Wanneer beginnen de zomerkortingen dit jaar in Spanje?

Wanneer beginnen de zomerkortingen dit jaar in Spanje?
Beeld: ai-beeld / redactie

Wanneer beginnen de zomerkortingen dit jaar in Spanje?

De zomer nadert en dat betekent dat het tijd is om die rode pen te pakken en een belangrijke datum in je agenda te markeren: het begin van de zomeruitverkoop of zomersale in Spanje. We kijken allemaal uit naar dit moment om met korting te scoren waar we de afgelopen maanden naar verlangd hebben. “las rebajas del verano” zijn ook voor toeristen het beste moment om Spaanse mode te kopen tijdens de vakantie.

De officiële uitverkoopperiode begint doorgaans op 1 juli en in de Madrid en Valencia regio’s meestal eerder op respectievelijk 21 en 29 juni. Maar veel winkels starten al eerder, afhankelijk van hun commerciële strategie. In beide gevallen duren de kortingen tot eind augustus of begin september, net zoals in alle overige regio’s.

Vorig jaar konden we eind juni al onze eerste koopjes doen op de website van Zara, en de dag erna prijkten de ’tot 50% korting’-borden in de etalages van Inditex-winkels, zoals Zara, Berschka, Lefties etc. Het lijkt erop dat de zomerkortingen 2024 op 22 juni zal beginnen.

RegioData
Andalusië1 juli t/m 31 augustus
Aragón1 juli t/m 1 september
Asturië1 juli t/m 31 augustus
Cantabrië1 juli t/m 30 september
Castilla-La Mancha1 juli t/m 30 september
Castilië en León1 juli t/m 31 augustus
Catalonië1 juli t/m 31 augustus
Valencia regio29 juni t/m 5 september
Extremadura1 juli t/m 31 augustus
Galicië1 juli t/m 30 september
Balearen1 juli t/m 31 augustus
Canarische Eilanden1 juli t/m 31 augustus
Madrid regio21 juni t/m 21 september
Murcia regio1 juli t/m 31 augustus
Navarra1 juli t/m 31 augustus
País Vasco1 juli t/m 30 september
La Rioja1 juli t/m 31 augustus
Ceuta & Melilla1 juli t/m 31 augustus

Vrije kortingsdagen

Sinds het jaar 2012 is het mogelijk voor de winkeliers in Spanje om het hele jaar door kortingen aan te bieden waardoor de traditionele kortingsperiodes een beetje zijn verdwenen. De Confederación Española de Comercio (CEC) vindt echter dat het voor de winkels, winkeliers en consumenten erg belangrijk is als deze traditionele zomer- en winterkortingen weer terug zouden keren in het land.

Er zijn ook veel winkelketens die via ‘verdekte kortingen’ al eerder beginnen met het geven van lagere prijzen zoals ‘Vive tu SummerTime’ of ‘Exclusivonline’ en ‘día sin IVA’. Als de kortingen niet in de winkels zelf plaatsvinden is dat wel vaak zo op internet.

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de  zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in ‘primeras rebajas’ ofwel de eerste uitverkoop die meestal de eerste twee of drie weken zijn en de ‘segundas rebajas’ ofwel de tweede uitverkoop die na de tweede of derde week plaatsvindt.

Ga naar de inhoud