Nieuwe natuur- en bosbrand langs de AP-7 snelweg in l’Ametlla de Mar

Nieuwe natuur- en bosbrand langs de AP-7 snelweg in l’Ametlla de Mar
Beeld: Bombers / Twitter

Nieuwe natuur- en bosbrand langs de AP-7 snelweg in l’Ametlla de Mar

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Nadat de brandweer bij de natuur- en bosbrand in Cap de Creus en Llançà aan de Costa Brava eindelijk het sein brand meester heeft kunnen geven en 400 ha natuur is verwoest, moet de Catalaanse brandweer alweer aan de slag bij een nieuwe brand in L’Ametlla de Mar, aan de Costa Dorada. Deze nieuwe natuur- en bosbrand ontstond zondagmiddag langs de AP-7 snelweg die samen met de N-340 weg deels afgesloten zijn voor het verkeer waardoor er files staan.

Deze nieuwe natuur- en bosbrand werd rond 16.44 uur zondagmiddag gemeld waarna men meteen met 17 brandweereenheden, diverse blushelikopters en blusvliegtuigen naar de plaats van de brand ging. Deze brand is ontstaan in een greppel naast de AP-7 snelweg en de N-340 weg en niet ver weg van het treinspoor.

De AP-7 en de N-340 werden afgesloten voor het verkeer terwijl er geen treinen konden rijden. Uiteindelijk rond 19.30 uur werden een wegstrook van de AP-7 en een wegstrook van de N-340 opengesteld zodat het verkeer weer op gang kon komen. De treinen mogen nog niet rijden.

De brandweer meldt op Twitter dat het bluswerk voorspoedig verloopt maar op het moment van schrijven is het sein brand meester nog niet gegeven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.