Zeeman opent winkels in Madrid

Zeeman opent winkels in Madrid
Beeld: zeeman

Zeeman opent winkels in Madrid

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse low cost keten Zeeman is sinds 2015 winkels aan het openen in Spanje. Zo zijn er in de autonome regio Catalonië inmiddels 34 Zeeman winkels te vinden en zijn er ook inmiddels 9 winkels in de Valencia regio. en 4 winkels in Aragón Tot nu toe was Zeeman dus alleen aanwezig langs de Middellandse Zee in twee regio’s maar nu gaat Zeeman ook Madrid veroveren met de opening van twee winkels.

De Nederlandse Zeeman winkelketen is in 2015 begonnen met het opbouwen van een netwerk van winkels in Spanje. De eerste winkel werd geopend in Figueres (Gerona) waarna tientallen winkels volgden binnen de autonome regio Catalonië. In 2018 is Zeeman ook begonnen met het openen van winkels in de Valencia regio en de regio Aragón en is het totaal aantal winkels inmiddels gestegen naar 47. Nu komt daar Madrid dus bij met 2 winkels.

De Zeeman heeft in Spanje praktisch geen concurrentie waardoor de ‘see-mán’ in korte tijd erg populair is geworden. Daarnaast heeft Zeeman er in Spanje voor gekozen niet in grote winkelcentra winkels te vestigen maar juist op strategisch gekozen locaties om zo een buurtfunctie te krijgen.

In dit artikel wordt geschreven dat Primark zal beven van angst met de komst van Zeeman in Madrid maar dat wel meevallen want beide winkelketens zijn niet met elkaar te vergelijken. De eerste winkel in Madrid is inmiddels geopend in de wijk Prosperidad in de Calle Alustante, 3 terwijl op 29 juli de tweede winkel in de Quintana wijk zal openen in de Calle Emilio Ferrari, 28.

De allereerste winkel van Jan Zeeman werd geopend in 1967 in Alphen aan de Rijn maar de textielsuper is 52 jaar later uitgegroeid tot een concern met ruim 500 winkels in Nederland, vestigingen in België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en sinds 2015 ook in Spanje. Bekijk HIER op de kaart alle Zeeman winkels in Spanje.

Ga naar de inhoud