Gratis bier of fris in ruil voor sigarettenpeuken in Estepona

Gratis bier of fris in ruil voor sigarettenpeuken in Estepona
Beeld: Estepona
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De strandpaviljoens in de badplaats Estepona aan de Costa del Sol zijn een ludieke maar tegelijk ook nuttige actie gestart om de stranden schoon te houden. Onder de noemer ‘Las orillas sin colillas’ geven de ‘chiringuitos’ voor elk met peuken gevulde beker een biertje of fris gratis.

De chiringuitos hebben samen met de gemeente Estepona deze bewustmakingsactie opgezet om zo niet alleen de stranden peuken-vrij te houden maar ook de mensen aan te leren hun peuken op te ruimen. En wie doet dat nu niet voor een gratis biertje of frisdrank?

Voor elk glas of plastic beker gevuld met sigarettenpeuken die van het strand komen, geven de chiringuitos een gratis biertje of fris (cerveza o refresco).

Om de actie ‘Las orillas sin colillas’ extra kracht en bekendheid te geven, heeft de gemeente een filmpje gemaakt dat getoond wordt op sociale media.

De gemeente herinnert de rokers eraan dat één peuk al genoeg is om 50 meter kustlijn te vervuilen. Daarnaast duurt het tot wel 10 jaar voordat een peuk opgelost is en kunnen peuken schadelijk zijn voor alles dat in de zee leeft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.