Het Spaanse woord of zin van de dag (295)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (295)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

ATTENTIE: SpanjeVandaag gaat door met de dagelijkse Spaanse lessen tot les 300 waarna we stoppen met het aanbieden van de gratis Spaanse lessen. De redactie wil Cintha van Marrewijk van Supergoed Spaans Leren hartstikke bedanken voor de honderden lessen waar veel lezers veel van geleerd hebben. U kunt altijd doorgaan met Spaanse lessen via DEZE LINK.

Vrijdag 18 juni 2021

El viernes 18 de junio de 2021
uitspraak: el bjernes djecieotjo (slissende C) de goenio de dosmielbeentioeno

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.

Vertaal deze zinnen, die je deze week geleerd hebt in het Spaans:

  1. Het maakt mij niet uit.
  2. Wat denk je dat ik de bank van Spanje ben?
  3. Mijn geduld raakt op.
  4. Het is de eerste keer dat ik vandaag zit.

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bwen fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Ga naar de inhoud