skip to Main Content
Verdachte van dood Wouter van Luijn op Mallorca rijdt een drugs-taxi
Stock

Verdachte van dood Wouter van Luijn op Mallorca rijdt een drugs-taxi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Verdachte dood Wouter van Luijn op Mallorca bekend

Stock

PALMA – Het onderzoek naar de afgelopen weekend om het leven gebrachte Nederlandse filmmaker Wouter van Luijn op het eiland Mallorca is nog in volle gang. De politie heeft sinds het begin een verdachte aangehouden, de chauffeur die de gewonde Wouter naar het ziekenhuis heeft gebracht Deze heeft inmiddels opgebiecht dat hij Wouter geslagen heeft. De politie vermoedt nu ook dat deze 19-jarige man een zogenaamde “kundero” is ofwel een drugs-taxirijder.

In eerste instantie was de politie op zoek naar een groep van vijf mannen die volgens de aangehouden man die de bewusteloos geslagen Nederlandse filmmaker naar het ziekenhuis bracht, Wouter van Luijn in elkaar sloegen en hem zwaargewond op de grond achterlieten.

Na de aanhouding is echter gebleken dat de 19-jarige Adrian H.F, een bekende bij de politie, de Nederlander na een discussie in het gezicht sloeg waarna Wouter op de grond viel en daar bewusteloos bleef liggen. De verdachte heeft inmiddels opgebiecht dat hij geprobeerd heeft de Nederlander te reanimeren maar dat dit niet lukte.

Volgens de lokale media is bij Wouter na de klap in het gezicht een aneurysma in zijn hersenen (een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader) gebarsten. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De verdachte heeft diverse versies van verschillende verhalen aan de politie en de rechter verteld dus men is nog op zoek naar de ware toedracht. Wat wel zeker is, is dat Wouter met zijn vader op vakantie was in Calvia en dat hij donderdagnacht na het uitgaan besloot om naar Son Banya te gaan, een plaats die bekendstaat om de verkoop van o.a. cocaïne.

De politie verdenkt de aangehouden Adrian H.F. van de dood van Wouter van Luijn maar sluit niet uit dat er meerdere verdachten worden aangehouden. Daarnaast meent de politie dat de 19-jarige Adrian een zogenaamde “kundero” is, iemand die als taxi rijdt en toeristen naar Son Banya brengt waar ze drugs kunnen kopen. In dit geval deed hij dat in een huurauto en nota bene zonder rijbewijs.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Het terecht betreurde Amsterdamse slachtoffer was een schat van een jongen, altijd in voor een feestje, altijd plezier en ontzettend begaafd in zijn vak: de productie van illusies in filmvorm. Terwijl je in Amsterdam de coke van het trottoir kunt oprapen, waarom ga je dan ‘snachts om vier uur in een drugstaxi naar een no-go area in Palma de Mallorca. Het spijt te moeten zeggen: toch gebrek aan talent.

 2. Komt dat ook in de komende editie van de Van Dale?
  Een drugstaxi??? Het moet niet gekker worden, kennelijk heeft de politie er weet van maar ze doen er dus niets aan?
  Triest dat die man dood gekomen is hoor, maar kom op, met cash geld gaan naar een wijk waar de politie zelfs niet meer in durft…..omdat je zo nodig je neus in de coke moet hangen?

  1. Ja hoor
   Normaal woord, drugstaxi, drugsvluchten enzovoort
   Het zal de ouders een zorg zijn hoe je kind komt te overlijden, die hebben daar geen boodschap aan
   Je kind is weg en komt niet meer terug, door welke reden dan ook, eigen schuld of niet
   Veel ouders weten niet wat hun kind uitspookt, jong of oud
   Om de conclusie te trekken , eigen schuld, vind ik cru tegenover de ouders en familie
   Mijn deelneming aan de nabestaanden

   1. Volgens mij zeg ik nergens dat het zijn eigen schuld is en natuurlijk is het triest dat dit gebeurd is, maar laten we wel wezen, coke kopen is illegaal.
    Maar het gevaar opzoeken is gewoon niet handig. Je gaat iets illegaals doen, in een ander land en gaat dan een gebied in dat je niet kent, met mensen mee die je niet kent maar die wel crimineel bezig zijn.
    Nogmaals triest voor de ouders en nabestaanden, maar laten we nu wel naar het hele verhaal kijken.

    Jouw reactie komt net zo over als de familie van die juwelier berover, dat die juwelier die dader doodschoot valt niet goed te praten, maar laten we vooral niet vergeten wat de aanleiding was. Tegenwoordig moeten we alles maar normaal vinden en accepteren en dat gaat mij nu net een stapje te ver. Als je iets illegaals/crimineel gaat doen, neem je bewust een risico dat het niet goed afloopt.

    1. Ik ken ouders die hun kind kwijt zijn door verdachte omstandigheden, illegaal, onbegijpbare omstandigheden of zelf een risico genomen
     Die hebben er geen boodschap aan waar het ook om gaat
     Kind weg, groot verlies
     Dit bedoel ik
     Goed lezen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken