Nieuwe natuur- en bosbrand langs de AP-7 snelweg in l’Ametlla de Mar

Nieuwe natuur- en bosbrand langs de AP-7 snelweg in l’Ametlla de Mar
Beeld: Bombers / Twitter

Nieuwe natuur- en bosbrand langs de AP-7 snelweg in l’Ametlla de Mar

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Nadat de brandweer bij de natuur- en bosbrand in Cap de Creus en Llançà aan de Costa Brava eindelijk het sein brand meester heeft kunnen geven en 400 ha natuur is verwoest, moet de Catalaanse brandweer alweer aan de slag bij een nieuwe brand in L’Ametlla de Mar, aan de Costa Dorada. Deze nieuwe natuur- en bosbrand ontstond zondagmiddag langs de AP-7 snelweg die samen met de N-340 weg deels afgesloten zijn voor het verkeer waardoor er files staan.

Deze nieuwe natuur- en bosbrand werd rond 16.44 uur zondagmiddag gemeld waarna men meteen met 17 brandweereenheden, diverse blushelikopters en blusvliegtuigen naar de plaats van de brand ging. Deze brand is ontstaan in een greppel naast de AP-7 snelweg en de N-340 weg en niet ver weg van het treinspoor.

De AP-7 en de N-340 werden afgesloten voor het verkeer terwijl er geen treinen konden rijden. Uiteindelijk rond 19.30 uur werden een wegstrook van de AP-7 en een wegstrook van de N-340 opengesteld zodat het verkeer weer op gang kon komen. De treinen mogen nog niet rijden.

De brandweer meldt op Twitter dat het bluswerk voorspoedig verloopt maar op het moment van schrijven is het sein brand meester nog niet gegeven.

Ga naar de inhoud