Krijgt Tarragona in plaats van een grote Ikea een kleinere stadswinkel?

Oeps ... foto ontbreekt!

Krijgt Tarragona in plaats van een grote Ikea een kleinere stadswinkel?

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het wil het Zweedse meubelconcern Ikea maar niet lukken om een beslissing te nemen over de bouw van een Ikea vestiging in de stad Tarragona. Sinds 2012 is men bezig met de berichtgeving over de Ikea in de Catalaanse stad aan de Costa Dorada maar tot op de dag van vandaag is er nog geen steen gelegd. De plannen zijn er, het geld is er en de gemeente heeft alle papieren op orde maar de Ikea is er na 6 jaar nog steeds niet.

Niemand weet waarom het zo lang duurt behalve Ikea zelf. Meerdere keren heeft men bij Ikea aangegeven dat ze een Ikea winkel willen openen. Sterker nog, het moet de modernste en grootste winkel wat oppervlakte gaan worden van heel Spanje. Maar om de een of andere reden wil het Zweedse meubelconcern maar niet gaan beginnen met de bouw.

Nu is er te lezen in de Diari Més dat Ikea nadenkt over een nieuw concept waarmee ze in Spanje in Madrid reeds begonnen zijn. De zogenaamde stadswinkels waarbij men niet zo’n grote oppervlakte nodig heeft en de winkel in het centrum van de stad gelegen is, dichterbij de mensen. Gekochte artikelen kunnen dan thuisbezorgd worden of opgehaald bij een afhaalpunt.

Het zijn nog geen concrete plannen en een grote winkel tegenover het Les Gavarres winkelgedeelte langs de snelweg die Tarragona met Reus verbindt is nog lang niet uitgesloten. Die plannen liggen nog steeds op tafel en zijn waarschijnlijk het belangrijkste voor Ikea maar men moet meegaan met de moderne tijd en dus denkt men ook na over andere mogelijkheden.

Recent opende Ikea in de gemeente Constanti een Click&Collect ophaalpunt waar klanten die iets gekocht hebben op internet of in de winkel zelf en dat niet mee kunnen nemen, voor 29 euro op kunnen halen bij dit afhaalpunt wat in handen is van transportbedrijf Sama.

In het nabijgelegen Valls heeft Ikea het logistieke centrum voor heel Spanje en Portugal dus op zich is een kleinere winkel een optie maar dat zal de essentie van het zitten, liggen, aanraken en uitproberen van de Ikea meubels en aanverwante artikelen er niet leuker op maken.

Ga naar de inhoud