Search
menu
Search

Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers

Oeps ... foto ontbreekt!

Vakantieverhuur Balearen goedkoper vanwege minder Britten en Duitsers

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Er zijn dit jaar minder Britten en Duitsers die naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera komen en dus is men driftig op zoek naar andere nationaliteiten. Dat doet de vakantieverhuur sector door kortingen van 30% te geven voor de huur van vakantiewoningen (viviendas turisticas).

Het aantal Britse toeristen is dit jaar met 20% gedaald en het aantal Duitse toeristen met 10%. Op zich zou dat geen probleem zijn ware het niet dat deze twee nationaliteiten goed zijn voor 70% van alle vakantiewoningen verhuur op de Balearen.

Het toerisme kon natuurlijk ook niet jaar in jaar uit blijven stijgen en records verbreken waarbij de concurrentie van andere landen zoals Turkije, Griekenland, Egypte en Bulgarije ervoor hebben gezorgd dat Britse en Duitse toeristen ook eens verder kijken dan Spanje.

Vanwege de goedkope huurprijzen in de eerder genoemde landen komt het voor dat er vakantiewoningen op de duurste data in juli en augustus nog niet verhuurd zijn. Wat volgens de toeristische sector ook meespeelt is het uitstekende klimaat en weersomstandigheden in Duitsland en Groot Brittannië waardoor veel mensen niet op vakantie gaan of in eigen land blijven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?