skip to Main Content
MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie moet winnen?
123rf

MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie moet winnen?

GRANADA – Op 1 juli begon RTL4 met de uitzendingen van de Spaanse versie van ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’ die opgenomen is in het Andalusische witte dorpje Polopos in de provincie Granada. Deze week zal het programma ten einde komen en weten de ‘Polopos-fans’ wie het winnende koppel zal zijn. Maar wie gaat er volgens jou winnen en wie moet er niet winnen volgens jou?

Er zijn inmiddels 35 afleveringen geweest van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ maar seizoen 2 van het populaire tv-realityprogramma zal komende vrijdag 23 augustus eindigen. Na het zien van 35 afleveringen zullen veel trouwe kijkers wel een mening hebben over van alles en nog wat zoals over welk koppel moet winnen, wat je van de ideeën en projecten vindt, hoe de samenwerking en contacten verlopen en hoe de omgeving en het dorp Polopos zelf zijn.

Al met al genoeg gespreksstof en ‘opiniones’ en met nog maar 5 afleveringen te gaan begint het erom te spannen en nadert het einde waarna een koppel de winnaar zal zijn. Maar wat is jouw mening over het programma en de koppels? 

Heb je ook een mening over een mogelijk seizoen 3, naar welk land zou men dan moeten gaan met het programma … Frankrijk, Griekenland, Turkije, Bulgarije of…?

MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie gaat winnen?
Deelnemers / RTL4

Polopos in het kort

In het programma kopen drie stellen en twee gezinnen (13 deelnemers in totaal) elk voor 1 euro een huis in het Spaanse dorpje Polopos. De huizen zijn in slechte staat en moeten worden opgeknapt door de nieuwe bewoners. 

Naast het opknappen van hun huizen moeten de deelnemers ook integreren in de Spaanse cultuur, en ervoor zorgen dat ze goede banden creëren met de oorspronkelijke bewoners van het Spaanse dorp.

De winnaars van het televisieprogramma winnen 20.000 euro, die zij moeten investeren in de verdere ontwikkeling van het dorp; daarnaast worden de winnaars tot ereburger van het dorp benoemd. De winnaars worden bepaald door de Polopese dorpsraad.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 395 reacties
 1. Helaas weet ik al wie de ereburgers van Polopos zijn geworden , maar ik ga vanavond toch om 21.30 voor de buis zitten . ( nee , ik verklap niks )
  De meet-and -greet sessie van de Ruttens staat inderdaad gepland begin
  september . Belangstellenden moeten flink entree betalen .
  Ook heeft de familie R. hun fans opgeroepen om RTL. te vragen een real-live soap
  met ze te maken ( van de Meilandjes afgekeken ) ze willen daar uiteraard geld voor hebben .
  Waarschijnlijk denken ze echt dat ze nu geliefde en beroemde BN’rs zijn geworden
  Op hun facebook staan de donaties van de fans voor hun “crowd funding ” vermeld . Het bedrag loopt op . Zinloze actie en een bodemloze put .
  Want wat Elisa en Jurgen bedacht hebben om de gebouwen op die stoffige grindbak te renoveren liegt er niet om . Gaat minstens € 70.000 kosten en 3 jaar
  werken aangezien ze alles zelf willen gaan doen . Ze hebben het terrein voor 5 jaar gepacht en niet gekocht . Dat schiet dus niet op . Maar je kan het gedoneerde geld natuurlijk ook gebruiken om voorlopig van te leven . Inkomsten hebben ze nauwelijks en er moeten wel 4 mensen van leven .
  Jeetje , hoe dom en goedgelovig kunnen sommige mensen zijn om in die impulsieve en onrealistische plannen van deze familie te trappen( tot nu toe is er bitter weinig van van al hun wilde ideeen terecht gekomen )

  1. T. Ik ben het helemaal met je eens dat gaat idd heelveel geld kosten denk eens aan afrastering, riool , Electra, water, verlichting, toiletten , wasgelegenheid , chemiestoilet reiniger,
   Receptie , slagbomen enz. Plus dat de camping 24 uur per dag bemand moet zijn voor evt. Dokter, brandweer, politie,
   Ambulance, en andere nood voorzieningen!! Dan kom je wel aan die 70.000€ waarvan van hun bedel side? Ik ben benieuwd !!! En dan een eigen soap R.T.L. Moet gek zijn om met hun een eigen soap te maken ik denk dat dat kijkcijfers
   Te kort schiet . Ik ben niet geintreceed in hun project en dus zou ik ook niet naar kijken .. alles over andermans ruggen !!!
   Kan ik ook Ha Ha !!!

  2. Er is maar 1 antwoord voor dat bedelen van de fam. Rutten
   ze zijn met voorbedachte raden naar Polopos gegaan .
   Het kan niet anders, ze dachten, we worden wel geholpen we gaan gewoon bedelen.
   Als je niet genoeg geld hebt, kun je hier toch niet aan beginnen?????
   Schandalig!!!!!!!!!!!! Familie Rutten
   Mag toch hopen dat RTL veel verstand heeft om beslist geen soap te gaan maken van die bedelaars.

 2. Hallo ik met interesse de hele serie tot nu toe gevolgd, als de Burgemeester en de Gemeenteraad in werkelijk wist hoe de familie Rutten, jammer dat ik het moet zeggen, met al dat geslijm en de dorpelingen in de lure leggen om voor zich te winnen, maar met de rest, vanwege een grote mond, Elisa, van de stellen, niet kan omgaan vind ik dat zij sowieso niet moeten winnen, maar op hun nummer gezet moeten worden. De andere stellen hebben meer gewicht in de schaal gelegd dan. Ook haalde de familie Rutten er steeds professionele mensen bij, niet eerlijk tegenover de andere. Dat is mijn menig, ik zie ze graag verliezen en laat de Burgemeester eens zeggen waar het op staat.

  1. Gelukkig dat ik niet de enige ben die Elise niet kan uit staan met haar grote mond. Het begon al bij de eerste vergadering dat geloof ik de vader van Lucas nadat ik hoorde hoe 0pĺdie vrouw met haar grote mond en d’r kont niet kon horen dat haar mening gehoord werd en gelijk zei, ik moet niks toen was het gelijk gedaan, zijn heeft zich gelijk afgesloten met de mede nieuwe bewoners van Polopos. Ze heeft alles gedaan om in de belangstelling te staan dat ze iedere polopiaan kuste en een rollator had geregeld en zei, die goed doet die goed ontmoet en daarmee denkt zij dat zij dat vriendelijke vrouw is en zo iedereen met zich mee zou krijgen. 25 jaar getrouwd en wilde een grote feest maken dat ze van mening is en zei, met zulke lieve mensen die allemaal van je houden en in vol ornaat tevoorschijn moeten komen. Wat mij is opgevallen dat het ze weinig hebben gekost dat de mensen van Polopos en daar buiten voor de hapjes gezorgd hebben het eerste feest wilden zij niet meewerken met de andere koppels en ook niets wilde zeggen wat zij van plan waren daarmee te scoren en alles uit de kast hebben gehaald om andere mensen van buiten alles voorelkaar kregen met haar geslijm en gelijk zijn al die mensen afgelikt om daarmee te laten zien wat voor een vriendelijke vrouw zij wel niet is en die stem van haar overheerst iedereen zij heeft toen met dat feest gedacht dat zij het wel gemaakt
   zouden hebben met hun bar en waren heel vroeg dat wanneer de andere koppels aan zouden komen dat ze heel verbaasd zouden zijn wat hun hebben opgebouwd maar dan werd Eliza steeds stiller en kon geen lachje meer van af en het zweet brak haar uit toen ze die mensen in een lange rij voor de stroopwafel tafel stonden die liep als een trein en die Elise had gezegd dat hun met hun drank zóu scoren omdat drank eerder zou lopen dan eten, het bewijs was geleverd dat de hapjes helemaal op waren en dan het hoogpunt van de avond Julio Iglesias toen hij het podium op kwam gingen alle mensen los. De gezichten van de Rutten hadden gedacht de prijs in de wacht zou slepen nou een boze droom ging het die Rut aan d’r neus voorbij. Nu denken zij dat ze scoren met het winkeltje en dat groots vieren dat ze 2 mannen naar Polopos gehaald om te zingen en alle mensen erbij halen om te laten zien wat Juani heeft gedaan met Julio en met dat winkeltje daarmee de hoofdprijs te halen, nu ze kunnen met al hun probeersel en haar zogenaamde gelik die mensen naar zich toe te trekken dat zij de ereburger worden, nu ze kunnen het niet bijhalen wat , ik weet niet meer hoe hij heet met dat snorretje wat zij hebben neergezet slaat alles dat is Polopos op de kaart zetten en ik gun het hen zo hoe hard zij aan alles gewerkt hebben en door niemand geholpen en geloof mij dat zoiets voor elkaar te zetten moet je wat in je macht hebben en zij hoeven niet te slijmen zij doen dat uit overweging en als ik het goed heb en mijn ingeving wat ik bij sommige dingen naar binnen krijg heb ik iemand daarmee bespaard en gered om thuis te komen. We zullen het morgen zien wie de € 20.00 mag ontvangen en daarmee geholpen zullen zijn met de opbouw van hun woning. De Rut zal best nog wel te horen krijgen dat zij zich niet naar behoren hebben gedragen door geen samenwerking te leveren met de andere koppels en totaal geen belangstelling hebben getoond door ze met alles afstandig te houden geen poging gedaan met de kunst waarmee de medebewoners ook de woning hebben opengesteld. Ik kijk heel graag naar dat programma maar als ik die stem hoor van dat paard en hoe ze dan als ik weer zie dat ze haar ene arm om de schouders van haar man leg en haar andere arm de arm van haar man leg en als ze wat zeg wat ze ook doet als ze wat zeg d’r hoofd heel draaid dat vind ik ook zo irritant of zie ik dat verkeerd en dan moet dat meisje zeggen wat haar voor gezegd wordt. Zo nu kan het wel weer voordat ik nog wil opmerken hoe ze met die grote kont in een soort voetbalbroekje loopt de achterkant kruipt op in haar spleet en die dikke benen en zie je als ze aan het gymen is ze heeft wel gelijk dat zij zich er niets van aantrekt. Waar ik heel graag naar kijk en dat ik zo kan lachen en mijn avond weer goed is Martin Meiland dan zie ik het weer voor mij dat ie in de kano boot zit. Ze hebben weer een miljoen kijkers gehad en oh ondanks dat hij anders geaard is heb ik toch bewondering voor hem en niet te beroerd is om aan te pakken ook met zijn gebroken pols en hoe hij het brengt. Gelukkig weer een paar weken lachen.

    1. Hou toch eens op met dat gezever over de nederlandse taal zolang iedereen weet wat er bedoeld wordt is er toch niks aan hand, of je moet je er graag op voor willen laten staan dat je ouders je in de gelegenheid hebben kunnen stellen om met je gat in de schoolbanken te zitten en niet aan het werk te moeten gaan.

     1. Lagere school is toch verplicht ? En onze mooie taal wordt al genoeg verbasterd !!

     2. Ja Hetty het valt niet mee voor mensen zoals jij met een buitensporige intelligentie en zeurpieten mentaliteit.

     3. Ja dat klopt op school gezeten en al 38 jaar fulltime aan het werk mag dat ook?

   1. Het ergste wat Polopos kon overkomen is gebeurd!!!!!!!!!!!!!!!!!
    de Fam. Rutten is neergestreken in Polopos arme bewoners
    Het zullen je buren maar zijn (wat een hel)
    ik denk dat ze uit hun woonplaats in Nederland wel heel blij zijn dat ze nu in Spanje wonen en nooit meer terugkomen

   2. Jammer dat bijna iedereen de Fam. Rutten uitkotst. Als iedereen zich nog kan herinneren was in het begin in de Sporthal een spel en toen werd de Fam. Rutten niet gevraagd, en er waren nog geen woorden gevallen! Dus toen voelde de Fam. Rutten zich best wel verraden. Ik kan het heel goed begrijpen dat ze zich buitengesloten voelden. Elisa zat nog door het raampje te kijken van de sporthal toen de koppels aan het sporten waren, zich afvragend waarom zij niet waren uitgenodigd. Let wel: er was nog geen onvertogen woord gevallen want dit was in het aller begin.

   3. Geweldig wat een leuke samenvatting,en dat over 1 bepaald persoon. Ook ik vind het een heerlijk programma,lachen ergeren alles komt voorbij.Vanavond spannend naar de uitslag kijken,verheug me nu al op de gezichtsuitdrukking van mevr. Rutten als het blijkt dat ze NIET gewonnen hebben. De 3 stellen die mijn voorkeur hebben zijn de leuke kunstenaars,super leuk stel,het prille stelletje,zo lief en onervaren maar wat een doorzettings vermogen,top hoor en dan de Limburgers., knap wat die man met het huisje heeft gedaan en hun beide humor,heerlijk. Zou er wel tussen willen zitten en ach zelfs met een wijntje

    1. Jenny, ja, dat lijkt mij ook heel gezellig om er tussen te zitten. En wat ik heb geschreven was niet dat ik vóór de Fam. Rutten ben dat zij nr 1 worden, maar ik wil wel schrijven over hoe het eigenlijk begonnen is dat Fam. Rutten zo doet naar de anderen. En ach, Elisa is Elisa, zo is iedereen weer anders, de mensen moeten het niet zo serieus nemen, toch?

  2. Gelukkig dat ik niet de enige ben die Elise niet kan uit staan met haar grote mond. Het begon al bij de eerste vergadering dat geloof ik de vader van Lucas nadat ik hoorde hoe 0pĺdie vrouw met haar grote mond en niet kon horen dat haar mening gehoord werd en gelijk zei, ik moet niks toen was het gelijk gedaan, zijn heeft zich gelijk afgesloten met de mede nieuwe bewoners van Polopos. Ze heeft alles gedaan om in de belangstelling te staan dat ze iedere polopiaan kuste en een rollator had geregeld en zei, die goed doet die goed ontmoet en daarmee denkt zij dat zij dat vriendelijke vrouw is en zo iedereen met zich mee zou krijgen. 25 jaar getrouwd en wilde een grote feest maken dat ze van mening is en zei, met zulke lieve mensen die allemaal van je houden en in vol ornaat tevoorschijn moeten komen. Wat mij is opgevallen dat het ze weinig hebben gekost dat de mensen van Polopos en daar buiten voor de hapjes gezorgd hebben het eerste feest wilden zij niet meewerken met de andere koppels en ook niets wilde zeggen wat zij van plan waren daarmee te scoren en alles uit de kast hebben gehaald om andere mensen van buiten alles voorelkaar kregen met haar geslijm en gelijk zijn al die mensen afgelikt om daarmee te laten zien wat voor een vriendelijke vrouw zij wel niet is en die stem van haar overheerst iedereen zij heeft toen met dat feest gedacht dat zij het wel gemaakt
   zouden hebben met hun bar en waren heel vroeg dat wanneer de andere koppels aan zouden komen dat ze heel verbaasd zouden zijn wat hun hebben opgebouwd maar dan werd Eliza steeds stiller en kon geen lachje meer van af en het zweet brak haar uit toen ze die mensen in een lange rij voor de stroopwafel tafel stonden die liep als een trein en die Elise had gezegd dat hun met hun drank zóu scoren omdat drank eerder zou lopen dan eten, het bewijs was geleverd dat de hapjes helemaal op waren en dan het hoogpunt van de avond Julio Iglesias toen hij het podium op kwam gingen alle mensen los. De gezichten van de Rutten hadden gedacht de prijs in de wacht zou slepen nou een boze droom ging het die Rut aan d’r neus voorbij. Nu denken zij dat ze scoren met het winkeltje en dat groots vieren dat ze 2 mannen naar Polopos gehaald om te zingen en alle mensen erbij halen om te laten zien wat Juani heeft gedaan met Julio en met dat winkeltje daarmee de hoofdprijs te halen, hoe ze met de Burgemeester aan de hand nam en hem met zich meesleuren dat die man met haar moest dansen op die manier wil ze in de picture staan met de Burgemeester.
   Ze kunnen met al hun probeersel en haar zogenaamde belangstelling voor de mensen naar zich toe te trekken dat zij de ereburger worden, nu ze kunnen het niet bijhalen wat ik weet niet meer hoe hij heet met dat snorretje wat zij hebben neergezet slaat alles dat is Polopos op de kaart zetten en ik gun het hen zo hoe hard zij aan alles gewerkt hebben en door niemand geholpen en geloof mij dat zoiets voor elkaar te zetten moet je wat in je macht hebben en zij hoeven niet te slijmen zij doen dat uit overweging en als ik het goed heb en mijn ingeving wat ik bij sommige dingen naar binnen krijg heb ik iemand daarmee bespaard en gered om thuis te komen. We zullen het morgen zien wie de € 20.000 mag ontvangen en daarmee geholpen zullen zijn met de opbouw van hun woning. De Rut zal best nog wel te horen krijgen dat zij zich niet naar behoren hebben gedragen door geen samenwerking te leveren met de andere koppels en totaal geen belangstelling hebben getoond door ze met alles afstandig te houden geen poging gedaan met de kunst waarmee de medebewoners ook de woning hebben opengesteld. Ik kijk heel graag naar dat programma maar als ik die stem hoor van dat die vrouw en hoe ze dan als ik weer zie dat ze haar ene arm om de schouders van haar man legt en haar andere arm de arm van haar man leg en als ze wat zegt wat ze ook doet als ze wat zeg d’r hoofd heel draaid dat vind ik ook zo irritant of zie ik dat verkeerd en dan moet dat meisje zeggen wat haar voor gezegd wordt. Zo nu kan het wel weer voordat ik nog wil opmerken hoe ze met dat voetbalbroekje loopt de achterkant kruipt op dat je zoveel kan die dikke benen en zie je als ze aan het gymen is ze heeft wel gelijk dat zij zich er niets van aantrekt. Waar ik heel graag naar kijk en dat ik zo kan lachen en mijn avond weer goed is Martin Meiland dan zie ik het weer voor mij dat ie in de kano boot zit. Ze hebben weer een miljoen kijkers gehad en oh ondanks dat hij anders geaard is heb ik toch bewondering voor hem en niet te beroerd is om aan te pakken ook met zijn gebroken pols en hoe hij het brengt. Gelukkig weer een paar weken lachen.

   1. Geweldig wat een leuke samenvatting Ada,en dat over 1 bepaald persoon. Ook ik vind het een heerlijk programma,lachen ergeren alles komt voorbij.Vanavond spannend naar de uitslag kijken,verheug me nu al op de gezichtsuitdrukking van mevr. Rutten als het blijkt dat ze NIET gewonnen hebben. De 3 stellen die mijn voorkeur hebben zijn de leuke kunstenaars,super leuk stel,het prille stelletje,zo lief en onervaren maar wat een doorzettings vermogen,top hoor en dan de Limburgers., knap wat die man met het huisje heeft gedaan en hun beide humor,heerlijk. Zou er wel tussen willen zitten en ach zelfs met een wijntje

   2. De kunstenaars en Mark en Donna mogen winnen van mij. Die Johnny en Juanni hebben geld zat. Christiaan is mij te zelfingenomen gaan nu het bijna afgelopen is nog even een fles wijn aanbieden. Brrrrr en het jonge stel Rutten is best leuk maar lopen aan het riempje van Elisa wat een een enorme regelaar is dat, irritant.

    1. Kunstenaars mogen winnen. Spreken prima Spaans in een paar maanden. Hebben een prachtige tentoonstelling neergezet en proberen Polopos echt op de kaart te zetten.NEEEEEEE niet de fam. Rutten. Niets meer toe te voegen over deze fam., er is genoeg over gezegd. Christiaan is erg gemakzuchtig en voegt niets aan Polopos toe. Vind dat hij veel gedaan heeft maar alleen voor zich zelf dan. Mark en Donna hebben weinig gedaan om te integreren. Joanni en John leuk stel kun je echt mee lachen. Maar de echte winst moet naar…….de KUNSTENAARS. Bewondering voor ze.!

  3. Nou Alex de burgemeester zal gerust niets zeggen,maar wel denken.
   Ze graven hun eigen ondergang want ze hebben geen stuiver in hun zak.
   Anders hoef je niet te gaan bedelen bij de nederlandse bevolking om geld,
   Het is een grof schandaal en niet brutaal maar asociaal.
   Ze willen van alles, maar hebben zelf geen nagel om aan hun kont te krabben.
   Dus gaan we maar zielig doen en kijken welke gekken er gaan storten.
   De markt wordt ook niets.
   De lokale bevolking van Polopos zie ik niet elke week spullen kopen.
   gemid. leeftij (70)
   en de mensen van Mamelo gaan echt die berg niet op
   want op een andere dag is het in Mamelo
   wat een afgang de Fam. Rutten
   Nou bij deze Nederland is blij dat we van jullie afzijn ik spreek namens mezelf?

 3. Halo Halo de wereld sterren fam. Rutten komen 8 sept.
  Naar Nederland voor een Meet en Greet !!! Ha Ha !!!
  Wie denken ze wel wat ze zijn zoals gezecht wereldsterren ?,
  Dat de mensen hun kunnen zien ( en waarschijnlijk voor geld) iets te kunnen drinken, wat een fantasie heeft die vrouw
  Het word steeds gekker !!! Nu allemaal naar het panekoekhuis om hun te zien en een handje ? Of € te geven.
  We halen alles uit de kast hoorde ik haar zeggen ,Dit is dan het resultaat..jammer van die mensen ze schamen zich nergens voor.!!!

  1. Eliza, als je dit leest: wie graag de hoofdrol opeist, krijgt extra kritiek te verduren…. Wie de hoofdrol toebedeeld krijgt, kan extra steun verwachten.
   Je zet in op de verkeerde doelgroep, die oudjes zijn het verleden en niet de toekomst van Polopos… Je hebt namens je gezin gekozen voor de weg en de manier die het beste bij jou passen, maar die voor het *voortbestaan* van het dorp geen enkele zekerheid zal bieden. En dat is uiteindelijk wel waar het deze Spanjaarden om gaat!

  2. Dat bericht zag ik ook voorbij komen. Eliza wringt zich naar voren. Denkt misschien straks een realitiy soapje. Liever niet ik vindt dat ze nu al teveel in beeld is.

 4. Wat een grandioos succes de kunstroute van Thysa en Wynand !!
  De burgemeester zei uit de grond van zijn hart dat hij het “FANTASTICO” vond .
  Ik heb hem niet eerder zo’n enthousiaste mening horen geven .
  Helaas zijn er Vidio-land kijkers die de eind uitslag al weten en dat in tweets bekend hebben gemaakt . ( als het waar is ben ik wel blij met die uitslag ).

  Het was geweldig om te zien hoe de andere stellen ( – 1 stel ) enthousiast hun medewerking verleenden aan het project van Thysa en Wynand .
  Wat leuk en lief van ze .
  Deze koppels kennen geen onderlinge jaloezie en gaan onderling heel ontspannen
  en vriendschappelijk met elkaar om.

  Hoorde Elisa zeggen dat haar familieleden in Nederland van plan zijn om allemaal in Polopos een huis te kopen . Ze klopte zichzelf hierbij op de borst met de woorden : “Daar heb ik voor gezorgd “. Hoe narcistisch kan je zijn .
  Arme Poloposers . Op zo’n ordinaire invasie zitten ze echt niet te wachten .

 5. vervolg van T.
  om vervolgens door Elisa ( duidelijk tegen zijn zin ) meegetrokken te worden voor een dansje en dan ook nog in zijn oor schreeuwen dat hij zelf wilde dat zij in Polopos kwam wonen .
  Deze narcistische vrouw is bezig haar hand flink te overspelen .
  De burgemeester en de dorpelingen beginnen haar door te krijgen ‘
  Ik durf met grote zekerheid te voorspellen dat deze familie niet gaat winnen !!

   1. Nou van mij mag iedereen winnen behalve de fam Rutten en met name de misselijkmakende Elise
    Grote mond tegen die arme man over de riolering
    iIn de bouwmarkt over materialen en dan ook de grootste brutaalste mond over een werkopdracht terwijl ze niet meededen die grote mond had ze haar vriend mathias moeten geven maar dat durft ze niet
    En vervolgens stuurt dewi een app naar juani omdat ze de artiest te duur vind en als juani daar over wil gaan praten loopt dewi snel weg en krijgt juani de bekende grote mond van Elisa
    En dan zieltjes willen winnen van inwoners om rond te gaan met gratis tomaten
    Een rollator en haren knippen
    Tja zij heeft daar tijd voor ze laat de mannen werken en zij gaat (met zonder mening) Dewi op pad terwijl de rest daar geen tijd voor heeft
    Mss juani maar die werkt bij het eettentje en Johnny werkt liever zonder haar
    En Kirsten en kirstiaan zijn bezig met de wijn en Lucas
    Er kwam commentaar op de laatste werkopdracht omdat juani de tekening van de kunstenaars had gebruikt op de tas
    Dit is heel anders als de wandschildering waar de fam Rutten iemand voor in heeft gevlogen
    tysa en wijnand vonden het prima dat juani en John dat gingen gebruiken idd juan heeft die tekening ook niet zelf gemaakt
    Maar heeft Elisa wel het kistje met inhoud zelf gemaakt komt toch ook van iemand anders ? Zie het verschil niet
    De enige die echt wat zelf hebben gemaakt zijn Donna en Mark
    En dan de feestjes snap dat ze op polopos. hun bruiloft vieren op de bruiloft zag je alleen ouders en zus Volges mij hebben ze geen vrienden heb ook nog niemand op bezoek gezien behalve dan een vriend van Daniël
    Dan nog de camperplaats niet eens in polopos en zonder enkele voorziening je kunt je toilet nog niet eens legen maar toch een tientje of veertien euro betalen
    Op hun eigen site staat een recensie met cijfer 10
    3 dagen geleden stonden er ook nog 2 recensies met waardering met cijfer 1 erop helaas zijn die alweer verwijderd
    Gelukkig is dat wel gemeld op de officiële campersite
    En dan dat winkeltje een lachertje
    Tussen en wijnand hebben vergunning aan moeten vragen voor een koffietentje en hun denken ff een winkel en drinken zo te kunnen beginnen dommeriken
    Zoals Mathias zei de fam Rutten wil overal aan beginnen maar niks afmaken
    En dat ze eerst voor de winkel vergunning aan moeten vragen btw betalen etc etc voordat hij open kan

    Maar het ergste vind ik nog dat ze geld gaan inzamelen
    Ik hoop dat geen mens wat geefr

    1. Wat is die elisa toch een vreselijke vrouw ik wil haar gezicht wel eens zien als ze echt verliest.
     Ze dringt zich vreselijk op aan de bevolking van polopos
     Als ze maar in de belangstelling komt en dewi sleurt ze mee
     ik gun het alle 4 de koppels maar zeker niet de fam rutten
     en juani heeft thysa en wijnand geld gegeven voor de afbeelding op de tas
     shapoo!!!!!
     Ik hoop dat de burgemeester haar door heeft

     1. Als u een buitenlands woord gebruikt kijk dan eerst even in het Franse woordenboek! Shapo 😅😄🤣

    2. Zou zeker niet de fam rutten nemen word al eng als ik die vrouw ziet wat dringt die haar zelf op zeg voor de rest helemaal leuk

  1. Zo fijn dat het de kunstenaars Thysia en Wijnand zijn. Zij zijn het gegund om de terechte winnaars te zijn. Zij hebben pas Polopos op de kaart gezet. 👍👍👍👍

    1. Jammer dat sommigen het nodig vinden om de winnaars al bekend te maken. Maar één zorg minder: de familie Klef is het gelukkig niet!!! Kunnen ze al die flessen wijn zelf opdrinken……hun favoriete bezigheid.

     1. Ben het helemaal met je eens .Hij wist niet hoe gauw hij de wijnflessen buiten kon zetten i.v.m de kunstroute.
      meneer was dodelijk vermoeid door het maken van het
      Reclamebordje waarop hij VINO heeft geschilderd .
      Het wijnvat liet hij door zijn vrouw uit de auto slepen .Alleen zijn grote mond verzet al het werk.

     2. Zeker jammer dat anderen de uitslag bekend maken. Haalt de spanning voor de niet Videoland kijkers weg..

     3. Ik vind de reacties over de fam Rutten helemaal terecht eliza treedt zo vreselijk op de voorgrond en denkt dat ze alles maar kan maken het is een onrust stoker en met haar Spaans en alle activiteiten waar nog niet echt veel van terecht is gekomen denkt ze de hoofdprijs al gewonnen te hebben ik hoop echt dat ze verliezen wat een arrogante miep is dat helemaal ook met haar geslijm bah bah

   1. Helemaal mee eens Corma.
    Dik verdiend. Wat een leuk bescheiden stel.
    Wat gaan die 4 vrouwen Thysa Donna Juani en Kirsten leuk met elkaar om.
    Zij gunnen een ander iets blijkt wel. Chapeau!!!

  2. Juani is geen stookster er werd haar gevraagd wie ze het niet gunnen en zei gaf als antwoord de fam rutten dat is eerlijk de andere koppels gunnen het haar ook niet en inderdaad de fam rutten bemoeit zich niet met de andere omdat ze wet dat ze haar niet kunnen luchten of zien ze heeft het gerust wel door dat de andere haar niet moeten en dan ga je toch lekker schooien en zieltjes winnen met de lokale bevolking zijn allemaal oudere mensen flink hoor

 6. Wat een sneue wanhoopsdaad , dat ordinaire feest van de Ruttens.
  Op het laatste moment nog stemmen proberen te winnen met zo’n smakeloze
  vertoning
  Heb met plaatsvervangende schaamte gekeken .
  Gewoon een winkel beginnen zonder vergunning .
  Een voorraadje boodschappen bij de Lidl inslaan en dan doodleuk beweren dat ze het bij de groothandel inkoopt .
  En weeeeer moest Matthias opdraven om het lint door te knippen om vervolgens door Elisa meegesleurd te worden

  1. Een vreselijke vertoning dat feest. En dan die zangers… Over smaak valt niet te twisten het was maar een goedkoop gedoe. Maar mevrouw is maar weer in beeld geweest wat haar bedoeling is. Deze mensen passen totaal niet bij de andere koppels die zijn zo anders, zo bescheiden. Ik zou wel eens in het hoofd van de burgemeester willen kijken. Ik denk dat hij er ook klaar mee is. En dan dat dansen… tegen wil en dank en zij zo uitdagend.

  2. Geweldig feest in Polopos onderleiding van miss.Rutte die iedereen onder de duim heeft,zelfs de burgemeester heeft niets meer in te brengen.Geweldige derderangs artiesten kwamen het feest opluisteren kortom een geweldig FIASCO.
   Ook de studio is klaar waar je heerlijk met je dieren in bed kan relaxen ,heerlijk fris voor de volgende gasten die ook gebruik moeten maken van het bed.
   Gasten met een allergie voohuisdieren kunnen dus hier niet reserveren..

   1. Helemaal met je eens Feestje
    Dat is ook het eerste waar ik ook aan dacht lekker zon bed waar een hond in heeft geslapen ,maar ook degene die daar die kamer huurde zegt al genoeg sorry maar zoiets doe je toch niet
    Maar zo zie je maar soort zoekt soort er zal wel een bepaald publiek bij hun boeken .
    En wat die Eliza met die burgermeester doet is gewoon walgelijk en vreselijk ordinair trouwens dat hele feest je schaamt je dood als je daar als Nederlander naar kijkt .
    De kunstroute was enig en trok veel mensen naar het dorp ,wat ik jammer vond dat Christiaan en zijn vrouw daar gelijk ook hun profijt van trokken met hun wijn
    Wat een vreslijke arrogante mensen zijn dat niksnutten
    Jhon en zijn vrouw dat vind ik echt een leuk gezellig stel die ook wat over hebben voor een ander
    Ja en Donna en Mark ze proberen er wat van te maken en doen vreselijk hun best maar ik denk niet dat mensen naar polopos komen om hard te gaan lopen enzo
    Ik ben bang dat zij het op de duur het ook niet redden daar .
    Nu afwachten maar op de uitslag ,ik zou het jammer vinden als de fan Rutten of Christiaan winnen want die gun ik het geen van beiden

    1. En dan te bedenken dat miss Rutte haar familie heeft uitgenodigd om de winter bij haar in RUTOLOPOS door te brengen. Ik beklaag de arme dorpsbewoners die hier mee opgescheept zitten.Ze weten werkelijk niet wat ze in huis hebben gehaald met die feestgangers. Maar er is een pluspunt , ze hebben wel een mini LIDL in het dorp met MAXI prijzen

    2. Mee eens Christiaan is een dom mannetje met 5 jaar werkervaring bij een kpn telefoonwinkel en een 4 daagse facebook cursus management. En dat wil mensen coachen. Om je dood te lachen. Ik gun deze man helemaal niets. Ook hun wijn is voor 4 euro minder te koop in Nederland.

 7. Wat een leuk programma is dit.
  Ze zouden dit één keer in de week moeten laten doorgaan tot volgend jaar. Zo kunnen we zien of hun plannen zijn verwezenlijkt, wie er nog woont of wie inmiddels is vertrokken. Het zijn leuke families alleen Elize wat een betweter. ik zou ook snel ruzie met haar krijgen. Het is niet gek dat deze familie buiten de groep valt, even in de spiegel kijken Elize. Ze kan niet blij zijn als een andere familie de opdracht wint, gekke bekken trekken. Zij is bezig met zieltjes winnen bij de oude dorpsbewoners. De andere stellen hebben daar geen tijd voor want die moeten zorgen dat hen huis afkomt. Ik hoop het niet maar hierdoor gaan de fam Rutten dit programma winnen. Verder vind ik het erg slecht dat Cristiaan en Kirsten en Donna en Marc zo slecht Spaans spreken, daar hadden ze echt wat meer tijd in mogen steken.

  Ik vind het jammer dat vrijdag de laatste aflevering is 🙁

  1. Volgens mij is donderdag de laatste uitzending. Wie er gaat winnen maakt niet zoveel uit.
   Iedereen zal een eigen voorkeur hebben… ik heb persoonlijk niks met kunst, maar die kunstroute was wel een succes dus denk ik goed gedaan. Fam Rutten heeft een eigen manier om op te vallen. Dus laat iedereen. Donna en Mark, waar de meeste roepen van een lief stel denk ik jeetje uit wel ei komen die. Je kan jong zijn maar wat een guppen. Maar wat maakt mijn mening uit.. het is een goede mix van verschillende karakters

 8. Wat Elise doet noemen wij integreren . Wij Spanjaarden begrijpen dit beter dan de meeste Nederlanders en de 4 stellen. Als ik de afleveringen zie, kom ik tot de conclusie dat de meeste Nederlanders niet thuis horen in Spanje!

   1. Ik vind dat 2 stellen niet in aanmerking komen voor de hoofdprijs. NL. De Limburgers John en Juani wat zijn dat 2 verschrikkelijk onaardige en valse mensen. En Christian en Kristen die kleffe en beffie zijn en elkaar bij elke zin beamen, herhalen en echo-en en de Spaanse taal totaal niet beheersen, iig Christian niet en die vind zichzelf verheven boven iedereen. Wat een verschrikkelijke zak is dat. Verder maakt hetij niet zo heel veel uit wie er gaat winnen alhoewel ik Wijnand en Thysa wel heel erg sympathieke mensen vind.

  1. Daar heeft Uw een punt je leert de gewoontes van een land niet zo maar kennen.
   Dat duurt wel even dat probleem erken ik ook.
   Nou maar afwachten wie over een jaar nog in polopos woont.

  2. Ben heel benieuwd wat Spanjaarden een goede intergratie vinden. Dat is zou een goed idee zijn voor een artikel hier op deze site.

 9. Ik heb de berichten op deze site gevolgd en wat mij opvalt is dat er over 3 koppels regelmatig zeer negatief geoordeeld wordt .
  Er zijn in de loop van de uitzendingen duidelijk 2 kampen ontstaan .
  Het pro Elisa en het pro Juani kamp .
  Ook Cris en Kirsten moeten het vrijwel dagelijks ontgelden .
  Ze hebben allemaal wel een reden om deze stellen zo negatief te beoordelen.
  Wat Thysa en Wijnand betreft zijn de commentaren vrijwel altijd gunstig .
  Marc en Donna blijven neutraal tussen de kampen laveren .
  Gelijk hebben ze. En daar doen ze hun voordeel mee . John heeft ze aan mountain-bikes geholpen en van Elisa hebben ze een boodschappen pakketje
  gekregen . Daarom begrijp ik niet waarom Donna dan “out of the bleu “het onderwerp eindwinnaars in de groep gooide met de vraag of de anderen het de familie Rutten gunnen . Een impertinente vraag en het vuurtje opstoken lijkt mij.
  Kan het “bijdehandje” Donna beter niet meer doen .

 10. Veel wordt er gezegd en geschreven, maar de uiteindelijke winnaar in deze is toch echt RTL. Zij hebben het voor elkaar dat er over hun programma wordt gesproken en ook dat is reclame, want de mensen worden nieuwsgierig en stemmen af op het programma. Maar ik ga er van uit dat ook zij willen dat dit alles netjes gaat. Ik vind het buiten proportie dat men elkaar uit gaat maken voor alles wat mooi en lelijk is. Zowel aan het adres van de “spelers” als aan het adres van de lezers/kijkers. Zelfs zij moeten het bij sommigen ontgelden, waaronder ikzelf. Mensen, we leven in een democratisch land en als je het niet eens bent met meningen van anderen, reageer dan niet of schrijf geen commentaar!
  En nee, ik lees geen Twitter of Facebook, zoals eerder gemeld, dus ik weet niet wat daar allemaal speelt en het kan me ook gestolen worden. Ik ben nu eenmaal geen meeloper en ik ga af op wat ik zie en hoor in de afleveringen.
  En ja, ik vind niet dat John en Juani moeten winnen want wij vinden haar inderdaad een stookster. De familie Rutten kan in haar ogen niets meer goed doen. Zelfs John verliest zijn “vertrouwen in de mensheid”. Wat laag om dat te zeggen. Juani heeft al vaker geroepen het niet eens te zijn met de professional voor de muurschildering, vergetend dat Jurgen en Daniël hier ook zeker een groot aandeel in hadden. Maar zij mag wel een (muur)schildering van professionals gebruiken (had ze dit wel gevraagd?) voor eigen gewin om de weekopdracht te winnen? Tja, zo kan ik het ook. En zitten de toeristen op een tas te wachten met hun beider namen? Beetje narcistisch toch? Zal weinig gekocht worden, ben ik bang!
  Nee, Donna en Mark waren in die zin de meest originelen. Jammer dat hen dit niet gegund werd.
  Ook wordt de familie Rutten keer op keer beticht van het feit alles uit de kast te halen om het programma te winnen, maar dat Mr. Perfect Christiaan eerder vol in beeld verklaarde (nadat hij de derde weekopdracht had gewonnen) : “Hier doen we het allemaal voor!” dat wordt hem vergeven? Iedereen gaat voor zijn eigen gewin hoor! Dus ook de familie Rutten! Wat is daar mis mee? Niets! Maar omdat de overige deelnemers een grote klit zijn mag dat natuurlijk niet. Zij verwijten een ander wat ze zelf ook willen.
  Tot slot wil ik ook nog even kwijt dat velen vinden dat de familie Rutten hun projecten niet waarmaken (en nu beginnen ze ook maar over Daniël), maar waar zijn de motortoertochten van John en hun B&B? En de gasten voor het luxeverblijf (???) van de familie Akkermans en hun coachingklanten? En de projecten van Donna en Mark? Ja, sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig, maar alles wordt nu eenmaal meer belicht als het Elisa betreft. En ja, dan zijn uiteindelijk Thysa en Wijnand inderdaad de enigen die al iets kunnen laten zien. Wat niet wegneemt dat mijn eerder geplaatste lijstje nog steeds staat. Voor 200%. Dus huppatee, alle L.S.-en, Tosca’s, Theo’s, Lijdi’s en Anoniemen: laat ik jullie namen ook maar eens gebruiken: laat je maar weer horen, maar houdt het netjes, dat doe ik ook.

  1. Diny uw krygt van my op alle gebied Gelyk dit is het beste van allen die ik gelezen heb Waaren ze maar ALLEMAAL zo als UW IK HOOP DAT ze nu Allemaal eens Wakker Worden Nogmaals UW Bent Eerlyk en Oprecht 👍👍👍👍👍

   1. Voor mij is dit het leukste programma van deze zomer! Ik bewonder de lokale bewoners en hun gastvrijheid en hulp waar nodig. Het dorpje is mooi en door de inzet van deze 5 stellen komt het op de kaart te staan. Dat Eliza en Demi een winkeltje maken; super hun appartement ziet er geweldig uit. De kunstroute en koffiehuis en hopelijk workshops die er gegeven gaan worden daar zou ik mij voor in willen schrijven. John en Bryan klussen vol humor en zodra de styling nodig is zal Juani in actie komen… Mark en Donna voor het eerst samenwonen /werken en leven;respect! Thyrza en Wynant super stel. Natuurlijk dacht ik eerst ook iets over Christiaan en Kirsten maar ik geloof dat hun positiviteit echt is en C heeft een ongeluk gehad en is meer een hoofdmens. Het is wel jammer dat ze niet een keer samen alles uitspreken want ik hoop dat dit ten goede komt aan iedereen. Toch komt het hier wel door dat heel Veel mensen blijven kijken☺️

  2. Ik ben het helemaal eens met jouw reactie, Diny.
   Ook wij vinden dat de familie Rutten het geweldig doet en ik vind het meer dan waardeloos dat alle anderen, door het gestook van die juani, deze familie links laten liggen!
   Ook John heeft daardoor bij ons de sympathie verloren, lijkt wel de spreekbuis van dat mens.
   En van Thysa en Wijnand had ik echt verwacht dat ze onpartijdig zouden zijn. Die indruk willen ze ook geven maar waar waren ze dan op het feest dat Elisa en Jurgen gaven vanwege hun 25 jarig huwelijk?
   Bang voor de reactie van die juani?
   We gaan vol voor de familie Rutten en hopen echt dat zij gaan winnen!

  3. diny beter opletten juani heeft eerst gevraagd of ze de afbeelding mocht gebruiken aan thysa en wijnand en daarnaast hebben ze gewonnen en een gedeelte van hun geld aan thysa gegeven.

  4. Had het niet beter kunnen verwoorden.
   Het is gewoon zo je mag de een gelijk meer als de ander ,een eigenlijk zijn het vreemde mensen.

 11. DE FAMILIE RUTTEN heeft op hun facebook-account deze site ( Spanje Vandaag Nieuws -Mening ) onder hun favorieten staan .Ze lezen dus de commentaren die
  hier geplaatst worden . Vind ik eigenlijk wel grappig .
  Laat Elisa maar lezen hoe het grootste deel van de kijkers over haar denkt .
  Onbeschofte , onechte , manipulatieve Trol . De overige familieleden zijn O.K.
  Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid wel gaan winnen .
  Volkomen onverdiend in mijn optiek. Ik vind Juani en John of Thysa en Wijnand
  een grotere gun factor hebben .

  1. Juani die vuile stookster. Samen met die Christiaan vertrouw ik voor geen cent het is daar een puinhoop. DE RUTTENS . Bemoeien zich met niemand anders dat kan ik BY Juani en Christiaan niet zien die spannen Samen

   1. annoniem met dubbel L leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven .
    En hou je grove , ordinaire taalgebruik alsjeblieft voor je !
    Hoe dom kun je zijn .

    1. JY weet helemaal Niet wat ordinaire is wat is daar nou verkeerd aan omdat die 2 samen Spannen tegen De Ruttens denk eens goed na en laat de bovenkamer eens Goed Werken

   2. Juani is geen stooster er werd haar gevraagd wie ze het niet gunnen en zei gaf als antwoord de fam rutten dat is eerlijk de andere koppels gunnen het haar ook niet en inderdaad de fam rutten bemoeit zich niet met de andere omdat ze wet dat ze haar niet kunnen luchten of zien ze heeft het gerust wel door dat de andere haar niet moeten en dan ga je toch lekker schooien en zieltjes winnen met de lokale bevolking zijn allemaal oudere mensen flink hoor

   3. Nee, de ruttens sturen je een messenger bericht, of beken je via messenger, en stikten op youtube, nee die elisa is een heilige, dat gezicht altijd als ze verliest.
    Wie heeft nu de gunfactor, zij gunt niemand niks.
    Madam is nog bang als haar zus haar nat maakt, gisteren aan het strand,de kapitein, het liefste heeft ze het hele dorp nog onder haar duim, lukt alleen niet. Gelukkig hebben zij niet gewonnen, maar ik kijk uit naar dat gezicht, kan ze nieuwer shirts maken met helaas pindakaas, of mispoes

  2. Tja de 5 koppels op alles is wel wat aan te merken.
   John&juani leuk stel lekker Limburgs blijven praten
   Mark&donna lekker onbevangen erin gestapt nooit geklust
   Maar toch gewoon doen heerlijk.
   Kris&cristiaan&lucas slimme inversteerders naast de B&B ook verder kijken en van je hobby je werk maken
   Wynand&thiessa gewoon een heerlijk stel oprecht en creatief
   De familie Rutten als Elise zich minder dominant op zou stellen
   Zou ik zeggen leuke familie ,maar zoals iedereen wel weet het is televisie dus we zien niet alles dus mijn mening is gebaseerd op wat wij zien😇

  1. Die misselijke juani met haar geroddel. Dat iedereen daarin trapt. Loopt bekakt te doen met d’r hondjes en iedereen te bewerken om Eliza zwart te maken. Zielig figuur. De Ruttes zijn gewone hardwerkende mensen. Laat hen in hun waarde.

     1. Rene- ben jy dan een bonestaak wat onbeschoft ben jy om iemand uit te maken voor speklapje. Je bent een grote nietsnut je hebt wat veel commentaar eikel. Dat je bent 🤣🤣🤣

   1. Sorry na wat voor progamma kijk je de enige van de fam rutten die werkt is haar man jurgen en haar zoon.
    en die vreselijke elisa loopt zieltjes te winnen met de bevolking vreselijk arrogant dominante vrouw en een vreselijke grote mond en dan hou ik het nog netjes
    En Juani is gewoon eerlijk door te zeggen dat ze het die fam niet gunt
    de rest van de koppels uitgezonderd mark en donna moeten de fam. rutten ook niet

 12. Ongehoord brutaal is die Eliza Rutte ,Hoe durft ze een sponsering bedrag te vragen om hun droom in Spanje waar te maken .
  Nou van mij krijgt ze niets
  Ik zou het eerder voor Juani en John geven , want zij verdienen het

   1. HEB JE HET ZELF GEZIEN DAT DE FAM RUTTEN OM GELD VRAAGD OF HEB JE HET OOK MAAR ZELF GEHOORD WAND JULLIE LULLEN ER MAAR OP LOS HEBBEN JULLIE NIETS ANDERS TE DOEN DAN TE RODDELEN OVER ANDEREN KYK EERST NAAR JEZELF EN DAN PAS NAAR ANDEREN GROETJES RUDOLF DENK EERST GOED NA VOOR DAT JE OP INTERNET ZET

     1. Ja anoniem i
      ik ben inderdaad een schooljuf geweest .maar dat je alles ook nog plaatst met hoofdletters dat is dus helemaal taboe dat noemt men om aandacht schreeuwen .
      Volgens mij ben je inderdaad er eentje van de fam Rutten zelf ,anders zou je je niet zo druk maken .
      En is dat niet zo…… dan ben je een fam lid van dat stelletje .
      En ik hoop ook dat ze niet winnen want die Elize is nou niet zo het idiale beeld van een Nederlander zijn
      Ze is gewoon ordinair .Dat kan ik niet van haar man en zoon zeggen die werken hard maar zij verpest een hoop voor dat hele gezin
      Ik geef de voorkeur aan Jhon en zijn vrouw en dan Wijnand en Thyza en ook Donna en Mark
      Maar zeer zeker ook niet dat vervelende misselijke stel wat alleen maar aan luxe denkt en aan een goedkoop huis en het liefst de hele dag aan de wijn zitten en niks doen
      Ik heb medelijden met Lucas dat kind zit de hele dag op de dagopvang en daarna in zijn kinderstoel
      En dan doen voorkomen dat ze voor Lucas daar naar toe zijn gegaan bah

     2. De Ruttens zijn zeker hard werkende mensen ..Maar t is zoals t is..Elisa komt zeer dominant over…Een echte betweter ..Gaat n doorgewinterde loodgieter vertellen hoe de vork in de steel zit ..Ik had t gereedschap in haar handen geduwd en gezegd “Ga t lekker zelf doen als je t zo goed weet”..Ik vind ook eigenlijk dat Thyssa en Wijnand de meeste toegevoegde waarden geven aan Polopos .Leuk die kunstroute👍🏽😀 ..Dat trekt mensen naar Polopos.De Rutte dames animeren alleen de bevolking van Polopos ..Er is niemand in de verre omtrek die waarschijnlijk de behoefte voelt om daar n Zumba les te gaan volgen …dunkt me🤔

     3. Het is in bijna elke taal, dus ook in het Nederlands, gebruikelijk af en toe eens een komma, of een punt te plaatsen. Liefst op de juiste plaatsen! Dat maakt de tekst een stuk leesbaarder. En gezien uw overige reacties is ook voor u een cursusje Nederlands geen overbodige luxe!

    1. Anoniem i
     Hola je schrijft of L S het gelezen heeft dat de fam. Tutten ( zoals jij schrijft ) om geld beedeld of dat ze dat gehoord heeft ? Zo kijk eens bij de twitter van de Fam. Rutten dan kan je zelf lezen en blijf bij de les!!!
     En kijk eerst zelf voor dat je roddeld .
     De twitter vind je onder Google fam. Rustten polopos.!!

    2. Ik vind het jammer dat ze hier voor kiezen.( Sponsoring) https://getfunded.nl/campagne/7139-camperplaats-familie-rutten Ik dacht altijd dat dit een fantastische uitkomst is voor hele zieke mensen die een behandeling dringend nodig hebben maar de verzekering die dat niet betaald. Ook hebben wij wel eens crowdfunding gedaan voor bedrijven die graag een bedrijf wilde opstarten maar geen geld kregen van de bank. Je kreeg je geleende geld gewoon weer terug met een klein beetje rente. Verder vind ik het een leuk programma met veel diversiteit aan koppels. Laat de beste winnen toch.

    3. Ik heb nu al gelezen wie de winnaars zijn,ik ben benieuwd naar dat gezicht van Elisa,bij de week opdracht van het souvenir,
     Trok ze ‘n gezicht,ze wilde Juani eigenlijk niet eens ‘n hand geven
     Ook bij de andere opdrachten waar Elisa en fam.niet hadden gewonnen zag je aan Elisa het meest dat ze het er niet mee eens was.
     Nee Fam.Rutte geen winnaars!!

   2. De familie Tutten moet winnen! Natuurlijk Elias gewend op de markt, is niet verlegen, wel doortastend en een harde werker. Maar beslist niet gemeen, zoals die Juan, ik snap die andere stellen niet dat ze er intrappen. Dat jonge stel is ook aardig maar hebben te weinig levenservaring om die Juan te doorzien. Dat stel met Lucas, zijn enge mensen. Sluiten mensen buiten vind ik heel gemeen, zouden de andere wat van moeten zeggen. Maar laten zich door Juan inpakken. John haar man is een aardige vent maar heeft niet door hoe zijn vrouw is, dus trekt partij voor haar te begrijpen

    1. Nou nee,
     Ik vind Juani geen stookster..Als iemand vraagt hoe zij over de Ruttens denkt geeft ze eerlijk antwoord.Als ze om de hete brei heen zou draaien is ze weer schijnheilig.
     Ach mensen over drie maanden ..”Huh ? Polopos? Elisa ?Juani? Gut..wat was dat ook alweer??😀

  1. Van het team Rutten zijn er 3 sympathieke mensen. Eliza is zo bepalend en dominant. Wat een baasje. Gezin zal wel eens denken ohhh daar gaat ze weer. Juan en John zijn sociale mensen, ik vind het een aardig stel. Juani is inpulsief en eerlijk geeft haar mening direct andere geven die waarschijnlijk buiten beeld.

   1. Eliza typische marktvrouw knollen voor citroenen verkopen. Gelukzoekers zijn het maar nogmaals…………. al hun projectjes hebben geen enkele toegevoegde waardei voor het dorp en het slijm druipt van haar bek af zo als ze de oudjes van het dorp staat in te pakken met feestjes en hulp walgelijk hele foute mentaliteit en dan die vader en zoon met hun body building figuur gewoon zielig wat hij te veel aan spieren heft dat heeft zij te veel aan vet gewoon een lopende speklap

    1. René ik vind jou echt een heel zielig iemand. Hoe durf je mensen te beoordelen op hun uiterlijk. Misschien voel jij jezelf perfect maar geloof mij geen mens is perfect ook jij niet. En je mag wel eens je taalgebruik gaan bestuderen. Of heb jij geen normen en waarden meegekregen in je opvoeding?

    2. Haha ik lig in een deuk om die verhitte discussies hier. Het hele programma is voer voor psychologen, en de discussies ook, bedankt voor de gezellige tijd die ik had met het lezen. 1 advies mensen, het is maar tv. Maak je niet zo druk. T sop is de kool niet waard. Nog 4 uitzendingen genieten…

    3. DOESLIEF!
     Reageren mag,maar laten we wel aardig blijven antwoorden!
     We weten immers niet hoe die mensen in het dagelijks leven zijn,wij gaan niet met ze om.spreek alleen je voorkeur uit.

   2. Het zijn alle twee baasjes. Zowel Elisa als Juani. Je houdt van de een of je houdt van de ander. Juani baalde in het begin dat Elisa veel beter Spaans spreekt. Dat zette gelijk al een beetje de toon. Persoonlijk ben ik meer een fan van Elisa. Een harde werkster die weet wat ze doet. En dat crowdfunden dat doen zoveel mensen. Dus omdat deze familie in de spotlights staan komt er zoveel commentaar. En laat ook met schrijffouten alstublieft iedereen in zijn waarde.

    1. Eliza weet wat ze doet. Dat mag je hopen. Parkeerterrein wat helemaal gerenoveerd moet worden officieel laten openen door de burgemeesters. Dat doe je pas als het klaar is. Vergunningen aanvragen overzicht maken lijkt me ook handig. Ineens impulsieve actie winkel. Druk met zieltjes winnen ja dat wel.

  2. Nog 5 avonden genieten van de uitzendingen. Het wordt tijd dat het gaat stoppen…(helaas) Zodat alles koppels heerlijk aan de gang kunnen om hun eigen ‘ding’ te doen zonder camera’s er bovenop en zonder al die honderdduizenden meningen, onbeschofte woordkeuzes en haatdragende opmerkingen.

   1. Hiermee ben ik het eens. Zelden heb ik mensen zo ‘los’ zien gaan om 5 families die een grote stap maken in hen leven zo niets ontziend te becommentariëren. Ik doe het ze geen van allen na. Ik gun het ze allemaal, maar denk nu dat alleen thysa en wijnand blijvertjes zijn. Zij hebben ook een goed plan. Dus nu denk ik dat zij mogen winnen. John verdient veel bewondering voor zijn bouwcapaciteiten. Als huizenopknapper zou hij een goed bestaan kunnen hebben. Maar ik vraag me af of juani geen heimwee gaat krijgen naar Valkenburg.

 13. Alleen Wynand en Thysa kunnen winnen. Beide spreken goed Spaans en geintegreerd met de plaatselijke bevolking. Daarnaast zijn ze bezig om Polopos via hun kunstroute op de kaart te zetten. De andere stellen hebben allemaal minpunten ook de fam Rutten want de mannen spreken geen Spaans ondanks alle bemoeienissen van de vrouwen om de inwo ers in te palmen. Ben benieuwd 🍷

  1. Thysa en Wijnand en John en Juani maken de beste kansen om te winnen. Het opzetten van een kunstroute voor het dorp is heel leuk. Trekt een hoop mensen wat ook de bedoeling is van dit programma. Christiaan importeerd wijn uit een dorp ver weg van Polopos. Dat schiet niet op. Eliza een camperplaats ook buiten Polopos. Iets pachten en dan nog vragen of de Nederlanders geld willen overmaken voor hun camperplaats. Wat een lef…..Hier word ik misselijk van.
   Donna en Mark doen erg hun best maar of alles lukt… ik hoop het echt voor hun. Een leuk stel.

 14. Ik denk niet dat de inwoners en de burgemeester de enigen zijn die gaan
  beslissen wie de eindwinnaars gaan worden.
  Ook RTL. en de sponsors Heineken en de Hema hebben volgens mij een stem
  in de eind beslissing . De vele duizenden euro’s aan prijzengeld tot nu toe door
  de koppels gewonnen en de € 20.000 voor de eindronde komen tenslotte uit hun portemonnee . Maar het is natuurlijk leuker om de kijkers te laten geloven dat de dorpsbewoners alleen mogen stemmen .
  De smeekbede van de Ruttens’ om geld te doneren zou er op kunnen wijzen dat zij niet de eind winnaars zijn geworden .
  Waarschijnlijk zijn ze er vanaf het begin van overtuigd geweest dat zij de € 20.000 wel eventjes binnen zouden halen . Hun donatie oproep stond eergisteren opeens
  op hun facebook account nadat in Polopos de winnaars bekend waren .

  1. Zou jammer zijn als de Ruttens niet winnen.Na vanavond de enigen die het verdienen. Christiaan en Kirsten vind ik verschrikkelijk. Dan wil je zg. een kind opvoeden en weet je niet dat buitensluiten pesten is…..dacht dat we anno 2019 de tijd van buitensluiten van mensen wel voorbij waren.

   1. IK GEEF je groot gelyk de ruttens moeten nu juist winnen nu John en JUANI OPENLYK ZEGGEN dat ze hopen dat de ruttens niet winnen de anderen zeggen dat niet voor MY is JUANI de grootte aan stichter dat er ruzie met de ruttens hebben wat een vies VROUWTJE is dat laat ze maar wat met de hondjes spelen BA BA BA hoe durft ze zomaar OPENLYK te zeggen dat ze hoopt dat de ruttens maar niet zullen winnen dat ze maar eens naar zich zelf kijkt wat voor aanstichter ze is

    1. Donna stelde de vraag, en zij gaven antwoord, gewoon recht voor de raap, nee dat gezicht van elisa, kan niet tegen haar verlies. Laat ze maar geld aftroggelen van de mensen.Waar blijft het plan van de zoon? Alles willen ze, bah wat een afgunstig mens die elisa

   2. Exact; er wordt bewust door RTL aangestuurd op controversie want dat betekent kijkcijfers; en ja moeder Rutten is erg duidelijk aanwezig maar dat is nog altijd beter dan de vileine Valkenburgse Muppet met d’r Johnny laat staan dat mega ” ik adoreer mijn Christiaan tutje” Kirsten [ hebben ook niks zelf gedaan behalve geld laten rollen naar aannemer en het gebruiken van een wijnhuis om hun (?) wijn te slijten.

    1. Wat ik ook zo raar vind. Zogenaamd was het probleem dat de Ruttens de muurschildering niet helemaal zelfgemaakt hadden? En nu wint Juani met de schildering van een ander….en das opeens geweldig! Hahaha…wat een vreemde mensen bij elkaar. Voor mij hebben gewoon de Ruttens gewonnen. Niet ff je hoofd laten zien op iemands 25 jarig huwelijk vind ik sowieso ook niet kunnen in zo n kleine gemeenschap.

     1. Elisa dat is een slijmbal zij is begonnen met de grote mond en.ze wou met niemand wat doen alleen ikke ikke en de rest kan stikken ik ging dan ook niet naar het feest .misselijk mens .

   3. Helemaal eens. Die Christiaan is zoooo dom en denkt dat hij met een 4 daagse online cursus mensen kan coachen, dat is pas ziek. Daarnaast wijn exporteren, nou die gunfactor heeft hij niet dat domme ventje. Ook zijn vrouwtje denkt alles en iedereen te kunnen manipuleren. Aartsluie irritante non-figuren.

    1. Mensen KOOP GEEN WYN VAN CRHISTIAAN het is een waardeloze WYN heb het geprobeerd in polopos Toen ik daar was Mooie Fles maar de inhoud is niets Bezonderds KRYG je in Nederland voor 2.95 By Albert Hein

    2. Waarom moeten Christiaan met zijn vrouw de wijn op meer dan 4uur rijden halen?? En niet in de buurt van Polopos??? Alleen al hierom hoop ik zeker niet dat ze winnen!

   4. Nou anoniem
    je bent zeker fam van de ruttens het is gewoon schandalig zo als ze zich vanaf het begin heeft opgesteld met haar grote mond
    en als alle 4 de koppels niets meer van haar moeten hebben zal het toch wel aan elisa liggen als het mij was overkomen had ik haar even flink de waarheid gezegd dus de andere koppels doen het nog erg netjes.

  2. Ongehoord brutaal is die Eliza Rutte ,Hoe durft ze een sponsering bedrag te vragen om hun droom in Spanje waar te maken .
   Nou van mij krijgt ze niets
   Ik zou het eerder voor Juani en John geven , want zij verdienen het

 15. Wie van mij mag winnen
  1. wynand en thysa, zij doen echt iets voor het dorp opzetten en integreren ook echt.
  2. juanita en john, al vind ik hun bijdragen qua opzetten nog niet helemaal goed uit de verf komen.
  3. mark en donna, ook hun bijdragen in het opzetten kan beter, integreren voor een deel in de regio in plaats van dorp
  4. kirsten en christiaan en lukas: integratie minder en hun wijn komt uit een andere streek
  5. familie rutten: hun methode van hielenlikkerij, baas spelen en nep-integreren bevalt mij niet. Zij zullen waarschijnlijk wel appartementen verhuren, maar andere plannen (indien die uitkomen, las elders dat ze op twitter een bericht hebben gezet om geld te schooien), zijn meer regionaal dan op polopos. op een gegeven momengt zal het de spanjaarden toch ook wel gaan opvallen hoe zij te werk gaan. Hopenlijk wel voor de verkiezing.

  1. Juani en John zijn echt heel leuk. Wat een leuk stel. Wie weet een gedeelde 1e plaats met Wijnand en Thysa ik gun het ze van harte.

  2. Ik vind het jammer dat ze hier voor kiezen.( Sponsoring) https://getfunded.nl/campagne/7139-camperplaats-familie-rutten Ik dacht altijd dat dit een fantastische uitkomst is voor hele zieke mensen die een behandeling dringend nodig hebben maar de verzekering die dat niet betaald. Ook hebben wij wel eens crowdfunding gedaan voor bedrijven die graag een bedrijf wilde opstarten maar geen geld kregen van de bank. Je kreeg je geleende geld gewoon weer terug met een klein beetje rente. Verder vind ik het een leuk programma met veel diversiteit aan koppels. Laat de beste winnen toch.

  3. Helemaal gelijk Mo, de fam rutten en dan bedoel ik die vreselijke Elisa
   wat ik niet begrijp dat haar man Jurgen niet ingrijpt wat een doedel

 16. Ik denk dat Polopos
  Het meeste heeft aan het stel Wijnand of Juani. Een van deze stellen zou moeten winnen. Zij hebben realistische beelden over wat mogelijk is in Polopos.
  Ik ben er geweest en het dorpje is erg geschikt om een kunstenaars dorpje te worden; het is geen dorp om vakantie te vieren, niet voor jongeren en zeker niet voor ouderen. Voor ouderen is het dorp met zijn steile straatjes veel te moeilijk. En voor jongeren is er weinig te beleven en ook niet in de naburige dorpjes.
  Er zijn geen sociale voorzieningen, huisarts, apotheek etc.
  Dus je moet ook fysiek goed in orde zijn om er te kunnen wonen.
  Dan de familie Rutten, dat zijn vlgs. Mij geen blijvers omdat de doelen die ze stellen niet realistisch zijn. De camperplaats behoort niet bij Polopos maar bij een ander dorp; dus Polopos wordt er niet beter van; en ze hebben geen geld om de noodzakelijke voorzieningen te treffen voor de camperplaats. Elisa spreekt goed spaans en dat heeft zij voor op de andere koppels maar zij is ook de enige in de familie die de taal spreekt. Voor mij is Elisa veel te dominant en te kinderlijk gedrag.
  Toesloot, we zullen vanavond zien wie de winnaars zijn.

  1. Is niet dezelfde reactie maar aangepast, kan niet uitstaan dat iedereen over Elias valt, die is niet gemeen en lief voor haar man/zoon/schoondochter en

 17. Mijn God, waar maakt iedereen zich druk over. Alles is van a tot z geregisseerd ! Alles wordt neergezet zoals RTL wil! Vooral negatief! En wijnvoordeel,haha grootste sponsor. Wie bepaalt wat? Voor mij mag iedereen winnen, de vraag is, wie blijft er als alle camera’s weg zijn. Kerst vieren in polopos met de Hollanders, oh, ga je dan naar Valkenburg? De vraag is wie is echt en wie niet!

 18. Voor Diny en andere Elisa fans :
  Op twitter is vandaag een bedelbrief van de familie Rutten verschenen waarin ze de kijkers van de serie Polopos vragen om geld te schenken voor het opknappen van hun gepachte camper plek, Het gaat om heel veel geld wat ze niet hebben .
  Dus Elisa fans….. direct geld storten zou ik zeggen . Ze willen graag grote bedragen .
  Ze zal jullie eeuwig dankbaar zijn en jullie mogen als dank gratis op de camperplaats logeren .
  Het is toch niet te geloven , wat een brutaliteit !!

  1. Ik heb geen Twitter, in dit geval jammer, maar het is niet te geloven. Kouwe kak heet dit op zijn Haags. Hoop dat niemand daar gehoor aan geeft. Bedelbrieven om in Polopos te kunnen blijven, enkele reis richting Holland met de familie Rutten

  2. Ls ik heb de twitter gelezen over de bedelaars Fam Rutten !!
   Grote mond hoog vliegen en niets om te investeren!
   Als ik so’n plan heb weet ik dat ik een kapitaal achter de hand moet hebben wand zonder euro’s begin je niks !!!
   Ik zou mij schamen om op deze manier te bedelen en dan nog De RTL naam gebruiken foei , en dan maar een groot feest te houden voor het hele dorp !! En daarbij heeft de camperplaats niets met polopos te maken en kan hier geen
   gebruik maken Van de burgemeester Matiás Ha Ha .

  3. Geld vragen om stellen te steunen zoals nu de Fam.Rutten vraagt hebben meerdere stellen gedaan in Ollolai. Ook zei vroegen ondersteuning aan de fans. Ook het koppel dat gewonnen had. Dus, dit is niet iets specifiek voor de fam. Rutten.

  4. l.s., allereerst dank voor het misbruiken van mijn naam.
   Als mij één ding duidelijk is geworden tijdens al deze berichten: over de familie Rutten mag men zoveel bagger uitstorten als men wil en dat is dan geoorloofd, maar is men een andere mening toegedaan, dan wordt men aan het kruis genageld. Word er een beetje misselijk van.
   Ben blij dat ik mij niet bezig houd met Twitter en Facebook, ik heb wel iets beters te doen. Geniet van het succes van jouw keuze, ik hoop dat je er gelukkig van wordt, maar laat iedereen in zijn waarde.

 19. Ik ook, maar mijn lijstje is heel anders ;-):
  Met stip op een gedeelde 1e plaats: Familie Rutten en Donna & Mark
  3e plaats: Thysa & Wijnand
  4e plaats: John & Juani
  en dan heel lang niets…………..omdat het moet:
  5e plaats: Christiaan & Kirsten

  1. Deze aflevering blijkt dat die domme zak patat Christiaan denkt de rest te kunnen manipuleren. 5 jaar lang telefoonwinkel ervaring en niet te vergeten een 4daags online cursus Facebook Business Mastery wat een licht! Vreselijk domme idioot met zijn ergerlijke gedrag. Braak!

  2. LOL….goed lijstje…ik zou die Valkenburgers met d’r Kokkie en Harrie niet eens benoemen; ga eerst naar de kapper beide; je ruikt hun door het t.v scherm…en dan heel terecht op allerlaatste plek die ettertjes ‘we gaan wijn inkopen bij een fabriek, pleuren er een label op alsof het ons product is; gaan emo staan te snotteren en vooral euro’s uitgeven van onze paps & mams….

 20. Weer met veel plezier gekeken .
  Mijn rijtje favorieten voor de eind prijs is :
  1. John en Juanni –
  2 .Wynand en Thysa
  3 .Donna en Mark
  4. Cristiaan en Kristel
  5. Fam. Rutten ( vanwege het onoprechte – brutale – niets en niemand ontziende
  gedrag van Elisa . Met Jurgen , Daniel en Demi is niets mis )
  Ik hoop volgend jaar op zo’n zelfde serie in b.v. Frankrijk

  1. Helemaal mee eens L.S. we gaan voor deze uitslag. Die ADHD campingplaats mevrouw maakt niets af. Hij is nog niet gekocht of ze heeft het alweer over een volgende campingplaats. Dan wordt hij geopend met een bord waar een oude doek overheen hangt. Er is geen water geen electra en geen toiletten/douches. Waar ben je toch mee bezig. Ze pakt iedereen in zelfs haar eigen familie.

  2. REACTIE ALS JE NU PLAATS 4 NAAR 5 SCHUIFD DAT CHRITIAAN OP PLAATS 5 STAAD BEN IK HET VOLLEDIG MET JE EENS WAND DIE DOET HELEMAAL NIETS DIE HEBBEN 2 LINKSE HANDEN DAT IS HET WAARDELOOSTE STEL DIE ER BY ZYN ALS IK DIE 2 TWEE ZIE MET ZYN ARMPJES OM HAAR HEEN EN ELKAAR AANKYKEN WAT EEN SCHOW BA BA BA MISSELYK MAKEND LAAD HY ZYN HANDJES MAAR EENS WAPPEREN VOLGENS MY WEET HY NIET EENS WAT WERKEN IS

 21. Gelukkig veel verschillende smaken maar wellicht zouden bepaalde mensen zich eens in kunnen houden en niet zo tekeer gaan tegen anderen/over anderen. Goed voorbeeld doet volgen beste mensen.
  Niet iedereen heeft het klussen in zijn vingers maar wel weer andere kwaliteiten! Kijk daar eens naar i.p.v. zo negatief te doen.
  Hopelijk zal de beste/leukste/meest initiatiefrijke deelnemer winnen of het onze “smaak” is of niet…….
  Het was in ieder geval weer prettig vermaak op de buis.

  1. CHRISTIAAN LAAT ZYN WEEKOPDRAGT MET DIE POTJES MAAR WEER EENS DOOR DE BEWONERS VAN POLOPOS ZELF SCHILDEREN ZELF KUNNEN ZE HET NIET OF ZYN ZE SOMS NOG TE MOE VAN HET HARDE WERKEN HA HA HA WAT DOEN ZE EIGENLYK NOG ZELF WAT HEEFT DE POLOPOS BEWONERS AAN DIE CRHISTIAAN EN ZYN VROUWTJE TOTAAL NIETS VAN BETEKENIS WAT ZYN DIE 2 TOCH EEN STELLETJE NIETSNUTTEN

   1. Ik heb met alle aandacht gekeken hoe die 2 linkmiechels hun weekopdracht door een ander laten doen.Ze zijn zelf te beroerd om iets te bedenken en willen dan ook nog winnen.Ze hebben te veel tijd nodig om wijn te proeven.Voor mij zijn zij de GROTE VERLIEZERS.!!!!!!!

   2. Wat hadden o.a. ook die christaan en kirsten commentaar op de muurschildering van de fam. Rutten bij de eerste week opdracht. Een vriend had ook wat meegeschilderd. En wat doet dit waardeloze stel nu zelf? Ze roepen ook hulp in wij de weekopdracht.
    Vanaf het begin vind ik al dat die christaan ze achter de ellebogen heeft.
    Hij heeft de fam. Rutten bewust niet laten weten dat hij een voetbalwedstrijd ging organiseren.
    Als je een goed team wilt opstellen vraag je toch zeker die sportieve Jurgen en Daniel? Maar nee, volgens mij heeft hij dit expres zo gedaan.
    Dit waardeloze ventje voelt zich heel wat en voelt zich zeker verheven boven de fam. Rutten.
    Voor mij is hiermee de toon gezet om de fam. Rutten buiten te sluiten.
    De anderen zijn daar gewoon in meegegaan.
    Ik vertrouw die christiaan met zijn achterlijk lachje voor geen meter.
    Laat hij maar eens de taal leren.
    Alleen maar wijn drinken. Alles laten doen door anderen.
    Wijn komt niet uit Polopos.
    Hij voegt niets toe voor dit dorp.
    Ook dat coaching bedrijf van hem.
    Wil hij de ouderen van Polopos aan het werk helpen?
    Dit voegt niets toe aan Polopos.
    Beetje achter de pc zitten en wijn drinken.
    Hij had al best Spaans kunnen leren.
    Waardeloos stel!!!

    1. De familie Rutte is gewoon leuk en sluiten niemand buiten en de gun factor is de mensen daar helpen dus horen zij die de oudjes helpen met een winkel te winnen en niet die nep kunstenaar of Limburger

     1. Eliza, als je dit leest: wie graag de hoofdrol opeist, krijgt extra kritiek te verduren…. wie de hoofdrol toebedeeld krijgt, kan extra steun verwachten.
      Je zet in op de verkeerde doelgroep, die oudjes zijn het verleden en niet de toekomst van Polopos… Je hebt namens je gezin gekozen voor de weg en de manier die het beste bij jou passen, maar die voor het voortbestaan van het dorp geen enkele zekerheid zal bieden. En dat is uiteindelijk wel waar het deze Spanjaarden om gaat!

 22. Het maakt niet uit wie zal winnen, gun het iedereen. Behalve Fam. Rutten. Hier is op de bemoeizuchtige Elisa na, niemand geïntegreerd. Sterker nog, ze zijn niet eens in hun eigen familie geïntegreerd omdat Elisa zich overal mee bemoeid en ze daardoor geen eigen mening hebben. Maar ze zullen wel winnen, want daar heeft Elisa het dorp genoeg voor gepaaid. Zegt toch al genoeg dat alle andere koppels niets met haar te maken willen hebben.

  1. WAT heb je tegen de fam rutten die werken hard allemaal en bereiken het meeste wacht maar af nu weer de camper plaats het is toch maar alweer gelukt en er gaat nog meer komen die anderen hebben tot nu toe nog niets laten zien en ho maar die Christiaan hy is nog ALTYD moe van het niets doen wat een gluiperd

   1. Ook ik vind dat de fam. Rutten en de jonkies mogen winnen, 4 uur rijden om wijn te laten bottelen zonder ook maar enige moeite te doen om streekwijn op de kaart te zetten, bovendien vind ik de Limburgse dame een stookmens en zet anderen tegen de schreef:

    Van mij mag de fam. Rutten winnen, werken in het echt keihard in tegenstelling tot een ander stel met kind, die voeren werkelijk niets uit als alleen klef en extreem lui zijn, de Limburgse dame stookt alleen maar en ik denk dat het kunstenaars koppel bang van haar is want zij hebben als enige de fam. Rutten niet gevraagd om kunst op te hangen. Het jonge stel is aardig maar volgens mij niet erg realistisch en houden het niet vol volgens mij. Ook wat integreren betreft en de taal spreken zijn er maar een aantal die de moeite hebben gedaan de taal in basis te beheersen, eentje kijkt alsof hij het in Keulen hoort donderen als er Spaans gesproken wordt, zelfs zijn zoon moet volgens mij niets van hem hebben, huilt als pa met hem bezig is en anders wordt hij in de creche gestopt zodat pa en ma aan de wijn kunnen. Ook de opmerking van de Limburgse dame dat ze het ereburgerschap aan de fam. Rutten niet gunt is ergerlijk, wat luiheid mag zij zich meten met de wijndrinkers, ook dat er behalve het jonge stel niemand op de 25 jarige bruiloft was was weer een boycot en in mijn ogen erg vals. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen en of er meerdere mensen zijn die hun ogen en oren goed open hebben. Ook hebben de fam. Rutten als enige al inkomsten van graffiti en boekingen.

    1. Hoy onbekende ik geloof dat jij familie bent van de fam Rutten zo als zich dat laat lezen jij hebt ook geen mensen kennis er is hier maar een die stookt dat bewijst dat alle stellen samen zijn en de fam R..
     Geen tijd voor de anderen neemt wand die moeten zogenaamd gaan slijmen met de burgemeester en de oude dametjes en als je zo goed vind dat fam. Rutten
     Moet winnen zou ik maar vlug een groot bedrag storten dat ze hun droom waar kunnen maken
     Maar ik denk dat het een luchtballon is die vlug
     Kapot springt.!!!

    2. Fam.Rutten zijn hardwerkende mensen.Elisa is niet gemeen maar recht voor zijn raap. Voor gemeenheid moet je bij Juani zijn, jammer haar man is een hardwerkende man die zijn vrouw niet door heeft. Het jonge stel zijn aardig alleen kunnen zij niet tegen de 3 andere stellen op die de fam.Rutten expres buitensluiten aangevoerd door die Limburgse Juan.

 23. Waar maakt iedereen zich druk over. Gewoon verstand op nul en naar de serie kijken om te zien hoe belachelijk sommige mensen zich kunnen maken en niet openlijk zo negatief beoordelen. Doe ‘s Lief!!!!!!’!

 24. ADIJE WAH
  Ben je de spreekbuis van Diny ?
  Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten !
  Niks anoniempje . Als je goed gelezen had kon je mijn naam onderaan zien staan . ADIJE WAH dat is pas anoniem .
  Veel kijkplezier vanavond !
  Tosca

  1. Ik hoop dat Donna en Mark de weekopdracht winnen en Thysa en Wijnand de hoofdprijs die werken hard zowel aan hun huis als de onderneming en spreken al zo goed spaans , daar kan de rest van leren .Ze zijn ook aardig en relext tegen de dorpbewoners , voor mij nr 1

 25. Beste Diny ,
  Ik vraag mij af door welke beslagen bril jij deze serie bekijkt en of je alle afleveringen wel gezien hebt . Dat laatste betwijfel ik zeer , anders zou je niet zo’n valse , ongefundeerde reactie plaatsen . Bovendien geef je blijk van een ontstellend gebrek aan mensen kennis. . Opdracht van de Rutten clan gekregen om dit onzinnige bericht te plaatsen ? Hebben ze hun inner circle opdracht gegeven om op alle blogs overdreven gunstige berichten over ze te plaatsen omdat ze zich bewust zijn van het feit dat 90% van de kijkers ze niet pruimt ?
  Het begint er zowaar op te lijken
  Inderdaad over hypocriet gesproken !!
  Tosca
  P.S. Heeft Elisa je als dank een gratis ijsje beloofd ?
  Ach , een kinderhand is snel gevuld .

  1. wat flauw, anoniempje, dat je Diny zo aanvalt. Immers, iedereen kijkt vanuit zin/haar eigen beleving. De fam. Rutten krijgt in de chats vaak de Zwarte Piet toebedeeld. Dan is het niet zo dat niemand een andere mening mag hebben, we leven in een vrij land, waar meningsvrijheid voorop staat. Gelukkig toch? Wat voor een persoon ben jij, die overal intrige en mysterie achter zoekt. Omkopen met een ijsje…. Tjonge wordt volwassen!

   1. citaat: De fam. Rutten krijgt in de chats vaak de Zwarte Piet toebedeeld.

    Met alle respect, het is toch waar dat Elisa ‘Spreekbuis der Ruttens’ de gehele familie te schande maakt? Ik wil haar nog net geen ‘Viswijf’ noemen, daar heeft ze niet eens de klasse en kennis voor. Nee, gewoon mensen overschreeuwen op de markt en dozen schuiven. Wat mij betreft prima, echter het moet je keuze maar zijn.

    Hoewel de ‘Ruttens’ niet mijn favoriet zijn, hoop ik toch dat ze iets van heen vele, incoherente, ideeën kunnen verwezenlijken, je gunt één ieder zijn of haar boterham. Maar dan wel op een eerlijke manier en zonder smeekbede voor financiële ondersteuning. Mogen de beste winnen🤔

  2. MAAR JY BEND BLIND EN DOOF HEB JY SOMS BERICHT GEKREGEN VAN DIE ANDEREN BENDE DAT JY DIT BERICHT MOET PLAATSEN MAG JE SOMS EEN WEEKJE BY HUN OP VACANTIE KOMEN NATUURLYK GRATIS DE FAM RUTTEN ZYN EERLYK EN NODIGEN ALTYD ANDEREN STELLEN UIT ALS ZE IETS DOENMAAR DIE ANDEREN DOEN DAT NIET BA WAT EEN VIES SAMEN PAKEND STEL VOORAL JUANI EN EN CRHISTIAAN EN ZYN VROUW ZYN ALLEEN OP GELD UIT MAAR WERKEN HO MAAR ZE KUNNEN ALLEEN MAAR GOED RODDELEN EN HET LIEFS ALS DE CAMERA ER NIET BY IS DE RUTENS DOEN NOG HET MEESTE EN OPENLYK EN DAT MIS IK BY DIE ANDEREN IK HOOP DAT RUTTEN DE 20 DUIZEND EURO WINT EN KUNNEN INVERSTEREN IN DE CAMPING EN DE MARKTEN FAM RUTTEN 👍👍👍👍👍

    1. Wat een negativiteit van Diny over dat leuke stel Thysa en Wijnand. Ja over smaak valt niet te twisten Diny. Ik denk dat een hoop mensen het niet met jou eens zijn.

    2. Fam. Rutten voor mij. Ik zie alleen maar positiefs. Juani spuit te vaak gif en sleept anderen mee. Beetje puberaal aapjesgedrag. Jammer dat Donna en Mark wat te lief waren voor hun hulp. Fam. Rutten mag winnen en Donna en Mark een financieel hart onder de riem steken. Zodat zij ook verder kunnen.

   1. Anoniem schrijf je met 1 N . Alle door jou geplaatste berichten
    wemelen van de spel-en-stijl fouten. Wel eens van punten en komma’s
    gehoord ? Onbegrijpelijke wartaal schrijf je . Leer eens fatsoenlijk en zonder fouten schrijven !!
    L.

 26. Super, super, super!!! Tja, super Wijnand en super Thysa. Hoe vaak heb ik al gelezen dat dit stel het programma moet winnen. Iedereen behalve de familie Rutten. Maar wat de familie Rutten vóór de camera doet, doen de meeste (met de nadruk op meeste!) andere stellen achter de camera, omdat het hen anders zou schaden bij de beoordeling om de gekoesterde 20.000 euro èn het ereburgerschap in ontvangst te kunnen nemen. Thysa en Wijnand hebben de familie Rutten niet uitgenodigd voor de kunstenaarsroute. Goed, zij hebben daar vast hun redenen voor. Maar dan moet je ook niet gaan zeuren als blijkt dat beide evenementen wellicht op dezelfde dag plaats kunnen vinden. De familie Rutten weet toch immers niet wat de andere stellen uitvoeren? Zij worden nergens bij betrokken. Zij hebben tenminste nog het fatsoen om iedereen uit te nodigen bij hun festiviteiten. Tja, dat je dan verstek laat gaan… En om dan bij het weglopen van de bespreking bij de burgemeester nog even gauw een sneer uit te delen in de trant van: “We zijn tenslotte allemaal begripvol (?)”. Bah, vooral dat gemene lachje van “Dali” Wijnand. Voor de camera laat dit stel zich nergens over uit, maar wat zullen ze het gezellig hebben aan tafel bij stookster Juani. En dat zien wij niet. Sommigen vallen voor ons stukje bij beetje toch door de mand. En dan wordt de familie Rutten ook nog beticht van het feit dat zij alles doen voor de hoofdprijs? Het is de muurschildering die bij sommigen nog steeds behoorlijk dwars zit omdat een professionele graffitikunstenaar was uitgenodigd. Maar dit was zeker niet alleen de verdienste van hem. Jurgen heeft wat dat aangaat ook zeker wat in zijn mars! Mr. & Mrs. Perfect Christiaan en Kirsten tellen iedere aflevering weer hun zegeningen (lees: overwinningen). Nee, ook zij zijn alvast hun geld aan het tellen, want dat zal vast goed van pas komen bij het nieuwe geweldige plan van hem: zijn nieuwe terras. “Als je nu even dit doet en ……..”. Zelfs dat schuift hij af op zijn liefstallige (..) vrouwtje.
  Maar Thysa en Wijnand zijn in onze ogen ook zeker uit op de winst, echter met één groot verschil: zij pakken het geslepen aan. Over hypocrisie gesproken.

  1. Hola Diny als ik so lees ben jij in polopos aanwezig jij weet alles wat de mensen doen en laten als de camera niet aanwezig is en dat fam. Rutten word uitgesloten ,
   Maar heb je ook wel eens gedacht dat de fam. Rutten niets met de andere landgenoten te maken wil hebben ! Ik kan het weten wand ik was namelijk in polopos !!!
   Dus wees voorzichtigheid met je uitspraak als het niet zeker weet !!!! Theo.

  2. Diny, uiterst scherpe analyse! Wijnand achterbaks kan het daarom goed vinden met Juani, die voormalig kpn telefoonwinkel manager luie Christiaan daar heb je een teiltje bij nodig met zijn vrouw die hem werkelijk adoreert pathetisch gewoon.
   De Ruttens zijn niet achterbaks.

   1. Wat een luie wezens zijn die Christiaan en Kristen, ook nu hebben ze weer mensen voor ze aan het werk gezet…en maar kwijlen naar elkaar , vreselijk.
    Je hebt inderdaad 2 burgemeesters nodig om een tafelkleed van een bord te trekken….slijm slijm slijm
    Laat Donna en Mark maar winnen, ze doen gewoon rustig hun best, op een beschaafde manier

  3. Thysa en Wijnand, ja…. ik ben er zeker van dat ik bij hen, in de ‘Koffie-Bar’ een bakkie ga doen. Ik zal wat kunst mee nemen ter ondersteuning.

   PlopArt

 27. Als de programma door gaat voor een nieuw seizoen het zal super leuk zijn om deze programma in een Franse dorp te houden….;)

 28. Die familie rutten ogen goed naar de bewoners van Polopos, maar zijn niet cooperatief naar hun mede deelnemers. Andalusiers maken geen onderscheid zeggen velen, maar Eliza wel. Christiaan en echtgenote genieten inderdaad, drinken de nodige wijn en laten derden de woning opknappen. Ze beginnen nu wel iets te doen. John en juani zijn goed bezig. juani zou john alleen maar in de weg lopen en jeugdige koppel leert met vallen en opstaan. Zo hebben we allemaal leren lopen. Laten we niet vergeten dat de koe ook een kalf is geweest. Het kunstenaarsstel is erg leuk. Ik hoop dat de dorpsraad door de familie rutten heen gaat kijken. John en Juani en kunstenaarskoppel kunnen goed met elkaar en laten zij maar winnen

  1. ALLES KLOPT WAT JE ZEGT MAAR 1 DING IS ZEKER DIE CRHISTIAAN EN ZYN VROUW DAT ZYN ALLEEN MAAR OP GELD UIT EN EEN WONING VAN 1 EURO DOEN NIETS ZYN LUI HET IS EEN VIES UITGEKOOKT VENTJE EN HY MEEND ECHT DAT HY WAT IS ALS DAT DAAR NOG NIET ZIEN ZYN ZE BLIND WAT EEN EIKEL VAN EEN VENT GEEF MY MAAR AL DIE ANDEREN STELLEN IK HOOP DAT DIE CRHISTIAAN NIETS MEER WIND

  2. Inderdaad van ons mogen John en Juani winnen maar niet de familie Rutten. Ligt er allemaal zo dik op en inderdaad hoop dat de dorpsraad er doorheen prikt.

  3. Familie Rutten: “….zijn niet cooperatief naar hun mede deelnemers…..”.??? Nee, de anderen wel dan? Volgens mij zit je de helft van de tijd te slapen (?).
   Christiaan en Kirsten: “Ze beginnen nu wel iets te doen.”(?) Heb er nog niet veel van gezien. Alleen maar klagen bij de burgemeester en werklui van het water!
   “John en juani zijn goed bezig. juani zou john alleen maar in de weg lopen”. Ja, logisch als je alleen maar verstand hebt van honden. Dan zou mijn man mij ook liever niet laten klussen 😉
   En dat twee stellen het goed met elkaar kunnen vinden is voor ons geen reden om iemand van hen te laten winnen.

 29. in Ollolai zijn die kunstenaars er nog, Danielle en haar vriendje met die trouwlocatie, reizen nog steeds heen en weer, en de masseur is er ook nog. die andere zijn terug, maar dat was ook niet zo verwonderlijk. En ook hier weer laat de kunstenaars winnen, zij betekenen echt iets voor zo´n leegloop dorpje.

 30. Rutten???
  Hij gaat wel maar zij?wat een achterbakse aandacht trekken
  Ik ga ook voor de Limburgers

  Maar ja burgemeester beslist en die ziet het anders,hij zou dit eens moeten lezen

 31. JEETJE ,WAT EEN STELLETJE DROEFTOETERS BIJ ELKAAR ZEG .
  DE FAM. RUTTEN EN DIE ROY DONDERS MET ZIJN BOTOX BIANCA .
  HILARISCH ! WAT EEN STEL IDIOTEN . SOORT ZOEKT SOORT TOCH ?!
  OP DEZE ORDINAIRE TYPES ZITTEN DE POLOPONEZEN ECHT NIET TE WACHTEN .
  IK HEB MET PLAATSVERVANGENDE SCHAAMTE GEKEKEN NAAR DEZE AFLEVERING.
  GELUKKIG ZIJN DE ANDERE STELLEN GEWOON ZICHZELF EN WERKEN HARD OM HUN DROOM TE REALISEREN ( BEHALVE C. EN K. DIE ZIJN ALLEEN MAAR NAAR SPANJE GEKOMEN VOOR HUN “QUALITY-TIME” EN PRESTEREN HELEMAAL NIKS )
  WIE ER GAAT WINNEN?? IK VERMOED TOCH DE RUTTENS . HELAAS !!
  IK ZIE LIEVER 1 VAN DE ANDERE STELLEN WINNEN .
  VOLGEND JAAR WELLICHT FRANKRIJK ? DAAR ZIJN GENOEG DORPJES WAAR DE BEVOLKING IS WEGGETROKKEN.
  T.

  1. Christiaan is een hebzuchtig persoon en super lui en zyn vrouw is dito het zelfde waardeloze MENSSEN hoop dat hy niets meer wint

  2. Oh ik hoop dat het kunstenaarskoppeltje gaat winnen. Iniedergeval niet fam Rutten.!!! Zij is echt een gifkikker en dan loopt er zo een arm kind zonder eigen mening achter haar aan te hobbelen. Triest.

 32. Ik vind fam Rutten zo achterbaks. Zij probeert met haar geraffineerde plannen het gehele dorp voor zich te winnen. Alleen voor geld. Dat zgn trouwfeest moet ook niet koppen. En dan tyssa en wynand wilden een koffie huis beginnen. En nou begint zij ermee. Mag dat zomaar. Ik vind dit zo laag en stiekem. Dat moet de gemeente toch ook zien. Die mogen beslist niet winnen.

  1. Thysa en Wijnand zijn misschien iets minder ingeburgerd, maar wat een geweldig idee om hun kunstenaarshuis te starten. Een geweldige manier om Polopos op de kaart te zetten. Hard werkend stel ook en heel erg zichzelf. Van mij mogen ze winnen!

 33. Hola voor mij komt maar een stel in aanmerking John en juanie zij blijven normaal en geen show !!!
  De fam Rutten opend een koffie huis achteraf terwijl ze weten dat andere landgenoten vanaf het begin al hebben aangegeven dit te gaan doen ! Dit noem ik onder de duiven schieten !!! Als dit zo moet zie je al hoe deze met hun medemensen omgaan , scheit aan alle anderen !!!
  Die vrouw staat mij niet aan wat een commandant zeg foei foei !!!

   1. De twee lachebekjes Kirsten en Christiaan zijn naar het wijnhuis want de flessen worden gebotteld en zijn zo blij want er is heel veel werk verzet om dit te realiseren zegt Christiaan.Ja ze hebben het heel druk gehad om de wijn te testen waardoor ze nu alcohollisten zijn geworden en dus helemaal geen steek meer uitvoeren en hebben daar nog steeds de slappe lach van.

  1. Frankrijk, dan geef ik me direct op. Ik weet bij toeval dat er veel leegstaande dorpjes zijn. Alhoewel Andalusie mij ook erg aanspreekt.

   De winnaar:
   We zullen zien, ze zijn allemaal uniek!
   Als mijn voorgevoel klopt, ben ik hier heel tevreden over. Zij zullen nl voor altijd daar blijven.

 34. Volgens ons is het voorop gezet. Fam. Rutten moet maar snel naar huis op de markt gaan staan. Wij zeppen weg als zij te kijk staan, tellen de reklame minuten en dan weer verder. Het kunstenaarsstel vinden wij de beste en dan de Limburgers.

  1. Ben het helemaal met je eens. Wijnand en Thysa en de leuke Limburgers mogen van mij winnen. Misschien een gedeelde 1e plaats???
   Dat verschrikkelijke mens moet maar terug naar de markt in Amsterdam want die maakt niets af. Alles even ondoordacht en slordig. We wachten af…..

 35. Ik ben groot fan van het programma en jammer dat we misschien het hele eins resultaat niet gaan zien. Wij hopen dat John en Juani gaan winnen. Het was de grootste ruïne en John maakt het met zijn precisie geweldig mooi. Eliza doet alles om de bewoners het Nasr de zin te maken, ik hou niet van dat geslijm kont niet echt over . Hopelijk meer uitzendingen. Hennie

 36. Ik hoop dat die gladde griezel Cristiaan en zijn even gladde echtgenote niet gaan winnen. Wat een zich zelf overschattend koppel zeg !! HEBBEN VOLGENS MIJ NIETS
  MET POLOPOS . ZE WAREN ALLEEN UIT OP EEN GRATIS HUIS !!
  En oh ja , wat bijzonder zeg , dat de cameraploeg in Torremolinos de “toevallige ”
  ontmoeting van de Ruttens met Royke Donders heeft kunnen filmen .
  Of was de “spontane ” ontmoeting misschien toch in scene gezet ?
  Van mij mogen Juanni en Johnny gaan winnen .

 37. John en Juani mogen van mij wel winnen.
  Wat John aan een werk verzet is toppie, en hij is ook niet te beroerd om anderen te helpen.
  Evi.
  .

  1. John en Juani mogen van mij wel winnen.
   Wat John aan een werk verzet is toppie, en hij is ook niet te beroerd om anderen te helpen.
   Evi.

 38. Jammer, thysa en wynand stonden hoog op mijn lijstje tot vandaag. Ze horen nu bij de groep die een familie buitensluiten. Dat is geen Andalusië en ik kan het weten.

  1. FAM RUTTEN ZYN NU DE BESTE EN HET JONGE STEL DE REST SPANNEN SAMEN TEGEN RUTTEN WAT EEN STELLETJE ZAKKEN WASSERS WAT HEEFD DE FAM RUTTEN EIGENLYK DDAN VERKEERD GEDAAN NIETS OF IS HET DAT FAM RUTTEN ZO GOED MET DE MENSSEN DAAR KUNNEN OMGAAN EN ZO GOED SPAANS KUNNEN

    1. Inderdaad de rest van de familie Rutten zitten onder de plak .Mevr.Rutten is vroeger bij de COMANDO’S geweest vandaar haar gedrag.

   1. De familie Rutten is zo achterbaks als het maar zijn kan. Zij mogen van mij echt niet winnen. Denken met slijmen de hoofdprijs te winnen.
    Iedereen mag van mij winnen, maar NIET de familie Rutten. Bah! Wat een griezel is die Elisa.

   1. Volgens mij hadden marije en ovan ook een donatie gevraagd in ollolai, echter niemand viel ze daarop aan. Triest voor woorden hoe dom Nederlanders kunnen reageren, respectloos!

   1. Redactie wilt u mijn reactie van 22-08-2019 om 12.53 weghalen. Hij is geplaatst bij het verkeerde bericht. Had gemoeten bij bericht van anoniem 19-8 om 22.16

 39. De triest voor woorden hoe RTL mensen neerzet. Veel filmen en de meest irritante opnames naar voren schuiven, alles voor de kijkcijfers. Zoals wynand en Thyssen, hebben ze de fam Rutten ook gevraagd voor de kunstroute? Waarschijnlijk niet, anders hadden ze een overleg gehad. Valt mij ook vies tegen. Andalusiers sluiten niemand buiten, Nederlanders blijkbaar wel. Mijn vraag is dan , wie hoort thuis in polopos ? Een hoop stellen niet denk ik dan.

 40. Elisa is dominant, zo zegt ook haar familie. Maar .. is dat een zonde??? Zij pakken alles aan en lukt plan 1 niet of gaat het niet snel genoeg, dan plan 2. Zij integreren het beste in het dorp, zijn hulpverlenend voor die ouwetjes. Winnen is misschien wel eerder weggelegd voor Wijnant en Thysa, maar om de Rutten-familie nu weg te zetten als gecast en gehaaid gaat me te ver. Trouwens dat die jongere kant van de familie Rutten als afhakers te bestempelen vind ik onterecht, zij volgen een droom. Welke jongere zal de rest van zijn leven willen slijten in een drop met alleen maar oude mensen, Jeugd zoekt jeugd, en als zij die met hun droom niet naar Polopos kunnen trekken, kan ik me de consequentie van hun kant best voorstellen.

 41. Als de Fam Rutten wint Zal dat ten koste van de kijkcijfers gaan Ik denk dat de volgende serie nog maar weinig mensen kijken

  1. WAT HEEFD UW TEGEN DE FAM RUTTEN DIE ANDEREN STELLEN SPANNEN SAMEN TEGEN RUTTEN UITGEZONDERD HET JONGE STEL DIE ZYN NOG DE FATSOENLYKSTE VAN DAT STELLETJE DAAR HOOR JE NIETS VAN DIE ZYN VAN GEEN KWAAD BEWUST NET ZO ALS FAM RUTTEN

 42. Ik begin zo langzamerhand te geloven dat deze serie van A tot Z fake is .
  Het RTL. scenario stond van meet af aan vast n.l :
  Eind winnaars : Familie Rutten . Daar moesten de burgemeester en zijn team
  zich bij voorbaat aan houden .
  Eleonore het gemeente raadslid moest de pro Rutten spelen .
  Zij is ook ingehuurd om te figureren in het Hema reclame filmpje voor de Hema fotoboeken . ( de vrouw die met een waaier in haar hand nog even om de hoek komt kijken )
  RTL. heeft van alle koppels bewust karikaturen gemaakt met plak-en-knip werk
  van de filmopnames .
  De koppels moesten maar afwachten hoe RTL. ze zou portretteren .
  De kijker wordt belazerd !!!

  1. Het is niet te hopen dat alles al aan het begin vaststond. Ook spelen de deelnemers geen voorgeschreven rol, niemand zou toch de rol van arrogante dom-lachende en nikskunnende Christiaan en Kirsten willen spelen???!!!! En dan dat arme jochie Lucas, komt hij ooit uit die buggy??, gewoon zielig

 43. Wij hopen Thyssen en Wijnand ,sociaal en goed bezig voor t dorp .of Juani en John lieve mensen en harde werkers ,en de grootste bouwval gehad ,

  1. Ik ben het eens met AM Teunissen en Jet. Ook wel een beetje het idee, dat e.e.a. al geregeld is met de burgemeester. Eliza is een grote slijmbal die alleen het voordeel heeft dat zij spaans spreekt en haar familie heeft geen mening.

 44. Hopelijk winnen Wijnand en Thysa. Zij zijn m.i. het meest sympathiek, oprecht en realistisch. Daarnaast laten zij, naast hun creativiteit, ook veel empathie, denkkracht en veerkracht zien waarmee zij Polopos (incl. de inwoners en medekandidaten) en (onbedoeld waarschijnlijk) zichzelf óók goed op de kaart zetten. Van alle kandidaten denk ik dat zij het beste in staat zijn autonoom te blijven en zich tegelijkertijd aan te passen aan allerlei (levens)omstandigheden zonder zichzelf, anderen of de omgeving te benadelen. Echte levenskunstenaars!
  Het liefste zou ik mijn reactie positief beëindigen, maar er moet ook mij iets van het hart wat betreft de familie Rutten. De manier waarop zij met anderen omgaan getuigt maar van één ding: ze houden alleen en vooral van zichzelf (wake-up Demi!). Alles wat aardig is (of beter gezegd: lijkt) is manipulatie: het is tot meerdere eer en glorie van henzelf bedoeld. Hopelijk doorziet de jury hen, en hun praktijken, bijtijds!

  1. Ik hulp dat Thysa en Wijnand gaan winnen die gun ik het..Donna en Mark komen op de tweede plaats .Kirsten en mister Quality
   hebben nog niets laten zien dan alleen maar luieren.John gun ik het ook wel om te winnen.Mevr?Rutten die moet maar een supermarkt openen onder de naam DOMBO.
   Ik heb medelijden met haar andere familieleden die zij helemaal in de tang heeft .En wie weet kan ze nog aan de gang bij VoomVoom als uitsmijter.

 45. Zoals gewoonlijk bij Spanje Vandaag hebben ze hun huiswerk alweer niet goed gedaan. Het zijn er 44 afleveringen en GEEN 40.

 46. Mijn vrouw en ik kijken iedere avond, en genieten van alle deelnemers, van zowel hun negatieve als hun positieve kanten. We denken dat voor het dorp Polopos het Leidse kunstenaars stel, Thysa en Wynand de beste optie is Polopos op de kaart te zetten, en als 2e onze Limburgers John en Juani

 47. Ik hoop echt dat John en Juani of Wijnand en Thysa winnen. Zij maken de meeste kans om het in Polopos te gaan maken. Zij doen echt hun best en spreken al heel snel een beetje Spaans (op John na, maar dat komt wel). Petje af voor hen!
  Van die familie Rutges spreekt nog niemand Spaans. Alleen die dominante Elisa, maar die sprak het al toen ze er kwamen. Zij misbruikt dat echt, in plaats van dat ze er de anderen mee helpt. Dus hoezo integreren? Ze denkt alleen aan zichzelf. Ze heeft zoveel plannen, dat er van geen één iets terecht komt. Ze is geen doorzetter. Maakt niks af. En heeft nog niks echt gedaan. Behalve met de inwoners slijmen. Dat vind ik geen integreren. En kans van slagen heeft ze helemaal niet. Die kinderen zijn sowieso snel vertrokken als blijkt dat ze hun zin niet krijgen (om een waterbaan te mogen starten). Hopelijk heeft die domme dorpsraad dat ook in de gaten. Maar ja, die doen niet eens hun best om de andere kant van Elisa’s verhaal te vernemen…. Die geloven haar op haar ???? wat ??? geen mooie ogen in ieder geval.

  1. Toch vind ik Eliza een doorzetter en haar man en zoon/schoondochter ook. Die Juani is liever lui dan moe. Dat jonge koppel heeft er geen kaas van gegeten maar wordt gelukkig geholpen door die engelsman. John werkt zich te pletter en zijn vrouw loopt de kantjes eraf. Wijnand met zijn vrouw doen het goed. Kirsten met haar man zijn enge mensen. Ik zou wel eens willen weten hoe het met de mensen in Ollolai gaat en de mensen in Chili. Weet alleen dat daar de fam.Pos in de wijn goed zit en nu weer in NL wonen. Waren engerds maar hebben het goed voor elkaar.

   1. Jammer dat Donna enMark hun bidon niet hebben uitgewerkt als souvenir. Naam en plaatje Polopos aan de ene kant en hun slogan aan de andere. Klaar. Er is bijna niemand die zoiets niet gebruikt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken