skip to Main Content
Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers
123rf

Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers

PALMA – Er zijn dit jaar minder Britten en Duitsers die naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera komen en dus is men driftig op zoek naar andere nationaliteiten. Dat doet de vakantieverhuur sector door kortingen van 30% te geven voor de huur van vakantiewoningen (viviendas turisticas).

Het aantal Britse toeristen is dit jaar met 20% gedaald en het aantal Duitse toeristen met 10%. Op zich zou dat geen probleem zijn ware het niet dat deze twee nationaliteiten goed zijn voor 70% van alle vakantiewoningen verhuur op de Balearen.

Het toerisme kon natuurlijk ook niet jaar in jaar uit blijven stijgen en records verbreken waarbij de concurrentie van andere landen zoals Turkije, Griekenland, Egypte en Bulgarije ervoor hebben gezorgd dat Britse en Duitse toeristen ook eens verder kijken dan Spanje.

Vanwege de goedkope huurprijzen in de eerder genoemde landen komt het voor dat er vakantiewoningen op de duurste data in juli en augustus nog niet verhuurd zijn. Wat volgens de toeristische sector ook meespeelt is het uitstekende klimaat en weersomstandigheden in Duitsland en Groot Brittannië waardoor veel mensen niet op vakantie gaan of in eigen land blijven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Dat is niet de echte reden dat ze weg blijven, de abnormale huurprijzen is wat de Britten en Duitsers steeds meer weghoud. En nu ineens ze wegblijven kan de prijs wel omlaag. Als het kalf verdronken is dempt men de put.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken