EBay sluit het Spaanse kantoor maar houdt de Spaanse website in de lucht

EBay sluit het Spaanse kantoor maar houdt de Spaanse website in de lucht
Beeld: Freepik

EBay sluit het Spaanse kantoor maar houdt de Spaanse website in de lucht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Werelds grootste veilingwebsite voor het aanbieden van nieuwe en tweedehands spullen eBay sluit vanaf 1 juli haar kantoor in Spanje. Dat wil echter niet zeggen dat eBay niet meer in het Spaans te bekijken zal zijn want de Spaanstalige website zal vanuit een andere locatie in Europa beheerd gaan worden.

Het kantoor van het Amerikaanse eBay sluit op 1 juli haar deuren in Spanje vanwege organisatorische redenen, niet omdat het slecht gaat met eBay maar omdat het bedrijf met een reorganisatie bezig is. De Spaanstalige website www.ebay.es zal in de toekomst beheerd worden vanuit het Ierse Dublin.

De sluiting van het kantoor van eBay Spain International in Madrid zal een effect hebben op de 19 werknemers die volgens het bedrijf zelf beloond zullen worden vanwege hun gedwongen vertrek. Volgens eBay zijn de werknemers en het bedrijf tot een overeenkomst gekomen aangezien de Spaanse medewerkers niet overgeplaatst zullen worden van Madrid naar Dublin. 

EBay biedt een wereldwijd handelsplatform aan waar vrijwel iedereen nagenoeg zonder beperking alles kan verhandelen. Ook tegen een vaste prijs kan iets aangeboden worden. Berucht zijn de soms bizarre artikelen die worden aangeboden op deze website. 

Het bedrijf eBay werd in 1995 opgericht door Pierre Omidyar en inmiddels zijn er wereldwijd 13.000 werknemers en heeft het bedrijf een jaaromzet van 10,8 miljard dollar.

EBay werd pas in 2002 in Spanje geopend, rond de tijd dat eBay ook het online betalingssysteem PayPal kocht voor 1,36 miljard euro. Beide bedrijven besloten echter in 2015 weer van elkaar te scheiden en het Amerikaanse betalingssysteem werd in 2018 op eBay vervangen door het Duitse Adyen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.