skip to Main Content
Politie voorkomt terroristische aanslag en schiet vier verdachten dood in badplaats Cambrils *UPDATES-3*

Politie voorkomt terroristische aanslag en schiet vier verdachten dood in badplaats Cambrils *UPDATES-3*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Nog geen negen uur na de terroristische aanslag op de Ramblas in Barcelona waarbij 12 personen om het leven kwamen en er meer dan 100 gewond raakten, heeft de politie een nieuwe aanslag weten te voorkomen in de haven van de toeristische badplaats Cambrils. Om 1.30 uur vrijdagnacht werden er op de Paseo Maritimo verschillende schoten gelost waarbij men vier vermoedelijke terroristen heeft uitgeschakeld en een persoon gewond raakte.

UPDATE 1: Volgens de regionale krant Diari de Tarragona droegen de neergeschoten verdachte terroristen nep bomriemen. Het is nog niet zeker of ze wel bewapend waren. Daarnaast wordt onderzocht of een van de neergeschoten personen de hoofdverdachte is van de aanslag eerder op donderdag op de Ramblas in Barcelona. Het zou gaan om Mussa Oukabir, de broer van Driss Oukabir die eerst als verdachte werd gezien maar zichzelf melde bij de politie met de mededeling dat zijn identiteitspapieren door zijn broer waren gestolen.

UPDATE 2: Een van de aangereden personen in Cambrils is later in het ziekenhuis van Tarragona overleden aan de verwondingen die zij opliep nadat zij door een van de terroristen in haar nek was gestoken. Het gaat om een 63-jarige vrouw uit Zaragoza die op vakantie was in de badplaats aan de Costa Dorada. Er liggen in het ziekenhuis nog drie andere zwaargewonden terwijl een andere gewonde het ziekenhuis heeft verlaten.

UPDATE 3: Volgens de Spaanse kranten heeft een agente van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra de vier vermoedelijke terroristen in Cambrils met haar dienstwapen voor de Club Nautico doodgeschoten. Deze vrouwelijke agente werd aangevallen door de mannen die met bijlen, messen en kapmessen de vrouw wilden aanvallen. De vijfde persoon vluchtte al rennend richting de badplaats Salou maar werd door een collega agent neergeschoten maar overleefde dit waarna hij werd gearresteerd.

Volgens de Twitter berichten van 112 heeft de politie door de uitschakeling van vijf personen een nieuwe terroristische aanslag in de badplaats Cambrils voorkomen. Inwoners van de kustplaats werden opgeroepen niet naar buiten te gaan en zichzelf op te sluiten in huis terwijl personen die op straat waren aangeraden werd een veilige plaats in nabijgelegen hotels te zoeken. Vanwege het late tijdstip waren er gelukkig niet zo heel veel mensen op straat.

De vier doodgeschoten verdachten droegen blijkbaar riemen met daarin explosieven verwerkt en hadden ook rugzakken om. Daarnaast lijkt het erop dat de vermoedelijke terroristen ook wapens zoals bijlen, messen en kapmessen (dus geen vuurwapens) bij zich hadden. Vier van hen werden in de buurt van de haven van Cambrils, voor de Club Nautico, door agenten doodgeschoten terwijl een vijfde verdachte gewond raakte, aldus bronnen bij de politie.

Volgens de krant La Vanguardia vluchten de terroristen met hun auto (Audi) bij een routinecontrole. Tijdens die vlucht schijnen de terroristen diverse voetgangers omver te hebben gereden waarbij er zes gewond raakten, waaronder ook een politieagent. Het voertuig kwam na de achtervolging op een zijkant terecht nadat deze uiteindelijk kantelde en de inzittenden te voet verder gingen. Daarbij werden ze achtervolgd door tientallen agenten van de Mossos d’Esquadra en Policia Local die schoten losten en de terroristen uitschakelden. Volgens de krant Diari de Tarragona werden drie verdachten in de personenwagen neergeschoten en vluchten er twee die later op straat werden uitgeschakeld.

Dit nieuwsbericht zal regelmatig bijgewerkt worden met de laatste informatie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Geef de politieman die dit deed een extra premie , loonsverhoging en vervroegd pensioen. Die man verdient een lintje en onze bewondering.
    Maar beseffen we inmiddels goed wat voor een type gasten we in huis hebben. Zijn er nog Noord-Afrikaanse families waar geen criminelen in te vinden zijn. Alles wat opgepakt wordt, zich opblaast of anderszins in de belangstelling wilt komen, had een politioneel/justitieel verleden. Ziet er slecht uit voor onze toekomst. Of: Volk, Steh’ Auf und Sturm, Brich Los. Hoelang pikken we die gajes nog?

  2. Het spaanse imago loopt zo vele deuken op wat betreft toerisme en zakelijke werkzaamheden. Voor de bevolking zelf ook niet echt relax meer De bewegings-vrijheid het gevoel van veilig over straat te kunnen lopen ook niet meer als normaal zonder nadenken van wat gebeurt er achter mij. Wat zijn dat voor onmenselijke gebeurtenissen tegenwoordig. Waarom komt die agressie nu ineens zoveel voor.

    Is het een gehersenspoelde kronkel tussen de oren die nu zich volledig openbaart. Wat en wie er achter zit die is of zijn zwaar ziek en moeten snel uit de samenleving verwijderd worden. Dit loopt de spuigaten uit. Is het een anti EU gezwel. Dat er veel mis is in de beleids-voering van overheden is geen reden om zo extreem de boel te ontwrichten dat kan ook anders zonder geweld.

    De ongelijkheid eist schijnbaar zijn tol. De opgekropte wraak van jaren spuugt vuur door kwaadwillenden die misschien eens normaal waren net als ieder ander. Mensen worden echt niet zo geboren. Het heeft altijd een oorzaak . De slachtoffers hebben daar niets aan die zijn weg genomen .

    Sterkte die het nodig hebben.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken