Mercadona wil meer kant-en-klaar maaltijden aanbieden

Mercadona wil meer kant-en-klaar maaltijden aanbieden
Beeld: Mercadona.es

Mercadona wil meer kant-en-klaar maaltijden aanbieden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft aangekondigd een nieuwe impuls te geven aan de kant-en-klaar maaltijden die te koop zijn in de ‘Listo para Comer’ afdeling. De keten heeft niet alleen nieuwe maaltijden en menu’s samengesteld maar is ook van plan om 170 miljoen euro te gaan investeren in deze afdeling in 650 supermarkten in Spanje en Portugal.

De ‘Listo para Comer’ afdeling is de keuken van de Mercadona supermarkt, daar waar het eten wordt klaargemaakt en de maaltijden voor aantrekkelijke prijzen te koop zijn. In de maand juli moeten er 200 supermarkten bijkomen waar deze afdeling wordt geïntroduceerd en in oktober moeten daar nog eens zo’n 500 supermarkten bij gaan komen.

Het aanbod van kant-en-klare maaltijden is recent aangepast met gezondere maaltijden zoals de groentestoofpot (menestra de verduras), verschillende soorten vis maaltijden bestaande uit goudbrasem, zalm en kabeljauw met garnituur,  meer sandwiches zoals de groente brioche, de Angus burger of de ham sandwich en een nieuwe Hot Deli-toonbank met een breed assortiment bestaande uit kip, ribben of aardappelen waar de Frango opvalt, een typische kip uit Portugal.

Alle kant-en-klaar maaltijden worden niet meer geserveerd in plastic bakjes maar in duurzame verpakkingen gemaakt van karton of suikerriet.

In Spanje heeft deze afdeling verse kant-en-klaar maaltijden de naam ‘Listo para Comer’ maar in de Portugese supermarkten heet deze afdeling ‘Pronto a Comer’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.