skip to Main Content
Franse vader en zoontje verdronken aan de Costa Brava
El Nacional

Franse vader en zoontje verdronken aan de Costa Brava

GERONA – In de kustplaats l’Escala aan de Costa Brava zijn een 29-jarige vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven gekomen door verdrinking. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag rond 15.22 uur voor het Playa de Riells strand. De jongen werd als eerste gevonden waarna de zoektocht begon naar de vader die op drie meter diepte dankzij een speciale camera gevonden kon worden.

De 4-jarige jongen kon bewusteloos uit het water gehaald worden waarna men begon met de reanimatie. Helaas kon het ambulancepersoneel niets meer doen om het leven van het jongetje te redden. Het was de moeder die aangaf dat de vader ontbrak waarna men begon met een zoektocht naar de Fransman.

Er werd een helikopter van de Mossos d’Esquadra politie ingezet die dankzij een thermische camera uiteindelijk het lichaam van de verdronken man op zo’n drie meter diepte wist te lokaliseren. De kustwacht kon daarna het lichaam bergen. Het gaat om Franse toeristen.

Tot nu toe zijn er bij de Catalaanse stranden dit jaar 21 mensen om het leven gekomen door verdrinking. Zaterdag verdronk ook een 70-jarige man bij het strand playa Garbí in Calella (Maresme). Tot nu toe zijn er dit jaar in heel Spanje alweer 275 mensen door verdrinking in de zee, rivieren, meren en zwembaden om het leven gekomen. Daarvan overleden er zo’n 100 mensen gedurende de zomermaanden sinds begin juni.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Watertrappelen kan uw leven redden, daarbij ook redeneren en kalm blijven en evtl worden. Dat kun je uren doen. Leer dat extra bij bij uwe zwemcursus.
    In Red Beach geraakte ik niet op het strand, crawl hielp niet. Te koppig en op 1 punt focussen. Na een dik uur amper 3 m naar links gegaan en toen geraakte ik wel op het strand. Maar iedereen doet maar wat.
    Zeer spijtig zo’n voorval.

    1. Llorettenaar, de mensen die verdrinken hebben meestal nooit zwemles gehad! En als de paniek bij hen toeslaat dan doen zij alles fout, wat een mens maar fout kan doen. Zij kunnen zelfs een gevaar zijn voor eventuele redders. Typisch dat deze mensen het water ingaan zonder hulpmiddelen om te blijven drijven. Het risico dat zij daardoor nemen is simpelweg te groot. Triest dat het nog zo vaak gebeurt. Nu zelfs tijdens het hoogseizoen terwijl er dan op de meeste stranden strandwachten aanwezig zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken