Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers

Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers
Beeld: 123rf

PALMA – Er zijn dit jaar minder Britten en Duitsers die naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera komen en dus is men driftig op zoek naar andere nationaliteiten. Dat doet de vakantieverhuur sector door kortingen van 30% te geven voor de huur van vakantiewoningen (viviendas turisticas).

Het aantal Britse toeristen is dit jaar met 20% gedaald en het aantal Duitse toeristen met 10%. Op zich zou dat geen probleem zijn ware het niet dat deze twee nationaliteiten goed zijn voor 70% van alle vakantiewoningen verhuur op de Balearen.

Het toerisme kon natuurlijk ook niet jaar in jaar uit blijven stijgen en records verbreken waarbij de concurrentie van andere landen zoals Turkije, Griekenland, Egypte en Bulgarije ervoor hebben gezorgd dat Britse en Duitse toeristen ook eens verder kijken dan Spanje.

Vanwege de goedkope huurprijzen in de eerder genoemde landen komt het voor dat er vakantiewoningen op de duurste data in juli en augustus nog niet verhuurd zijn. Wat volgens de toeristische sector ook meespeelt is het uitstekende klimaat en weersomstandigheden in Duitsland en Groot Brittannië waardoor veel mensen niet op vakantie gaan of in eigen land blijven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Elly Hamers

Dat klopt Koos, als het goed gaat, slaat de hebberigheid toe.

Koos

Dat is niet de echte reden dat ze weg blijven, de abnormale huurprijzen is wat de Britten en Duitsers steeds meer weghoud. En nu ineens ze wegblijven kan de prijs wel omlaag. Als het kalf verdronken is dempt men de put.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.