Search
menu
Search

Spanje wint derde Nations League na strafschoppen van Kroatië

Spanje wint derde Nations League na strafschoppen van Kroatië
Beeld: @SEfutbol /twitter

Spanje wint derde Nations League na strafschoppen van Kroatië

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Terwijl het Nederland niet lukte om tijdens de Nations League Italië te verslaan voor een derde plaats, is het zondag Spanje na een spannende wedstrijd en strafschoppen wel gelukt de finale te winnen van Kroatië. Het is voor Spanje de eerste grote internationale titel van de afgelopen elf jaar.

Spanje heeft zondag in Rotterdam de derde Nations League weten te winnen en neemt de plaats over van Frankrijk die op haar beurt weer de plaats van Portugal hadden overgenomen als Nations League winnaars. De UEFA Nations League is een internationale voetbalcompetitie voor mannenteams die elke twee jaar wordt gespeeld tussen de lidstaten van de UEFA. De competitie begon in september 2018 na het wereldkampioenschap voetbal 2018.

Zowel Spanje als Kroatië wisten in de eerste helft mogelijkheden te creëren, maar hun precisie liet te wensen over. Na de pauze bleef het lang een vreedzaam spel tussen de twee teams, totdat Ansu Fati laat in de wedstrijd een grote mogelijkheid voor Spanje onbenut liet. Ondanks een verlenging, bleef het scorebord onveranderd, wat resulteerde in een noodzakelijke strafschoppenserie. Hierin bleek Spanje de bovenhand te hebben, met een eindscore van 5-4.

Nederland verloor de wedstrijd om de derde plaats van Italië. Onder leiding van Ronald Koeman moest het Nederlandse team in Enschede een 2-3 verlies incasseren tegen de huidige Europese kampioen. Woensdag had Kroatië in de halve finales na een verlenging met 2-4 gewonnen van het Nederlands elftal terwijl Spanje de volgende dag met een 2-1 overwinning Italië achter zich wist te laten.

Ga naar de inhoud