Slechts 15 provincies in Spanje hebben meer jongeren dan ouderen

Slechts 15 provincies in Spanje hebben meer jongeren dan ouderen
Beeld: 123rf

Slechts 15 provincies in Spanje hebben meer jongeren dan ouderen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De afgelopen tien jaar is het aantal 65-plussers met 21% gestegen waarbij het aantal ouderen sinds 2017 de minderjarigen in het land voorbij is gestreefd. In 2008 leefden er in Spanje 7,5 miljoen 65-plussers maar dat aantal is in 2018 gestegen naar 9,1 miljoen ouderen (+65 jaar). Op 1 januari 2019 leefden er 7,8 miljoen minderjarigen (-18 jaar) in Spanje.

Volgens gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) zijn er van de 50 provincies slechts 15 die meer minderjarigen (-18 jaar) in het bevolkingsregister hebben staan dan 65-plussers.

Het gaat daarbij om Madrid, Sevilla, Murcia, Cádiz, Almería, Málaga, Balearen, Las Palmas (Gran Canaria), Toledo, Huelva, Gerona, Granada, Barcelona, Guadalajara en Tarragona.

Over het algemeen kan aangenomen worden dat de grootste verschillen tussen minderjarigen en ouderen te vinden zijn in het noorden en noordwesten van Spanje in de autonome regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Castilla y León.

In Ourense (Galicië) bijvoorbeeld is 31% van de inwoners ouder dan 65 jaar, 56% tussen 18 en 65 jaar en 12,6% jonger dan 18 jaar. Aan de andere kant van de balans staat Las Palmas (Gran Canaria) waar 15,2% ouder is dan 65 jaar, 67,1% tussen 18 en 65 jaar oud is en 17,8% jonger dan 18 jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.