard dollar.

EBay werd pas in 2002 in Spanje geopend, rond de tijd dat eBay ook het online betalingssysteem PayPal kocht voor 1,36 miljard euro. Beide bedrijven besloten echter in 2015 weer van elkaar te scheiden en het Amerikaanse betalingssysteem werd in 2018 op eBay vervangen door het Duitse Adyen.

Ga naar de inhoud