skip to Main Content
Gratis bier of fris in ruil voor sigarettenpeuken in Estepona
Estepona

Gratis bier of fris in ruil voor sigarettenpeuken in Estepona

MÁLAGA – De strandpaviljoens in de badplaats Estepona aan de Costa del Sol zijn een ludieke maar tegelijk ook nuttige actie gestart om de stranden schoon te houden. Onder de noemer ‘Las orillas sin colillas’ geven de ‘chiringuitos’ voor elk met peuken gevulde beker een biertje of fris gratis.

De chiringuitos hebben samen met de gemeente Estepona deze bewustmakingsactie opgezet om zo niet alleen de stranden peuken-vrij te houden maar ook de mensen aan te leren hun peuken op te ruimen. En wie doet dat nu niet voor een gratis biertje of frisdrank?

Voor elk glas of plastic beker gevuld met sigarettenpeuken die van het strand komen, geven de chiringuitos een gratis biertje of fris (cerveza o refresco).

Om de actie ‘Las orillas sin colillas’ extra kracht en bekendheid te geven, heeft de gemeente een filmpje gemaakt dat getoond wordt op sociale media.

De gemeente herinnert de rokers eraan dat één peuk al genoeg is om 50 meter kustlijn te vervuilen. Daarnaast duurt het tot wel 10 jaar voordat een peuk opgelost is en kunnen peuken schadelijk zijn voor alles dat in de zee leeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Zeer goed idee.
  Direct actie starten in alle kustplaatsen.
  Alle gemeentebesturen wijzen op dit initiatief…in de hoop op navolging.

 2. Smerige en onhygienische actie
  Zwervers en strandbezoekers peuken laten rapen voor een gratis biertje
  Kinderen peuken laten rapen voor een gratis glas fris
  Krijgen ze hiervoor ook handschoentjes mee??

 3. Doet me trouwens denken aan die vieze gewoonte om peuken in een asbak met water te doen. Als er geen asbak is staat er vaak een plastic beker op tafel met gore, bruine brij erin. Vorige week was ik ergens en viel een asbak om. De camarera zei no pasa nada en nam de stinkende troep op met een vaatdoek. En passant nam ze de andere tafels ook even mee met dezelfde vieze vaatdoek. Ughh !!!

 4. als je dit gelooft sinterklaas woont ook in spanje
  1 peuk 50 m kustlijn vervuilen onmogelijk ????????
  1 peuk 10 jaar voor het vergaan is onmogelijk ????????

  1. ikke dit is wel de waarheid want het is getest, het duurt echt 10 jaar voor een peuk vergaan is, en de troep die er vanaf komt kan door het vocht van het water gewoon 40 tot 50 meter vervuilen. Moet je nagaan wat je binnenkrijgt als je zelf rookt. Alleen al van dat gegeven zou je moeten sidderen en gelijk stoppen met roken.

  2. Ach gut, komt iemand aan je kk stokjes? Het is gewoon zo, klaar uit.

   Sinterklaas woont hier inderdaad heb het zelf gezien 6 januari zag ik hem lopen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by