Franse vader en zoontje verdronken aan de Costa Brava

Oeps ... foto ontbreekt!

Franse vader en zoontje verdronken aan de Costa Brava

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – In de kustplaats l’Escala aan de Costa Brava zijn een 29-jarige vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven gekomen door verdrinking. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag rond 15.22 uur voor het Playa de Riells strand. De jongen werd als eerste gevonden waarna de zoektocht begon naar de vader die op drie meter diepte dankzij een speciale camera gevonden kon worden.

De 4-jarige jongen kon bewusteloos uit het water gehaald worden waarna men begon met de reanimatie. Helaas kon het ambulancepersoneel niets meer doen om het leven van het jongetje te redden. Het was de moeder die aangaf dat de vader ontbrak waarna men begon met een zoektocht naar de Fransman.

Er werd een helikopter van de Mossos d’Esquadra politie ingezet die dankzij een thermische camera uiteindelijk het lichaam van de verdronken man op zo’n drie meter diepte wist te lokaliseren. De kustwacht kon daarna het lichaam bergen. Het gaat om Franse toeristen.

Tot nu toe zijn er bij de Catalaanse stranden dit jaar 21 mensen om het leven gekomen door verdrinking. Zaterdag verdronk ook een 70-jarige man bij het strand playa Garbí in Calella (Maresme). Tot nu toe zijn er dit jaar in heel Spanje alweer 275 mensen door verdrinking in de zee, rivieren, meren en zwembaden om het leven gekomen. Daarvan overleden er zo’n 100 mensen gedurende de zomermaanden sinds begin juni.

Ga naar de inhoud