Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers

Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers
Beeld: 123rf

PALMA – Er zijn dit jaar minder Britten en Duitsers die naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera komen en dus is men driftig op zoek naar andere nationaliteiten. Dat doet de vakantieverhuur sector door kortingen van 30% te geven voor de huur van vakantiewoningen (viviendas turisticas).

Het aantal Britse toeristen is dit jaar met 20% gedaald en het aantal Duitse toeristen met 10%. Op zich zou dat geen probleem zijn ware het niet dat deze twee nationaliteiten goed zijn voor 70% van alle vakantiewoningen verhuur op de Balearen.

Het toerisme kon natuurlijk ook niet jaar in jaar uit blijven stijgen en records verbreken waarbij de concurrentie van andere landen zoals Turkije, Griekenland, Egypte en Bulgarije ervoor hebben gezorgd dat Britse en Duitse toeristen ook eens verder kijken dan Spanje.

Vanwege de goedkope huurprijzen in de eerder genoemde landen komt het voor dat er vakantiewoningen op de duurste data in juli en augustus nog niet verhuurd zijn. Wat volgens de toeristische sector ook meespeelt is het uitstekende klimaat en weersomstandigheden in Duitsland en Groot Brittannië waardoor veel mensen niet op vakantie gaan of in eigen land blijven.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dat klopt Koos, als het goed gaat, slaat de hebberigheid toe.

Dat is niet de echte reden dat ze weg blijven, de abnormale huurprijzen is wat de Britten en Duitsers steeds meer weghoud. En nu ineens ze wegblijven kan de prijs wel omlaag. Als het kalf verdronken is dempt men de put.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.