Verdachte van dood Wouter van Luijn op Mallorca rijdt een drugs-taxi

Policia Nacional / Twitter
Beeld: Policia Nacional / Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het onderzoek naar de afgelopen weekend om het leven gebrachte Nederlandse filmmaker Wouter van Luijn op het eiland Mallorca is nog in volle gang. De politie heeft sinds het begin een verdachte aangehouden, de chauffeur die de gewonde Wouter naar het ziekenhuis heeft gebracht Deze heeft inmiddels opgebiecht dat hij Wouter geslagen heeft. De politie vermoedt nu ook dat deze 19-jarige man een zogenaamde “kundero” is ofwel een drugs-taxirijder.

In eerste instantie was de politie op zoek naar een groep van vijf mannen die volgens de aangehouden man die de bewusteloos geslagen Nederlandse filmmaker naar het ziekenhuis bracht, Wouter van Luijn in elkaar sloegen en hem zwaargewond op de grond achterlieten.

Na de aanhouding is echter gebleken dat de 19-jarige Adrian H.F, een bekende bij de politie, de Nederlander na een discussie in het gezicht sloeg waarna Wouter op de grond viel en daar bewusteloos bleef liggen. De verdachte heeft inmiddels opgebiecht dat hij geprobeerd heeft de Nederlander te reanimeren maar dat dit niet lukte.

Volgens de lokale media is bij Wouter na de klap in het gezicht een aneurysma in zijn hersenen (een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader) gebarsten. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachte heeft diverse versies van verschillende verhalen aan de politie en de rechter verteld dus men is nog op zoek naar de ware toedracht. Wat wel zeker is, is dat Wouter met zijn vader op vakantie was in Calvia en dat hij donderdagnacht na het uitgaan besloot om naar Son Banya te gaan, een plaats die bekendstaat om de verkoop van o.a. cocaïne.

De politie verdenkt de aangehouden Adrian H.F. van de dood van Wouter van Luijn maar sluit niet uit dat er meerdere verdachten worden aangehouden. Daarnaast meent de politie dat de 19-jarige Adrian een zogenaamde “kundero” is, iemand die als taxi rijdt en toeristen naar Son Banya brengt waar ze drugs kunnen kopen. In dit geval deed hij dat in een huurauto en nota bene zonder rijbewijs.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het terecht betreurde Amsterdamse slachtoffer was een schat van een jongen, altijd in voor een feestje, altijd plezier en ontzettend begaafd in zijn vak: de productie van illusies in filmvorm. Terwijl je in Amsterdam de coke van het trottoir kunt oprapen, waarom ga je dan ‘snachts om vier uur in een drugstaxi naar een no-go area in Palma de Mallorca. Het spijt te moeten zeggen: toch gebrek aan talent.

Komt dat ook in de komende editie van de Van Dale?
Een drugstaxi??? Het moet niet gekker worden, kennelijk heeft de politie er weet van maar ze doen er dus niets aan?
Triest dat die man dood gekomen is hoor, maar kom op, met cash geld gaan naar een wijk waar de politie zelfs niet meer in durft…..omdat je zo nodig je neus in de coke moet hangen?

Ja hoor
Normaal woord, drugstaxi, drugsvluchten enzovoort
Het zal de ouders een zorg zijn hoe je kind komt te overlijden, die hebben daar geen boodschap aan
Je kind is weg en komt niet meer terug, door welke reden dan ook, eigen schuld of niet
Veel ouders weten niet wat hun kind uitspookt, jong of oud
Om de conclusie te trekken , eigen schuld, vind ik cru tegenover de ouders en familie
Mijn deelneming aan de nabestaanden

Volgens mij zeg ik nergens dat het zijn eigen schuld is en natuurlijk is het triest dat dit gebeurd is, maar laten we wel wezen, coke kopen is illegaal. Maar het gevaar opzoeken is gewoon niet handig. Je gaat iets illegaals doen, in een ander land en gaat dan een gebied in dat je niet kent, met mensen mee die je niet kent maar die wel crimineel bezig zijn. Nogmaals triest voor de ouders en nabestaanden, maar laten we nu wel naar het hele verhaal kijken. Jouw reactie komt net zo over als de familie van die juwelier berover, dat… Lees verder »

Ik ken ouders die hun kind kwijt zijn door verdachte omstandigheden, illegaal, onbegijpbare omstandigheden of zelf een risico genomen
Die hebben er geen boodschap aan waar het ook om gaat
Kind weg, groot verlies
Dit bedoel ik
Goed lezen

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.