skip to Main Content
MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie moet winnen?
123rf

MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie moet winnen?

GRANADA – Op 1 juli begon RTL4 met de uitzendingen van de Spaanse versie van ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’ die opgenomen is in het Andalusische witte dorpje Polopos in de provincie Granada. Deze week zal het programma ten einde komen en weten de ‘Polopos-fans’ wie het winnende koppel zal zijn. Maar wie gaat er volgens jou winnen en wie moet er niet winnen volgens jou?

Er zijn inmiddels 35 afleveringen geweest van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ maar seizoen 2 van het populaire tv-realityprogramma zal komende vrijdag 23 augustus eindigen. Na het zien van 35 afleveringen zullen veel trouwe kijkers wel een mening hebben over van alles en nog wat zoals over welk koppel moet winnen, wat je van de ideeën en projecten vindt, hoe de samenwerking en contacten verlopen en hoe de omgeving en het dorp Polopos zelf zijn.

Al met al genoeg gespreksstof en ‘opiniones’ en met nog maar 5 afleveringen te gaan begint het erom te spannen en nadert het einde waarna een koppel de winnaar zal zijn. Maar wat is jouw mening over het programma en de koppels? 

Heb je ook een mening over een mogelijk seizoen 3, naar welk land zou men dan moeten gaan met het programma … Frankrijk, Griekenland, Turkije, Bulgarije of…?

MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie gaat winnen?
Deelnemers / RTL4

Polopos in het kort

In het programma kopen drie stellen en twee gezinnen (13 deelnemers in totaal) elk voor 1 euro een huis in het Spaanse dorpje Polopos. De huizen zijn in slechte staat en moeten worden opgeknapt door de nieuwe bewoners. 

Naast het opknappen van hun huizen moeten de deelnemers ook integreren in de Spaanse cultuur, en ervoor zorgen dat ze goede banden creëren met de oorspronkelijke bewoners van het Spaanse dorp.

De winnaars van het televisieprogramma winnen 20.000 euro, die zij moeten investeren in de verdere ontwikkeling van het dorp; daarnaast worden de winnaars tot ereburger van het dorp benoemd. De winnaars worden bepaald door de Polopese dorpsraad.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 395 reacties
 1. Van mij mag iedereen winnen behalve de fam.Rutten .Elisa vindt ik echt vreselijk ze is te dominant.Maar ze stond natuurlijk al met 5-0 voor omdat ze goed spaans spreekt en dan maak je sneller contact met de dorpsbewoners.Ik hoop dat ze op de laatste plaats eindigen.Ze hebben een hoop plannen maar er komt niets van te recht.

 2. Familie Rutten mag van mij winnen, zijn het meest geïntegreerd. Elise is gewoon temperamentvol, ik hou daar wel van. Ikzelf krijg de kriebels van de sereen glimlachende Thysa..brrr..ook Christian is een gladjakker. Tweede keus John en Juani, denk alleen dat zij heimwee krijgt. Mark en Donna gaan het ook niet redden

 3. Wijnand en Thyza en daarna John en Juanny zijn voor de meesten hier favoriet. Ik sluit me daar volledig bij aan. Wijnand en Thyza zijn dynamische, welgemanierde en creatieve mensen. John vind ik geweldig om zijn aanstekelijke humor en Juanny om de ongecompliceerde manier waarop ze in het leven staat.
  Toch vrees ik dat de familie Rutten het beste zal scoren, doordat ze waarschijnlijk heel goed zullen liggen bij de plaatselijke bevolking. Ze hebben het voordeel dat de dominantste van het stel vloeiend Spaans spreekt en goed aanvoelt waarmee ze zich populair kan maken. De rest van de familie bestaat slechts uit figuranten.

  1. Ik vind juist dat fam.Rutten moet winnen! Heb je ooit in t programma gezien dat de anderen iets voor de plaatselijke bewoners betekenden? Nee, zij waren alleen voor zich zelf bezig! En die Lirsten en Cristiaan wat n afschuwelijk arrogant stel, de eeuwig voor tv gemaakte bevroren glimlach voor de camara zijn de reden dat ik t opnam en doorsspoelde als zij aan bod kwamen! Fam, Rutten, open en eerlijk, en wat n leuke schoondochter, verrijken het lieflijk dorpje!

    1. Helemaal eens, die Christiaan is te dom om voor de duvel te dansen en dan 1000 flessen per dag van die hoofdpijn wijn te verkopen (vooral niet uit Polopos) is gewoon belachelijk. Boycot dat irritante mannetje.

   1. Ik kies voor op de 1ste plaats Juani en John een sympathiek stel en Juani spreekt al aardig wat Spaans en heeft nu een baantje gevonden en is dol op haar honden, dieren vind ik ook belangrijk en John is een harde werker, hun huis is schattig.
    Op de 2de plaats kies ik voor familie Rutten , ook een schattig huisje hebben zij, Elisa spreekt vloeiend Spaans en gaat lief om met die vooral oudere dorpsbewoners, zij past daar helemaal.
    Op de 3de plaats Wijnand en Tisha, spreken aardig wat Spaans en zijn kunstenaars, past bij zo’n dorp.

  2. Ik ben het helemaal eens met Antoine. Vier dominante personen. En met vieren werkt het wel makkelijker als met 2. En hebben met de weekopdrachten iedere keer andere personen erbij gehaald en overal spullen verzameld. Ze mogen blijven, maar vooral niet winnen.

 4. tsja….voor mij is de echte winnaar diegene die daar integreert zonder die 20.000 euro. De toekomst zal het leren wie daar blijft en niet enkel i.v.m. John de Mol aldaar hun plasje heeft gedaan. Maar verder amusante serie!

 5. Ik ben voor John/Juani en Wijnand/Thysa. Van de familie Rutten is alleen maar de moeder bezig om aardig gevonden te worden. Pappa, zoon en schoondochter spreken nog steeds slecht of weinig spaans.
  Maar ik vind het een heerlijk programma om naar te kijken en om commentaar te geven.

   1. Thyssa en Wijnand, oprecht, nuchter stel. Willen écht het dorp op de kaart zetten! 😍😍Griekenland heeft mijn voorkeur!😀

   2. Juani en John moeten winnen. John is een harde werker en Juani gaat rustig haar gangetje. Behalve Donna en Mark ,die te jong zijn om daar te leven, is de rest maar een stelletje blaaskaken.

  1. Wijnand en Thysa zijn daar op hun plek. Zullen ook kunstenaars of liefhebbers daarvan naar t dorp halen. Johnny en Juani waren de smaakmakers.

   1. Thyssa en Wijnand! Hardwerkend, ondernemend, nuchter, oprecht, nooit roddelen en creatief. Door hun plannen kan dit dorp weer goed op de kaart gezet worden!😍 Griekenland of Portugal zou leuk zijn!

  2. Van mij mogen ze allemaal winnen, behalve de familie Rutten. Elise manipuleert niet alleen, pakt de dorpbewoners in door super asrdig tegen ze te doen, maar laat middels haar roddels over de andere deelnemers duidelijk blijken dat ze helemaal niet aardig is in werkelijkheid. Ik denk dat de dorpbewoners dat pas merken als ze wel zal winnen.

  1. Kirsten en Christian, lief en oprecht stel. John en Juani, heerlijk en echt. Elisa Rutten, nehhhh! Palmt al die oude dametjes in en heeft altijd het laatste woord. Griekenland sluit ik me helemaal bij aan.

 6. John en Juanni als eerst man werkt keihard en vrouw is komisch en eerlijk. Verder allen buiten de Ruttens om.
  Mevr Rutten is te overdreven haar best te doen naar mijn bescheiden mening.
  Griekenland lijkt me super.

  1. Griekenland lijkt mij ook geweldig!
   Mevr Rutten is niet oprecht wij hopen dat dorpsraad dat ook door heeft!! Verder mogen ze allemaal winnen.

   1. Kirsten en Christian, lief en oprecht stel. John en Juani, heerlijk en echt. Elisa Rutten, nehhhh! Palmt al die oude dametjes in en heeft altijd het laatste woord. Griekenland sluit ik me helemaal bij aan.

    1. Thyssa en Wijnand, oprecht, nuchter stel. Willen écht het dorp op de kaart zetten! 😍😍Griekenland heeft mijn voorkeur!😀

 7. De winnaars moeten het beste geïntegreerd zijn in het dorp Polopos, en door de dorpelingen als mede Polopianos worden gezien, de taal spreken wel dan is er maar 1 winnaar mogelijk dat is de familie Rutten! De dorpelingen dragen hen op handen, zo veel liefde en respect geven ze hen. Daar kunnen de anderen in de verste verte niet aan tippen.
  Wel een ware troostprijs voor Donna en Mark, zij zijn lief en eerlijk maar spreken helaas onvoldoende Spaans en zijn introvert maar dat gaat vast over een tijdje goed komen.
  Wynand en Thysa zijn ook positieve vriendelijke mensen maar zijn niet echt bezig met integreren, en dat is de 1 e vereiste voor de winnaar.
  De andere stellen komen helemaal niet in de buurt van goede integratie.
  John en sjieke madam Juani zijn manipulators, zijn achterbaks en spreken graag kwaad over iedereen, en daarna charmant lachen, bah. Ze hebben geen respect voor het geloof en de tradities van de Spanjaarden, gooiden hun versierde kruis zo aan de kant.
  Kirsten en Christiaan zijn ware luiaards en snobs, laten met hun geld anderen het verbouwwerk doen, en dan als het personeel weg is stiekem de boel gaan controleren, en sturen arme zoontje Lucas hele dagen naar de opvang, zodat zij zich bezig kunnen houden met wijn drinken en in de spa zitten.

  Nee dan de familie Rutten, allemaal even lief voor de dorpelingen, zonder winstbejag staan ze voor hen klaar, dat is waar de Polopianos warm van worden.

  1. Zeker weten de familie Rutten, ook al lijken zij minder goed bij de andere families te liggen. Zij zijn gewoon het beste geïntegreerd en blijven vooral zichzelf.

   1. Thysa en Wijnand doen het het beste om Polopos weer op de kaart te zetten. Zeer prettig stel en terechte winnaars naar mijn idee. John maakt ook een grote kans met al zijn harde werken. Die vreselijke Elisa Rutten denkt dat ze alles weet en iedereen commandeert. Haar familie volgt haar slaafs. Verschrikkelijk hoor. Donna en Mark zijn heerlijk enthousiaste jonge mensen die proberen hun bedrijfje van de grond te krijgen. Christiaan en Kirsten hadden hun wijn uit Polopos moeten exporteren dan had ik ze wat hoger aangeslagen.
    De terechte winnaars die Polopos op de kaart willen krijgen zijn Thysa en Wijnand en daar draait dit programma toch om.

   1. Voor mij is John winnaar heeft het slechtste huis opgeknapt. Alsjeblief niet de fam. Rutten. Ik erger me dood aan dat bazige mens.

  2. Ik ben geen liefhebber van fam Rutten. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn wel geïntegreerd en bezig met de inwoners en willen een Hollands feest organiseren. Dus meer mensen naar Polopos. Elisa spreekt Spaans. Ook belangrijk. De andere stellen zijn alleen met zichzelf bezig.

   1. Fam Rutten is helemaal niet bezig met integreren. Ze bedenken plannen waar niets van terecht komt. Ze manipuleren en doen het om er zelf beter van te worden.
    Een hollands feest met Roy Donders denken ze echt dat die oudjes daar op zitten te wachten?

   2. Vind dat Thyza en Wynand daar echt horen en enorm hun best dien zonder aandacht te trekken en dat kunne van de meeste niet zeggen…..zijn die wel heel veel overdreven moeite dien om in the spotlight te komen

 8. Ik vind Wijnand en Thysa erg goed bezig leuke ideeën
  Mark en Donna doen ontzettend hun best maar ik denk dat ze het niet gaan redden on Polopos
  Seizoen 3 Griekenland daar zijn ook veel leuke kleine dorpjes die dit kunnen goed kunnen gebruiken

 9. Mijn reactie is gebaseerd op sympathie met inde volgorde
  Thysa en Wijnand,
  Donna En Mark
  De eerste hebben het meeste gedaan om contacten te leggen en mensen naar het dorp te trekken.
  Donna en Mark zijn zo heerlijk onschuldig en naïef .maar doen heel er hun best.
  Johnnie heeft het meeste aan het huis gedaan.
  De Fam Rutte denkt in alles aan hun zelf

  1. Helemaal mee eens. De bedoeling is toch om dit dorp weer op de kaart te zetten en daar zijn deze stellen toch serieus mee bezig. Voor mij zijn Thysa en Wijnand de winnaars. De familie Rutten maken er een tweede Buitenwijk van Torremolinos van. VoomVoom2.0

   1. Ik hoop dat Wijnand en Thysa winnen.
    Vanaf deel 1 mijn favoriete stel. Zo beschaafd en behulpzaam.
    Jammer dat het de laatste week is. Griekenland of Portugal

 10. John (en naast hem Juani) past het beste in Polopos, daarna Thysa en Wijnand.
  Volgend land: Griekenland. Zet het land weer op de kaart. Het heeft het nodig!

  1. Voor mij mag Tygo en Wyland
   Zij hebben zich het beste voorbereid en zetten ook iets goed op.
   Dit zal mensen trekken.
   Als tweede John EN Juani perfect stel goede aannemer past perfect in het drp

   1. John en Juanni als eerst man werkt keihard en vrouw is komisch en eerlijk. Verder allen buiten de Ruttens om.
    Mevr Rutten is te overdreven haar best te doen naar mijn bescheiden mening.
    Griekenland lijkt me super.

 11. 1e plaats Thysa en Wynant
  2e plaats Yuani en Johnny
  3e plaats Donna en Mark
  4e plaats Kirsten en Christiaan
  5e plaats Fam. Rutten

  De echte winnaars zijn natuurlijk al bekend, wel heel benieuwd wie het geworden zijn.

  Volgend jaar Portugal?

  1. Helemaal mee eens An,
   De andere commentaren net gelezen!
   De meeste mensen vinden Thyza en Wijnand
   ook terechte winnaars!!!!
   Ten tweede Juani en John omdat vooral John de
   bouwval al zo mooi verbouwd heeft, grote klasse!!
   Mark en Donna derde, gunfactor, zijn zo lief!!
   Fam. Rutte zijn niet eerlijk en Eliza heeft het voordeel
   dat ze de taal spreekt en maakt daar handeling gebruik
   van door de dorpsbewoners en burgemeester in te palmen!!
   Christiaan vind ik zo’n alles beter wetende griezel, ik spoel altijd door als zij in beeld komen, neem n.l. altijd op!!
   Portugal zou mijn voorkeur hebben volgend jaar!!!!!

   1. Qua integratie de fam. Rutten. Eliza (of je haar vreselijk vindt of niet) zij is gewoon zo! De rest van de familie profiteert daarvan. Die komen er wel met al haar wilde ideeën en plannen.
    Qua business voor Polopos Thysa & Wijnand. Wauw, wat een mooi oprecht en creatief stel. En al eerder hier gelezen, zij roddelen niet. Het feit dat zij de fam. Rutten NIET benaderd hebben voor hun kunstroute is veelbetekenend. Zeg het zonder woorden!
    Mark & Donna gun ik hun succes met sportieve vakanties. Zij zullen samen met Thysa & Wijnand in de toekomst Polopos op de kaart blijven zetten. Heerlijk lief stel.
    Johnny & Juani zie ik als hij, een geweldige klusser én degene die niet sociaal wilde doen, het super doet! Juani, leuk mens, lekker haar dingetjes doen (steeds wat anders) maar een business opzetten? Jammer dat ze veel roddelt maar dat doet ze dan wel weer met veel flair en humor!
    Kirstin & Christiaan zien het meer als avontuur, vakantiehuis & gratis reclame voor hun wijn & coaching. Begrijpelijk & slim. Echt een misser dat ze de wijn 400 km verderop exporteren. Ik woon in Spanje en wéét hoe trots Spanjaarden op hun locale druiven / wijnen zijn. En zij hebben onze locale wijnen gekozen.
    Wat mij betreft wordt de hoofdprijs verdeeld tussen Thysa / Wijnand en Donna / Mark! Spaans of geen Spaans, zij allen gaan mensen naar Polopos trekken.
    En mijn volgende keuze zou Portugal zijn! Geweldig gastvrij land.

 12. Ik voel veel sympathie voor Juani en John, maar in verband met wat Wynant en Thysa al hebben gedaan om het dorp op de kaart te zetten, gun ik het laatste stel de prijs. Zij hebben een goed concept neergelegd om in de toekomst regelmatig bezoekers naar het dorp te trekken.

 13. Voor ons staat de familie Rutten met stip bovenaan. Inclusief de grote mond van Elisa.
  Het is een hardwerkende familie met hun hart op de goede plek en zoals een ander al opperde: wie zouden de bewoners het meeste gaan missen? Juist. En wat hun plannen betreft: als ze eens wat meer medewerking van de desbetreffende gemeente zouden krijgen dan was hun camperplaats al lang van de grond gekomen. Maar helaas geldt daar ook de bureaucratie.
  Geen enkel ander stel doet ook maar enige moeite tot integreren. Zelfs de kunstenaarsroute georganiseerd door Thysa en Wijnand loopt via de Nederlandse deelnemers. Als men wil integreren dan had men dit op zijn minst aan de bewoners van Polopos moeten vragen.
  Mark en Donna verdienen een poedelprijs voor hun inzet en enthousiasme. Respect voor deze jonge mensen. Zij proberen tenminste en dat kun je van meneer Christiaan niet zeggen. Maar daar heb ik al genoeg over geschreven.

  1. wij zijn het helemaal eens met Diny. Jammer dat het al de laatste week is….
   Er is trouwens een mooie autoroute gepubliceerd!

 14. Ja, wat zie ik graag Juani en John of Thysa en Wijnand winnen. Normale, eerlijke en sympathieke deelnemers, waar je zonder schaamte naar kunt kijken en waar je mee meegeniet in hun avontuur. Donna en Mark zijn nog te onervaren. Bij de andere 2 koppels kijk ik met vervangende schaamte. Het wordt natuurlijk uitvergroot, maar als de helft waar is, dan hebben ze absoluut geen gunfactor.

 15. Wynant en Thysa zijn mijn winnaars. Met heel weinig geld bereiken ze toch veel en doen ook veel om het dorp op de kaart te zetten. Daarna John en Juani.
  Christiaan en Kirsten, nee. Hebben inderdaad genoeg geld, en spreken heel slecht de taal. Fam. Rutten niet maar dat komt door Eliza, alles moet gaan zoals zij het wil. Ik heb veel respect voor haar man. Donna en Mark zijn te onervaren, zit geen snelheid in de aanpak en ook de taal is een dingetje.

 16. Fam. Rutten.

  Doen het meeste voor de dorpelingen. Hebben veel plannen maar zijn flexibel en kunnen gemakkelijk de plannen bijstellen. Yuani a.u.b. niet, zij speelt alleen maar de mooie, aardige dame en wandelt een beetje met de honden, helpt praktisch niet in het huis mee. Christiaan ook niet, ik kan me aansluiten bij de andere meningen, hij wil heel gemakkelijk geld verdienen.

  De volgende uitzending Frankrijk?

 17. Ik stel me de vraag aan wie het dorp het meeste heeft? Wie zouden ze (gaan) missen? Of wij ze “leuk” vinden doet er nou wat minder toe …

  Huis opknappen is één ding (gebeurt af en aan bij iedereen), taal spreken is een ander ding (sommigen wat meer, beter of sneller dan anderen), mensen van buiten het dorp naar het dorp brengen/trekken doet eigenlijk nog niemand (deels te kort dag, denk ik). Maar het moet ook gaan om ingeburgerd raken bij de plaatselijke bevolking. Je wordt uiteindelijke “ereburger” bij het dorp. De meeste stellen blijven erg op zichzelf of bij elkaar. Elisa Rutten trekt het meest met de bewoners op. Door sommige reageerders wordt dat in een kwaad daglicht gesteld. Dat is een beetje flauw, vind ik. Het laat ook typisch het verschil zien tussen omgaan met elkaar in Nederland en omgaan met elkaar in Andalusië. (Ook heftige) Emoties met elkaar delen is hier heel gewoon. We hebben een aantal feestdagen (verjaardagen e.a.) voorbij zien komen, maar die werden niet echt gedeeld met de poloperos, behalve dan toch (weer) de 25-jaar getrouwd van Rutten.

  Bij een eerdere reactie stond er eentje die Elisa een Andalusisch temperament toedichtte. Ik woon (ook) in Andalusië en ik herken (ook) dat wel. Inburgering betekent ook sociale (dagelijkse) omgang met de dorpsbewoners, en bij wie zie je die?

  (Bijna) Alle stellen zeggen wel dat ze in Polopos willen blijven, maar zijn ze ook (na 6 maanden) straks uitgeschreven uit Nederland? Voor mij ook een criterium.

  1. De ruttens zijn pas in 2002 getrouwd, vertelde iemand die hun kent. waarom zo een groot feest geven dan? Om ze om de vinger te winden, waarom liegen?

   1. Het kan natuurlijk dat iedereen (RTL, de burgemeester, de beide overgekomen moeders van in de 80, zoon van ver in de 20 ..) in het complot zat, maar het feestje was er niet minder om – en gevierd/gedeeld met het dorp. Mooi toch?

   2. als dat zo is dat ze pas in 2002 getrouwd zijn moeten ze zich schamen en dan ijskoud een 25 jarig huwelijk zo genaamd vieren of ze kunnen niet tellen lol , dan verdienen ze het ook niet om te winnen

   3. als dat zo is dat ze pas in 2002 getrouwd zijn moeten ze zich schamen en dan ijskoud een 25 jarig huwelijk zo genaamd vieren of ze kunnen niet tellen lol , dan verdienen ze het ook niet om te winnen

   4. En de manier hoe ze in het programma gekomen zijn is ook niet eerlijk gegaan
    Ze waren afgewezen door rtl voor het programma Toen heeft Elise gebeld naar rtl dat deze een grote fout maakten om hun niet mee te laten doen Toen mochten ze als nog mee doen
    Dus Elise accepteert geen nee Dit vind ik ook oneerlijk
    Dit heeft ze zelf op hun eigen side gezet

  2. Wynant en Thysa zijn mijn winnaars. Met heel weinig geld bereiken ze toch veel en doen ook veel om het dorp op de kaart te zetten. Daarna John en Juani.
   Christiaan en Kirsten, nee. Hebben inderdaad genoeg geld, en spreken heel slecht de taal. Fam. Rutten niet maar dat komt door Eliza, alles moet gaan zoals zij het wil. Ik heb veel respect voor haar man. Donna en Mark zijn te onervaren, zit geen snelheid in de aanpak en ook de taal is een dingetje.

   1. Als de fam. Rutte maar niet wint, ze houden alleen
    maar van zichzelf, wordt er misselijk van hoe Elisa zich naar de dorpsbewoners zich toe gedraagt.
    Haar dominante stem en gedrag heeft iets van : hou van me of ik schiet. Als Demi nog ouders heeft moet het voor hen toch pijnlijk zijn om te zien hoe hun dochter gehersenspoeld wordt in dat milieu, ze is een jaknikkertje geworden.
    John verdient voor mij de prijs, ze kregen de ergste bouwval en hij werkt zich te pletter, is ook nog niet te beroerd om andere stellen te helpen.
    Juani dribbelt er vrolijk op los en legt ook zo haar contacten in het dorp.
    Hopelijk heeft de dorpsraad het gedrag van
    Elisa door en geven zij de anderen een eerlijke kans.

 18. Mijn winnaars zijn:
  Donna en Mark, ze zijn wel nog jong, hebben daardoor niet veel geld en doen enorm hun best. Ze proberen het tenminste met weinig kennis, maar wel veel enthousiasme.
  Wynant en Thysa gun ik het ook, daarna John en Juani.
  Christiaan en Kirsten liever niet, hebben genoeg geld om voor veel geld hun huis te laten verbouwen en Fam. Rutten is mij te berekenend bezig, Eliza is veel te bazig en alles moet gaan zoals zij het wil. Het is niet voor niets, dat er maar één Nederlands stel op hun 25-jarige bruiloft kwam.

  1. John en juani moeten voor mij winnen maar in hemelsnaam niet de fam rutten die vrouw is alleen maar bezog de boel om te kopen en wat een camperplaats aan de kust een markt stal in een ander dorp en en ook een wakebord baan op zee voor toegevoegde waarde voor het dorp hebben is mij een raadsel

 19. Gaat niet om het gunnen gaat om werklust prestatie integratie empathie.
  Zie dan maar een stel dat hieraan voldoet.
  John Juani en de Dogs.

 20. Ik vraag mij af in hoeverre RTL. en de sponsors Hema en Heineken een vinger in de
  pap hebben bij de keuze van de eind winnaars .
  De bedragen die bij de week-opdrachten te winnen waren kwamen zogenaamd
  van het gemeente bestuur .
  Hoe kunnen 58 inwoners waarvan de meesten leven van een mager pensioentje de
  vele duizenden euro’s opbrengen voor de winnaars van de week opdrachten ?
  En wie betaalt het overvliegen van familieleden en vrienden ?
  Niet de koppels zelf lijkt mij . Wordt natuurlijk betaald door RTL en de sponsors .
  Daarom vermoed ik dat deze sponsors en RTL ook een dikke vinger in de “polopolos-pap “hebben bij de beslissing wie van de koppels de € 20.000
  gaat winnen .Ik denk niet dat de burgemeester en de inwoners daar alleen
  over beslissen .
  Ik hoop dat ze de gezamenlijk de juiste keuze maken .
  Ik zelf ga voor Thysa en Wijnand of Juani en John.
  Maar het zal wel de familie Rutten worden waarvan met name Eliza zich op slinkse wijze bij de bewoners heeft weten in te slijmen en te manoeuvreren.
  Manoeuvreren is niet integreren .

  n gevolg

  1. Waarom de prijs van € 20.000 aan een koppel toekennen ?? Het geld kan toch ook verdeeld worden aan meerdere koppels .!! Wijnant en Thysa en John en Juani .!! Het volgende land,, Griekenland ,,of een klein Grieks eiland.!! 👍👍

  2. Google de gemeente bestaat niet alleen uitnditmdorp, maar nogm9 andere. Gemeemtehuis,staat in marmola.
   Gemeemtenaam is popolos-marmola.

 21. Alleen Thirsa en Wijnand of Mark en Donna.
  Geen Christiaan en Kirsten,die zijn nog te lui dat ze hun eigen kind goed op voeden. VRESELIJK.

 22. In elk land is leegstand ook in eigen land ….. in Italie staan nog in verschillende dorpen huizen voor een euro te koop ….. en mijn voorkeur voor welk stel er moet winnen op plaats

  1 Mark & Donna
  2 Wynant & Thysa
  3 Juani & Jhonny
  Die drie gun ik het meest als ik op FB lees krijgen die ook de meest
  positieven berichten

 23. Voor mij zijn Juani en John en/of Thysa en Wijnand winnaars. Eerlijke oprechte mensen die er echt wat van moois van willen maken. (Het jongste koppel ook wel eigenlijk hoor) de vakmanschap van John, wauw wat een prachtig huis! En de ideeen en uitvoering betreft het kunstatelier, helemaal perfect. Beide koppels zijn niet berekenend of ‘gespeeld’ spontaan. Ze zijn echt en leveren knap werk af. Volgende aflevering griekenland 😉 dan zoek ik nog een leuke man die met mij samen wil doen en goed is in klussen 🤩.

 24. Zeker geen Juani met dat rare taaltje, voor mij de fam. Rutten ze doen erg hun best. Ze spreekt goed de taal. En hebben wat voor de bewoners over. Ook Mark en Donna zijn sympathiek, ze maken het daar wel. De rest denkt alleen aan geld verdienen. Het gaat tenslotte om het dorp. Die Christiaan wilt alleen slapend rijk worden. Dat wijngebeuren is een copie van de Posjes uit Chili, hij kan niks zelf.

  1. “Zeker geen Juani met dat rare taaltje” sorry ? …. dus als het een rotterdammer was geweest met zijn accent, ook niet, net als een drent, een fries, een zeeuw, een brabander, een amsterdammer etc etc etc……

  2. Het is een kwestie van geduld, voordat heel Holland Limburgs lult. Hoezo “raar taaltje” ?
   John en Juani gaan winnen, geen twijfel mogelijk!.

 25. Laat ajb de fam. Rutten niet winnen, zelden zo’n vervelende dominante tante gezien. Hoop dat Thysa & Wijnand winnen of Johnny & Juani.

  1. iedereen mag winnen behalve Christiaan die kwal is al moe als hy wakker word en is alleen maar geld bewust geef MY maar Thysa en Wynand die werken hard en hebben op niemand kritiek

  2. iedereen mag winnen behalve Christiaan die kwal is al moe als hy wakker word en is alleen maar geld bewust geef MY maar Thysa en Wynand die werken hard en hebben op niemand kritiek

  3. Zeker niet de familie rutten, te zeer aanwezig en uit eindelijk ook nog niets gezien wat af is, springt van de hak op de tak

 26. harde en eerlijke werker john en Juani
  Of
  De serieuze en betekenisvolle thysa en Wynant.
  MAAR ZEKER GEEN FAMILIE RUTTEN!!!!!!!!!

  1. Vindt John en juni en Wijnand en Thysa erg goed ,a ub geen fam rutten wat een mens is dat zeg ,,maar ja we wachten af he ben benieuwd heb geen een avond gemist zit er echt voor de buis we zien wel.

   1. Donna en Mark als ere burger zij heel spontaan.
    En altijd vrolijk heel veel succes met jullie sportive wandelinge en mounten bike tochten en Bed en Brekfast in polopos

 27. Ik heb de serie vanaf het begin gevolgd en heb met stijgende afkeer het uitgekookte, valse en dominante gedrag van Elisa Rutten aanschouwd . Ze schuwt geen enkel middel om de € 20.000 binnen te harken . Omdat ze zich op een walgelijke manier bij de inwoners heeft ” in gelikt” en goed Spaans spreekt zullen zij en haar familie wel de winnaars worden .
  Mijn winnaars zijn : Thysa en Wijnand of Juani en Johny
  Maar eigenlijk gun ik het alle koppels van harte behalve die vreselijke Rutten familie .

 28. Voor mij mogen Juani en Johnnie winnen .lieve mensen en eenvoudig. Wat ik wel jammer vind dat je nooit meer hoort hoe het ze vergaan zijn net als bij Olallai..ik vind dat na b.v 1 jaar weet een stuk of 10 afleveringen te zien zijn wat er is gebeurd.

  1. Je kunt Ollolai nog steeds volgen in o.a. Instagram en op hun persoonlijke facebook. Er zijn nog 3 stellen in Ollolai.

 29. Ik ben het helemaal met Betty eens:
  plaats 1 Yuani en Johnny
  Plaats 2 Wynant en Thysa
  Plaats 3 Cristian en Kirsten
  Plaats 4 Mark en Donna
  Plaats 5 fam Rutten.
  Maar als Wynant en Thysa winnen is het ook prima!

  1. Het is goed opgesteld alleen Christiaan MOED op NO 5 staan wat een SLYMERD is dat die man is geen knip voor de neus waard hy wil alleen maar winnen gunde alle anderen stellen liever niets wat een eikel van een vent

   1. Vreselijk stel due Christiaan en Kirsten. Hij doet niets dan alleen maar wijn drinken en lui zijn. Voegt totaal niets toe aan Polopos. Wijn komt niet uit Polopos en hij wil ook de taal niet leren. Alle andere stellen praten steeds iets meer Spaans maar hij totaal niet. En dan dat coaching bedrijf waar hij mee bezig is. Voegt al helemaal niets toe aan her dorp! Die 60 oudere die in Polopos wonen zoeken echt geen baan hoor. Waardeloos figuur die Christaan.

 30. Ben bevreesd dat de familie Rutten gaat winnen, vindt ze het minst sympathiek, inhalig, berekenend. Thysa en Wynand zijn rustig, helemaal zichzelf, zou graag willen, dat zij winnen, zo’n evenwichtig stel redt het wel.

 31. De familie Rutten probeert het hele dorp bewust voor zich te winnen dus denk ik dat ze daardoor ook winnen maar een van de andere stellen zou leuker zijn.
  Vooral degenen die zelf het meeste verbouwd hebben!!
  Volgend jaar in een totaal ander land zodat er andere mensen op reageren en dus met andere ideeen komen.
  Ook met een moeilijke taal want nu spreken er al aardig mensen een flink mondje Spaans en zijn in het voordeel op andere kandidaten!

 32. Wijnand en Thysa. Ze proberen mensen, door kunstenaars, echt naar Polopos te krijgen. Daarbij, zijn zo sympathiek en beschaafd: zulke mensen heeft een Gemeenschap nodig.

  1. Kunstenaarspaar? Heb nog niets gezien van hun kunst? Welke kunst beoefenen zij dan ,n foto maken, of papier knippen, oh ja dat kruis maar was dat kunst?

  1. Zeker geen Juani met dat rare taaltje, voor mij de fam. Rutten ze doen erg hun best. Ze spreekt goed de taal. En hebben wat voor de bewoners over. Ook Mark en Donna zijn sympathiek, ze maken het daar wel. De rest denkt alleen aan geld verdienen. Het gaat tenslotte om het dorp. Die Christiaan wilt alleen slapend rijk worden. Dat wijngebeuren is een copie van de Posjes uit Chili, hij kan niks zelf.

   1. Tineke, ieder provincie en andere taal, daar moet je niet op afkeuren, vond ik..
    Persoonlijk hoop ik dat John en Juani of thysa en Wynand wint, maar zou me niks verbazen als dat de fam rutten wordt, ze willen alles, en iedereen voor hun karretje spannen. En dat lukt heel aardig.

   2. Dat zeg je goed ZIJ spreekt de taal, maar de rest van de Fam Rutten niet!
    Ik vind haar vreselijk, ik zou de rest van de familie wel eens een paar dagen zonder haar mee willen maken.

 33. Fan van het concept, Portugal zou geweldig zijn voor een volgende keer!! Wie er moet winnen deze keer…. ik zou zeggen zij die het meest voor Polopos kunnen gaan betekenen voor wat betreft echte inkomsten voor het dorp en niet alleen voor eigenbelang.

  1. Ik kijk elke avond. Vind het leuk om te volgen. Ik ben benieuwd wie gaat winnen. Vind ze allemaal wel leuk. Mark en Donna gun ik het wel. Leuk spontaan stel. Juani en John ook. We wachten het af. Succes allemaal 😀😎

 34. Onze voorkeur gaat uit naar:
  plaats 1 Yuani en Johnny
  Plaats 2 Wynant en Thysa
  Plaats 3 Cristian en Kirsten
  Plaats 4 Mark en Donna
  Plaats 5 fam Rutten.

 35. Mijn favorieten zijn Mark en Donna, maar reken er niet op dat ze zullen winnen. Ik hoop dat de fam. Rutten niet wint, vind ze super onsympathiek. De meeste kans om te winnen, zijn denk ik Cristian en Kirsten.

 36. Goedemorgen,

  Zeker heb ik mijn voorkeur maar, die hou ik voor mijzelf. Anders krijg je er geheid weer commentaar op.
  Ben benieuwd. Er zijn erbij die ik het niet gun.

  Gr. Lenie

 37. Ik zou het niet weten toen het eerste bericht hierover verscheen was het programma al geruime tijd bezig en kun je alleen tegen betaling de eerdere afleveringen zien waarvoor ik bedank. Het aanbod op de commercielen is dusdanig slecht dat je een beter programma dan mist aangezien je ook snel uitgekeken bent op de tv gids. Ik wens de winnaars van het programma veel succes.

    1. Ik hoop dat Thysa en Wijnand gaan winnen.
     De Rutten passen helemaal niet in Polopos
     De Spaanse bewoners zitten volgens mij niet te wachten
     op Nederlandse feesten met tweederangs artiesten uit
     Nederland zoals Roy Donders enz.enz.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken