Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers

Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers
Beeld: 123rf

Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Er zijn dit jaar minder Britten en Duitsers die naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera komen en dus is men driftig op zoek naar andere nationaliteiten. Dat doet de vakantieverhuur sector door kortingen van 30% te geven voor de huur van vakantiewoningen (viviendas turisticas).

Het aantal Britse toeristen is dit jaar met 20% gedaald en het aantal Duitse toeristen met 10%. Op zich zou dat geen probleem zijn ware het niet dat deze twee nationaliteiten goed zijn voor 70% van alle vakantiewoningen verhuur op de Balearen.

Het toerisme kon natuurlijk ook niet jaar in jaar uit blijven stijgen en records verbreken waarbij de concurrentie van andere landen zoals Turkije, Griekenland, Egypte en Bulgarije ervoor hebben gezorgd dat Britse en Duitse toeristen ook eens verder kijken dan Spanje.

Vanwege de goedkope huurprijzen in de eerder genoemde landen komt het voor dat er vakantiewoningen op de duurste data in juli en augustus nog niet verhuurd zijn. Wat volgens de toeristische sector ook meespeelt is het uitstekende klimaat en weersomstandigheden in Duitsland en Groot Brittannië waardoor veel mensen niet op vakantie gaan of in eigen land blijven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.