Search
menu
Search

Nederlander met valse in coffeeshop gekochte ID-kaart aangehouden in Elche

Nederlander met valse in coffeeshop gekochte ID-kaart aangehouden in Elche
Beeld: @policiaelche/ twitter

Nederlander met valse in coffeeshop gekochte ID-kaart aangehouden in Elche

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Elche aan de Costa Blanca zijn steeds meer reguliere politiecontroles en inspecties noodzakelijk, met name in de zomer. Op een van de controleposten op het strand, opgezet door het lokale politiehoofdkwartier, is een Nederlandse man van 58 aangehouden op beschuldiging van valsheid in geschrifte.

Het incident vond plaats op 29 juni. Een patrouille die surveilleerde bij het strand van El Pinet, waar enkele dagen eerder een grote drugsvangst was gedaan, vond het gedrag van een autobestuurder en een inzittende verdacht en koos ervoor om hen staande te houden.

In het proces-verbaal wordt vermeld dat bij de identificatieprocedure een van hen documentatie toonde die “kenmerkende veiligheidselementen miste”, aldus de lokale politie. De identiteitskaart van de persoon vertoonde geen lichtreactie op OVI-inkt, was voorzien van microperforaties en sommige karakters waren onduidelijk. De lokale politie bevestigde dit en de betrokkene gaf toe dat hij dit document in een coffeeshop in Amsterdam, waar hij woont, had gekocht, maar gaf geen verdere informatie.

Daarom werd de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht waar zijn echte identiteit werd vastgesteld. Hij had ook meerdere eerdere veroordelingen voor misdrijven tegen de volksgezondheid.

Ga naar de inhoud