Verdachte van dood Wouter van Luijn op Mallorca rijdt een drugs-taxi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Policia Nacional / Twitter
Beeld: Policia Nacional / Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het onderzoek naar de afgelopen weekend om het leven gebrachte Nederlandse filmmaker Wouter van Luijn op het eiland Mallorca is nog in volle gang. De politie heeft sinds het begin een verdachte aangehouden, de chauffeur die de gewonde Wouter naar het ziekenhuis heeft gebracht Deze heeft inmiddels opgebiecht dat hij Wouter geslagen heeft. De politie vermoedt nu ook dat deze 19-jarige man een zogenaamde “kundero” is ofwel een drugs-taxirijder.

In eerste instantie was de politie op zoek naar een groep van vijf mannen die volgens de aangehouden man die de bewusteloos geslagen Nederlandse filmmaker naar het ziekenhuis bracht, Wouter van Luijn in elkaar sloegen en hem zwaargewond op de grond achterlieten.

Na de aanhouding is echter gebleken dat de 19-jarige Adrian H.F, een bekende bij de politie, de Nederlander na een discussie in het gezicht sloeg waarna Wouter op de grond viel en daar bewusteloos bleef liggen. De verdachte heeft inmiddels opgebiecht dat hij geprobeerd heeft de Nederlander te reanimeren maar dat dit niet lukte.

Volgens de lokale media is bij Wouter na de klap in het gezicht een aneurysma in zijn hersenen (een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader) gebarsten. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachte heeft diverse versies van verschillende verhalen aan de politie en de rechter verteld dus men is nog op zoek naar de ware toedracht. Wat wel zeker is, is dat Wouter met zijn vader op vakantie was in Calvia en dat hij donderdagnacht na het uitgaan besloot om naar Son Banya te gaan, een plaats die bekendstaat om de verkoop van o.a. cocaïne.

De politie verdenkt de aangehouden Adrian H.F. van de dood van Wouter van Luijn maar sluit niet uit dat er meerdere verdachten worden aangehouden. Daarnaast meent de politie dat de 19-jarige Adrian een zogenaamde “kundero” is, iemand die als taxi rijdt en toeristen naar Son Banya brengt waar ze drugs kunnen kopen. In dit geval deed hij dat in een huurauto en nota bene zonder rijbewijs.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.