Steeds minder jongeren willen of hebben een rijbewijs in Spanje

Steeds minder jongeren willen en/of hebben een rijbewijs in Spanje
Beeld: Freepik

Steeds minder jongeren willen of hebben een rijbewijs in Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Crisis bij de autorijscholen want blijkbaar zijn er steeds meer jongeren die geen interesse hebben om rijlessen te volgen om een rijbewijs te halen. Volgens cijfers van de Spaanse verkeersdienst DGT die door de krant El Confidencial zijn bekeken, is het aantal nieuwe rijbewijzen in alle leeftijdsgroepen sinds 2021 gedaald. 

In de leeftijdsgroep 35-39 jaar heeft minder dan de helft een rijbewijs terwijl dit in 2011 nog 60 procent was. In de leeftijdsgroep 45-49 jaar is het aantal rijbewijzen ook met 9 procent gedaald. In de jongste leeftijdsgroep 18-20 jaar is het aantal inwoners van Spanje met een rijbewijs ook met 10 procent gedaald sinds 2011.

Over het algemeen zeggen veel jongeren tegenwoordig dat rijlessen te duur zijn en dat deze niet te betalen zijn met de huidige contracten en salarissen. Gemiddeld kost het halen van een rijbewijs circa 1.200 euro. Daarnaast is het hebben en onderhouden van een eigen auto ook niet te betalen door veel jongeren of speelt het feit dat men ook met het openbaar vervoer kan reizen ook een rol. 

Het gemiddelde percentage rijbewijzen bij het aantal inwoners onder de 34 jaar is 48 procent. In Spanje waren er begin 2020 om precies te zijn 27.311.015 inwoners met een rijbewijs (15,6 miljoen mannen en 11,7 miljoen vrouwen) en 27.303.561 miljoen inwoners zonder rijbewijs (15,6 miljoen mannen en 11,6 miljoen vrouwen). Spanje heeft in 2021 47,3 miljoen inwoners.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.