skip to Main Content
Slechts 15 provincies in Spanje hebben meer jongeren dan ouderen
123rf

Slechts 15 provincies in Spanje hebben meer jongeren dan ouderen

MADRID – De afgelopen tien jaar is het aantal 65-plussers met 21% gestegen waarbij het aantal ouderen sinds 2017 de minderjarigen in het land voorbij is gestreefd. In 2008 leefden er in Spanje 7,5 miljoen 65-plussers maar dat aantal is in 2018 gestegen naar 9,1 miljoen ouderen (+65 jaar). Op 1 januari 2019 leefden er 7,8 miljoen minderjarigen (-18 jaar) in Spanje.

Volgens gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) zijn er van de 50 provincies slechts 15 die meer minderjarigen (-18 jaar) in het bevolkingsregister hebben staan dan 65-plussers.

Het gaat daarbij om Madrid, Sevilla, Murcia, Cádiz, Almería, Málaga, Balearen, Las Palmas (Gran Canaria), Toledo, Huelva, Gerona, Granada, Barcelona, Guadalajara en Tarragona.

In onderstaand schema is het verschil te zien tussen aantallen jongeren en ouderen in deze provincies.

Over het algemeen kan aangenomen worden dat de grootste verschillen tussen minderjarigen en ouderen te vinden zijn in het noorden en noordwesten van Spanje in de autonome regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en Castilla y León.

In Ourense (Galicië) bijvoorbeeld is 31% van de inwoners ouder dan 65 jaar, 56% tussen 18 en 65 jaar en 12,6% jonger dan 18 jaar. Aan de andere kant van de balans staat Las Palmas (Gran Canaria) waar 15,2% ouder is dan 65 jaar, 67,1% tussen 18 en 65 jaar oud is en 17,8% jonger dan 18 jaar.

In onderstaand schema zijn de percentages te zien in minderjarigen (zwart), tussen 18-65 jaar (geel) en ouder dan 65 jaar (oranje) in alle Spaanse provincies.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Uw tekst :
  – Slechts 15 provincies in Spanje hebben meer jongeren dan ouderen
  – Van de 50 provincies in Spanje zijn er 15 die meer 65-plussers hebben dan minderjarigen (-18 jaar) en dat aantal is langzaam stijgende.

  ==> ????
  Dit is contradictorisch !

 2. Weet niet wat mis is met een levenshouding die genot ziet een hoog levensdoel, en dit betekend niet dat het juist geen gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid met zich mee brengt. Je kunt toch immers beter genieten van al het goede dat het leven ons te bieden heeft in plaats je overal maar druk om te maken want daar krijg je stres van en dat zie ik als de grootse boosdoener van de meeste ziektes. Daar komt nog bij dat Spanje (Europees gezien) een van de landen is waar hart en vaatziekten het minst voor komen.

 3. Spanje is al geruime tijd niet meer vitaal. Dat begon in de geest, en is geëindigd in het lijf. Het is puur hedonisme wat de klok slaat.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken