Search
menu
Search

Nederlandse toerist op Ic-afdeling na val kustwandelpad Lloret de Mar

Nederlandse toerist op Ic-afdeling na val kustwandelpad Lloret de Mar
Beeld: via canva.com

Nederlandse toerist op Ic-afdeling na val kustwandelpad Lloret de Mar

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Twee Nederlandse jongeren liepen in de nacht van maandag op dinsdag letsel op toen ze onbedoeld van het kustwandelpad in de populaire badplaats Lloret de Mar tuimelden. Ze zijn allebei naar het Josep Trueta Ziekenhuis in Girona vervoerd, waar een van hen naar de afdeling Intensieve Zorg moest worden gebracht.

Het incident vond plaats net na 01.30 uur ’s nachts, toen een voorbijganger de lokale politie alarmeerde over een persoon die hulp nodig had op het pad gelegen tussen de Roca d’en Maig en het Dona Marinera beeld. Bij aankomst ontdekten de politieagenten twee gewonde jongeren. Deze slachtoffers, afkomstig uit Nederland, waren op vakantie in de badplaats en hadden een appartement in de gemeente als onderkomen.

Ze zijn beiden naar een ziekenhuis in Girona vervoerd en een van hen ligt vanwege de ernst van zijn verwondingen nog steeds op de intensive care. De Mossos d’Esquadra, die het onderzoek leiden, maken zich op om verklaringen af te nemen van de gewonden om exact te achterhalen wat er is gebeurd en de omstandigheden rondom de val, waarvan het sterk lijkt dat deze per ongeluk plaatsvond.

Het is niet de eerste keer dat een jong persoon van dit pad in Lloret de Mar valt. In 2017 kwam een 21-jarige jongeman uit Oostenrijk om het leven toen hij ’s nachts van een klif stortte op het pad dat naar het Fenals strand leidt.

Ga naar de inhoud