Search
menu
Search

De zomer-kunstmarkt in de haven van Jávea gaat weer van start

De zomer-kunstmarkt in de haven van Jávea gaat weer van start
Beeld: Amata / ingezonden

De zomer-kunstmarkt in de haven van Jávea gaat weer van start

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 30 juni zal de wekelijkse kunstmarkt, die elke zondagochtend op de boulevard in de haven van Jávea wordt gehouden, plaatsmaken voor de zomermarkt, die daar elke middag zal worden gehouden tot en met 3 september. Elke avond van 19.30 uur tot middernacht zetten zo’n twintig ambachtslieden hun kraampjes op, direct aan zee. 

De markt is een initiatief van de winkeliersvereniging van de haven en doet voor de organisatie opnieuw een beroep op Amata, een vereniging van ambachtslieden die de deelnemers zorgvuldig selecteert om een ​​zo gevarieerd mogelijke keuze aan te bieden. Daarnaast garandeert Amata dat er in elke kraam een ​​authentieke ambachtsman of -vrouw staat, die alleen eigen werk verkoopt. Dit concept wordt goed geaccepteerd en trekt elk jaar meer bezoekers.

Er zullen leren tassen en riemen zijn; keramiek; schilderijen en aquarellen; poppen en speelgoed; originele sieraden in zilver, macramé, aluminium, schelpen of keramiek, producten gemaakt van gerecyclede materialen en nog veel meer. Omdat ze allemaal echte ambachtslieden zijn, kunnen ze hun producten personaliseren, aanpassen aan de voorkeuren van hun klanten of speciale bestellingen uitvoeren.

Amata werd opgericht in 1998 (en bestaat dit jaar dus 25 jaar!) en hun markten zijn ontmoetingsplaatsen voor het publiek dat op zoek is naar originele kunstnijverheid en de ambachtslieden die deze produceren. Sommige deelnemers wonen in de omgeving en komen de hele zomer om hun werk te verkopen. Anderen komen uit andere delen van Spanje om een ​​paar weken met het gezin op het strand door te brengen en ’s middags hun kraam op de boulevard op te zetten. Zo staat Amata garant voor een levendige en gevarieerde markt waar originele kwaliteitsproducten te vinden zijn. Het aanbod varieert van week tot week, maar er zullen altijd tussen de 15 en 20 kramen zijn die elk iets anders aanbieden.

De markt vormt een reden te meer om de haven van Jávea te bezoeken, die sowieso al veel te bieden heeft: de haven zelf met zijn visafslag, de modernistische kerk van de Virgen de Loreto in de vorm van een boot, de winkels en eindeloze terrassen om een ​​drankje te nemen of uit te eten aan zee. U kunt de beurs ook bereiken met het toeristentreintje dat de route tussen het Arenal-strand van Jávea en het historische centrum rijdt en stopt in de haven direct naast de markt.

Ga naar de inhoud