Gratis bier of fris in ruil voor sigarettenpeuken in Estepona

Oeps ... foto ontbreekt!

Gratis bier of fris in ruil voor sigarettenpeuken in Estepona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De strandpaviljoens in de badplaats Estepona aan de Costa del Sol zijn een ludieke maar tegelijk ook nuttige actie gestart om de stranden schoon te houden. Onder de noemer ‘Las orillas sin colillas’ geven de ‘chiringuitos’ voor elk met peuken gevulde beker een biertje of fris gratis.

De chiringuitos hebben samen met de gemeente Estepona deze bewustmakingsactie opgezet om zo niet alleen de stranden peuken-vrij te houden maar ook de mensen aan te leren hun peuken op te ruimen. En wie doet dat nu niet voor een gratis biertje of frisdrank?

Voor elk glas of plastic beker gevuld met sigarettenpeuken die van het strand komen, geven de chiringuitos een gratis biertje of fris (cerveza o refresco).

Om de actie ‘Las orillas sin colillas’ extra kracht en bekendheid te geven, heeft de gemeente een filmpje gemaakt dat getoond wordt op sociale media.

De gemeente herinnert de rokers eraan dat één peuk al genoeg is om 50 meter kustlijn te vervuilen. Daarnaast duurt het tot wel 10 jaar voordat een peuk opgelost is en kunnen peuken schadelijk zijn voor alles dat in de zee leeft.

Ga naar de inhoud