Minister bevestigt opnieuw einde tol op AP-7 Alicante-Tarragona

Minister bevestigt opnieuw einde tol op AP-7 Alicante-Tarragona
Beeld: Archieffoto

MADRID – De Spaanse demissionaire minister van ontwikkelingszaken José Luis Ábalos heeft nogmaals bevestigd dat de AP-7 snelweg tussen Tarragona en Valencia en tussen Valencia en Alicante tolvrij zal worden vanaf 1 januari 2020. Dat zal dan ook gelden voor de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz waardoor er 468 km tolvrije aan wegen bijkomen in Spanje.

Op 31 december 2019 zal het contract wat betreft de AP-7 met de huidige beheerder Abertis/Aumar eindigen waarna dit niet vernieuwd wordt en de staat het beheer zal overnemen. Op hetzelfde moment wordt ook de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz tolvrij.

De Ap-7 snelweg ofwel Autopista del Mediterráneo tussen de provincie Tarragona, Valencia en Alicante is 373,8 kilometer lang en heeft over het hele traject een tol van 59,97 euro. Vanaf 1 januari 2020 zal die tol komen te vervallen wat uiteraard goed nieuws is voor de Spanjaarden maar ook buitenlanders die gebruik maken van deze snelweg om naar de Comunidad Valenciana, Murcia of Andalusië te rijden.

De onderhoudskosten voor de dit deel van de AP-7 worden geschat op 16 miljoen euro per jaar, geld dat dus niet meer door de tol opgehaald zal worden. Dagelijks maken op het deel tussen Tarragona en Valencia gemiddeld 20.071 voertuigen gebruik van de AP-7 en tussen Valencia en Alicante zo’n 19.205 voertuigen. Als de tol komt te vervallen zal het aantal voertuigen flink gaan toenemen.

LEESTIP: De AP-7 of Middellandse Zee snelweg in Spanje

Dat is namelijk ook al gebeurd op de AP-1 tussen Burgos en Armiñón die op 1 december 2018 na 44 jaar tolvrij werd. Het aantal voertuigen op de AP-1 nam na het opheffen van de tol met 58,7% toe tot dagelijks zo’n 25,516 (ten opzichte van 16.703 in november).

Vanaf 1 januari 2020 zal ook de AP-4 ofwel Autopista del Sur tussen Sevilla en Cádiz tolvrij worden. Het gaat hier om een snelweg van 93 km lang waar dagelijks gemiddeld 21.974 voertuigen gebruik van maken. De tol kost dit jaar 7,42 euro op de AP-4.

Op 31 augustus 2021 zullen de beheerders contracten op drie andere snelwegen eindigen, te weten de AP-7 tussen Montmeló en El Papiol, de AP-7 tussen Tarragona en La Jonquera en de AP-2 tussen Zaragoza en de kust (Mediterráneo). Deze snelwegen worden beheerd door Acesa (Abertis) en zijn samen goed voor 479 kilometer.

Volgens de minister van Ontwikkeling ligt de beslissing van deze laatste snelwegen die vanaf 31 augustus 2021 vrij zullen komen echter bij de volgende regering, wie dat dan ook mag zijn in 2021.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
14 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

By the way, mijn naam is Jim, dus niet anoniem.

Goed bericht. Ben ik blij mee. Jaja..in nederland is alles zo goed geregeld. Blijkbaar zijn bepaalde types helemaal gecondioneerd met de manier waarop de boel daar georganissrd is. De NS rijdt altijd op tijd, op Schiphol is alles perfect, de bruggen storten niet in elkaar, een sneeuwbuitje en het verkeer loopt soepel door, etc.etc.Ik woon hier 18 jaar, reis door heel Spanje en elke keer valt me de “flitsterreur” en debiele bekeuringstechnieken in nederland op. Parkeer ik mijn auto voor het huis van een familielid in een woonwijk in Enschede krijg ik een boete van 65 euro omdat ik geen… Lees verder »

@ Karin, Ben en Martin, om de gaten te vullen, het wegvallen van de tolkinkomsten, en de koe verder uit te melken zal de oplossing vermoedelijk zijn dat er flitscamera’s komen op die trajecten. Deze werken dag en nacht zonder de personeelskosten. Dat is de moderne melkmachine van de ‘melk-autokoe’. Alles elektronisch en voordat je de afstand hebt afgelegd ligt de bekeuring al bij het binnentreden van je huis al op de deurmat. Het ‘boete-mes’ snijdt daardoor aan twee kanten onder het motto verkeersveiligheid door snelheidsovertredingen en minder kosten, maar wèl meer inkomsten. Zoiets noemt men in de economie; een… Lees verder »

Een interesant artikel, maar de nadruk wordt gelegd op de impact op de toerisme. Ik moet dagelijks 56 km over de tolweg naar mijn werk in Barcelona en betaal 7,60€. (22x/maand)
Misschien is het interessant voor de lezer dat in Spanje er in Catalonië 633 km aan tolwegen zijn, gevolgd door de Comunidad Valenciana met 367 km en Galicia met 327. De Comunidad de Madrid staat op de achtste plaats met 161 km.

dit wordt hoog tijd dat deze tol vrij worden wij betalen met zen allen al taks op iedere liter brandstof en deze taks is bedoeld voor gebruik te maken van de wegen en dit in heel EUROPA zodus Frankrijk maak er werk van en alle wegen tol vrij dit is schandalig tol betalen en dan ook nog eensals je pech hebt uren in file staan aan een tol huisje meerdere keren meegemaakt in spanje en frankrijk

Ikke, luie donder, waarom schrijf je geen interpunctie. Is het teveel gevraagd om hier en daar een punt, komma of hoofdletter te zetten. Inhoudelijk heb je niets te melden, maar door jouw schrijfstijl wordt het ook nog eens totaal onleesbaar.

Ik betaal liever tol dan wegenbelasting volle mep voor mijn 2e auto wat ik haast niet gebruik boven op de belasting wat op de brandstof zit

Leuk voor de toeristen, maar er zal toch ergens geld vandaan moeten komen voor het onderhoud van deze wegen, vrees dat de inwoners van Spanje dat via belasting zullen moeten betalen.

Dit is in NL niet anders. De Nederlander betaald wegenbelasting en toeristen niets

Inderdaad Karin, wie gaat dat betalen ?
Ik reken er op dat wegenbelasting in Spanje zal worden verhoogd.

Ben al lang voorstander van een EU oplossing want het loopt de spuigaten uit. Frankrijk Tol Spanje Tol Oostenrijk Vignetje + Tol Zwitserland Vignetje Duitsland: Proberen al een tijd Tol in te voeren België ( Vlaanderen ): Rekeningrijden dat men probeert in te voeren Een trip Duitsland – Spanje ( over Frankrijk ), kost je 150 Euro in Benzine en 200+ Euro in Tol. Het is belachelijk als je zit dat men in Duitsland voor een 100 a 150 Euro aan Auto heffing heeft maar 1 keer door Frankrijk betaal je al zoveel als iedereen betaald voor alle autobanen te… Lees verder »

Er zal een zucht van verlichting hoorbaar zijn in de provincie Alicante. Door de extreem hoge tol rijden veel mensen via de N332. Dat heeft verstikkende gevolgen voor de kleine dorpjes waar deze weg doorheen loopt. Met name de comarca’s Marina Alta en Marina Baja profiteren hier enorm van.

Heel fijn dit, maar ik moet het nog zien. Waarom zou je eem goede melkkoe slachten?

martin: Deze melkkoe word eigenlijk onder gebruikt tegenover de capaciteit, omdat veel mensen gewoon de secundaire banen nemen. Waardoor er op die A7/E15 enz veel meer verkeer zit. Neem daarbij nog eens dat het eigenlijk anti-toeristisch werkt want als we daar zijn, proberen we ook die AP-7 te vermijden want als je een beetje rondrijd en die AP7 enz neemt, schiet je vakantie kostprijs omhoog best enorm omhoog. Een dagtrip tussen Valencia en Tarragona is 50 euro op de AP-7… Kleinere stukjes is ook snel een 20 a 30 euro. Gevolg … je geeft minder uit in de steden want… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.