Gratis bier of fris in ruil voor sigarettenpeuken in Estepona

Gratis bier of fris in ruil voor sigarettenpeuken in Estepona
Beeld: Estepona

MÁLAGA – De strandpaviljoens in de badplaats Estepona aan de Costa del Sol zijn een ludieke maar tegelijk ook nuttige actie gestart om de stranden schoon te houden. Onder de noemer ‘Las orillas sin colillas’ geven de ‘chiringuitos’ voor elk met peuken gevulde beker een biertje of fris gratis.

De chiringuitos hebben samen met de gemeente Estepona deze bewustmakingsactie opgezet om zo niet alleen de stranden peuken-vrij te houden maar ook de mensen aan te leren hun peuken op te ruimen. En wie doet dat nu niet voor een gratis biertje of frisdrank?

Voor elk glas of plastic beker gevuld met sigarettenpeuken die van het strand komen, geven de chiringuitos een gratis biertje of fris (cerveza o refresco).

Om de actie ‘Las orillas sin colillas’ extra kracht en bekendheid te geven, heeft de gemeente een filmpje gemaakt dat getoond wordt op sociale media.

De gemeente herinnert de rokers eraan dat één peuk al genoeg is om 50 meter kustlijn te vervuilen. Daarnaast duurt het tot wel 10 jaar voordat een peuk opgelost is en kunnen peuken schadelijk zijn voor alles dat in de zee leeft.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

domme suffe niet inventieve luie hollandertjes.
krabben jullie nog maar eens aan de luie gat!!!

Zeer goed idee.
Direct actie starten in alle kustplaatsen.
Alle gemeentebesturen wijzen op dit initiatief…in de hoop op navolging.

TOPACTIE!
OOK DOEN AAN DE NEDERLANDSE KUSTPLAATSEN’
DIRECT VOORSTELLEN AAN ALLE GEMEENTERADEN.

Smerige en onhygienische actie
Zwervers en strandbezoekers peuken laten rapen voor een gratis biertje
Kinderen peuken laten rapen voor een gratis glas fris
Krijgen ze hiervoor ook handschoentjes mee??

Doet me trouwens denken aan die vieze gewoonte om peuken in een asbak met water te doen. Als er geen asbak is staat er vaak een plastic beker op tafel met gore, bruine brij erin. Vorige week was ik ergens en viel een asbak om. De camarera zei no pasa nada en nam de stinkende troep op met een vaatdoek. En passant nam ze de andere tafels ook even mee met dezelfde vieze vaatdoek. Ughh !!!

als je dit gelooft sinterklaas woont ook in spanje
1 peuk 50 m kustlijn vervuilen onmogelijk ????????
1 peuk 10 jaar voor het vergaan is onmogelijk ????????

ikke dit is wel de waarheid want het is getest, het duurt echt 10 jaar voor een peuk vergaan is, en de troep die er vanaf komt kan door het vocht van het water gewoon 40 tot 50 meter vervuilen. Moet je nagaan wat je binnenkrijgt als je zelf rookt. Alleen al van dat gegeven zou je moeten sidderen en gelijk stoppen met roken.

Ach gut, komt iemand aan je kk stokjes? Het is gewoon zo, klaar uit.

Sinterklaas woont hier inderdaad heb het zelf gezien 6 januari zag ik hem lopen.

Koos als je dit als waarheid beschoud moet de wereld al lang vergaan zijn. Reken maar zelf uit!!

Ik vindt dat een mooie actie !

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.