MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie moet winnen?

MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie gaat winnen?
Beeld: 123rf

GRANADA – Op 1 juli begon RTL4 met de uitzendingen van de Spaanse versie van ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’ die opgenomen is in het Andalusische witte dorpje Polopos in de provincie Granada. Deze week zal het programma ten einde komen en weten de ‘Polopos-fans’ wie het winnende koppel zal zijn. Maar wie gaat er volgens jou winnen en wie moet er niet winnen volgens jou?

Er zijn inmiddels 35 afleveringen geweest van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ maar seizoen 2 van het populaire tv-realityprogramma zal komende vrijdag 23 augustus eindigen. Na het zien van 35 afleveringen zullen veel trouwe kijkers wel een mening hebben over van alles en nog wat zoals over welk koppel moet winnen, wat je van de ideeën en projecten vindt, hoe de samenwerking en contacten verlopen en hoe de omgeving en het dorp Polopos zelf zijn.

Al met al genoeg gespreksstof en ‘opiniones’ en met nog maar 5 afleveringen te gaan begint het erom te spannen en nadert het einde waarna een koppel de winnaar zal zijn. Maar wat is jouw mening over het programma en de koppels? 

Heb je ook een mening over een mogelijk seizoen 3, naar welk land zou men dan moeten gaan met het programma … Frankrijk, Griekenland, Turkije, Bulgarije of…?

MENING: Einde van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ in zicht maar wie gaat winnen?
Deelnemers / RTL4

Polopos in het kort

In het programma kopen drie stellen en twee gezinnen (13 deelnemers in totaal) elk voor 1 euro een huis in het Spaanse dorpje Polopos. De huizen zijn in slechte staat en moeten worden opgeknapt door de nieuwe bewoners. 

Naast het opknappen van hun huizen moeten de deelnemers ook integreren in de Spaanse cultuur, en ervoor zorgen dat ze goede banden creëren met de oorspronkelijke bewoners van het Spaanse dorp.

De winnaars van het televisieprogramma winnen 20.000 euro, die zij moeten investeren in de verdere ontwikkeling van het dorp; daarnaast worden de winnaars tot ereburger van het dorp benoemd. De winnaars worden bepaald door de Polopese dorpsraad.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
395 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Weer met veel plezier gekeken .
Mijn rijtje favorieten voor de eind prijs is :
1. John en Juanni –
2 .Wynand en Thysa
3 .Donna en Mark
4. Cristiaan en Kristel
5. Fam. Rutten ( vanwege het onoprechte – brutale – niets en niemand ontziende
gedrag van Elisa . Met Jurgen , Daniel en Demi is niets mis )
Ik hoop volgend jaar op zo’n zelfde serie in b.v. Frankrijk

Helemaal mee eens L.S. we gaan voor deze uitslag. Die ADHD campingplaats mevrouw maakt niets af. Hij is nog niet gekocht of ze heeft het alweer over een volgende campingplaats. Dan wordt hij geopend met een bord waar een oude doek overheen hangt. Er is geen water geen electra en geen toiletten/douches. Waar ben je toch mee bezig. Ze pakt iedereen in zelfs haar eigen familie.

REACTIE ALS JE NU PLAATS 4 NAAR 5 SCHUIFD DAT CHRITIAAN OP PLAATS 5 STAAD BEN IK HET VOLLEDIG MET JE EENS WAND DIE DOET HELEMAAL NIETS DIE HEBBEN 2 LINKSE HANDEN DAT IS HET WAARDELOOSTE STEL DIE ER BY ZYN ALS IK DIE 2 TWEE ZIE MET ZYN ARMPJES OM HAAR HEEN EN ELKAAR AANKYKEN WAT EEN SCHOW BA BA BA MISSELYK MAKEND LAAD HY ZYN HANDJES MAAR EENS WAPPEREN VOLGENS MY WEET HY NIET EENS WAT WERKEN IS

Ik ben het helemaal met L.S. eens!!!!!!

Gelukkig veel verschillende smaken maar wellicht zouden bepaalde mensen zich eens in kunnen houden en niet zo tekeer gaan tegen anderen/over anderen. Goed voorbeeld doet volgen beste mensen.
Niet iedereen heeft het klussen in zijn vingers maar wel weer andere kwaliteiten! Kijk daar eens naar i.p.v. zo negatief te doen.
Hopelijk zal de beste/leukste/meest initiatiefrijke deelnemer winnen of het onze “smaak” is of niet…….
Het was in ieder geval weer prettig vermaak op de buis.

CHRISTIAAN LAAT ZYN WEEKOPDRAGT MET DIE POTJES MAAR WEER EENS DOOR DE BEWONERS VAN POLOPOS ZELF SCHILDEREN ZELF KUNNEN ZE HET NIET OF ZYN ZE SOMS NOG TE MOE VAN HET HARDE WERKEN HA HA HA WAT DOEN ZE EIGENLYK NOG ZELF WAT HEEFT DE POLOPOS BEWONERS AAN DIE CRHISTIAAN EN ZYN VROUWTJE TOTAAL NIETS VAN BETEKENIS WAT ZYN DIE 2 TOCH EEN STELLETJE NIETSNUTTEN

Ik heb met alle aandacht gekeken hoe die 2 linkmiechels hun weekopdracht door een ander laten doen.Ze zijn zelf te beroerd om iets te bedenken en willen dan ook nog winnen.Ze hebben te veel tijd nodig om wijn te proeven.Voor mij zijn zij de GROTE VERLIEZERS.!!!!!!!

De familie Rutten mag niet winnen. Elysa bespeeld de dorpsbewoners,is veel te dominant en arrogant.

Wat hadden o.a. ook die christaan en kirsten commentaar op de muurschildering van de fam. Rutten bij de eerste week opdracht. Een vriend had ook wat meegeschilderd. En wat doet dit waardeloze stel nu zelf? Ze roepen ook hulp in wij de weekopdracht. Vanaf het begin vind ik al dat die christaan ze achter de ellebogen heeft. Hij heeft de fam. Rutten bewust niet laten weten dat hij een voetbalwedstrijd ging organiseren. Als je een goed team wilt opstellen vraag je toch zeker die sportieve Jurgen en Daniel? Maar nee, volgens mij heeft hij dit expres zo gedaan. Dit waardeloze… Lees verder »

Helemaal eens met Dorey !!

De familie Rutte is gewoon leuk en sluiten niemand buiten en de gun factor is de mensen daar helpen dus horen zij die de oudjes helpen met een winkel te winnen en niet die nep kunstenaar of Limburger

Eliza, als je dit leest: wie graag de hoofdrol opeist, krijgt extra kritiek te verduren…. wie de hoofdrol toebedeeld krijgt, kan extra steun verwachten.
Je zet in op de verkeerde doelgroep, die oudjes zijn het verleden en niet de toekomst van Polopos… Je hebt namens je gezin gekozen voor de weg en de manier die het beste bij jou passen, maar die voor het voortbestaan van het dorp geen enkele zekerheid zal bieden. En dat is uiteindelijk wel waar het deze Spanjaarden om gaat!

Klopt Jan !!!

Het maakt niet uit wie zal winnen, gun het iedereen. Behalve Fam. Rutten. Hier is op de bemoeizuchtige Elisa na, niemand geïntegreerd. Sterker nog, ze zijn niet eens in hun eigen familie geïntegreerd omdat Elisa zich overal mee bemoeid en ze daardoor geen eigen mening hebben. Maar ze zullen wel winnen, want daar heeft Elisa het dorp genoeg voor gepaaid. Zegt toch al genoeg dat alle andere koppels niets met haar te maken willen hebben.

WAT heb je tegen de fam rutten die werken hard allemaal en bereiken het meeste wacht maar af nu weer de camper plaats het is toch maar alweer gelukt en er gaat nog meer komen die anderen hebben tot nu toe nog niets laten zien en ho maar die Christiaan hy is nog ALTYD moe van het niets doen wat een gluiperd

Van mij mag de fam. Rutten winnen, werken in het echt keihard in tegenstelling tot een ander stel met kind, die voeren werkelijk niets uit als alleen klef en extreem lui zijn, de Limburgse dame stookt alleen maar en ik denk dat het kunstenaars koppel bang van haar is want zij hebben als enige de fam. Rutten niet gevraagd om kunst op te hangen. Het jonge stel is aardig maar volgens mij niet erg realistisch en houden het niet vol volgens mij. Ook wat integreren betreft en de taal spreken zijn er maar een aantal die de moeite hebben gedaan… Lees verder »

Hoy onbekende ik geloof dat jij familie bent van de fam Rutten zo als zich dat laat lezen jij hebt ook geen mensen kennis er is hier maar een die stookt dat bewijst dat alle stellen samen zijn en de fam R..
Geen tijd voor de anderen neemt wand die moeten zogenaamd gaan slijmen met de burgemeester en de oude dametjes en als je zo goed vind dat fam. Rutten
Moet winnen zou ik maar vlug een groot bedrag storten dat ze hun droom waar kunnen maken
Maar ik denk dat het een luchtballon is die vlug
Kapot springt.!!!

Fam.Rutten zijn hardwerkende mensen.Elisa is niet gemeen maar recht voor zijn raap. Voor gemeenheid moet je bij Juani zijn, jammer haar man is een hardwerkende man die zijn vrouw niet door heeft. Het jonge stel zijn aardig alleen kunnen zij niet tegen de 3 andere stellen op die de fam.Rutten expres buitensluiten aangevoerd door die Limburgse Juan.

Ja ze willen wel geld, om het op te starten, die willen teveel, die zoon kan wel fluiten naar zijn droom

Waar maakt iedereen zich druk over. Gewoon verstand op nul en naar de serie kijken om te zien hoe belachelijk sommige mensen zich kunnen maken en niet openlijk zo negatief beoordelen. Doe ‘s Lief!!!!!!’!

ADIJE WAH
Ben je de spreekbuis van Diny ?
Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten !
Niks anoniempje . Als je goed gelezen had kon je mijn naam onderaan zien staan . ADIJE WAH dat is pas anoniem .
Veel kijkplezier vanavond !
Tosca

Ik hoop dat Donna en Mark de weekopdracht winnen en Thysa en Wijnand de hoofdprijs die werken hard zowel aan hun huis als de onderneming en spreken al zo goed spaans , daar kan de rest van leren .Ze zijn ook aardig en relext tegen de dorpbewoners , voor mij nr 1

Beste Diny , Ik vraag mij af door welke beslagen bril jij deze serie bekijkt en of je alle afleveringen wel gezien hebt . Dat laatste betwijfel ik zeer , anders zou je niet zo’n valse , ongefundeerde reactie plaatsen . Bovendien geef je blijk van een ontstellend gebrek aan mensen kennis. . Opdracht van de Rutten clan gekregen om dit onzinnige bericht te plaatsen ? Hebben ze hun inner circle opdracht gegeven om op alle blogs overdreven gunstige berichten over ze te plaatsen omdat ze zich bewust zijn van het feit dat 90% van de kijkers ze niet pruimt… Lees verder »

wat flauw, anoniempje, dat je Diny zo aanvalt. Immers, iedereen kijkt vanuit zin/haar eigen beleving. De fam. Rutten krijgt in de chats vaak de Zwarte Piet toebedeeld. Dan is het niet zo dat niemand een andere mening mag hebben, we leven in een vrij land, waar meningsvrijheid voorop staat. Gelukkig toch? Wat voor een persoon ben jij, die overal intrige en mysterie achter zoekt. Omkopen met een ijsje…. Tjonge wordt volwassen!

citaat: De fam. Rutten krijgt in de chats vaak de Zwarte Piet toebedeeld. Met alle respect, het is toch waar dat Elisa ‘Spreekbuis der Ruttens’ de gehele familie te schande maakt? Ik wil haar nog net geen ‘Viswijf’ noemen, daar heeft ze niet eens de klasse en kennis voor. Nee, gewoon mensen overschreeuwen op de markt en dozen schuiven. Wat mij betreft prima, echter het moet je keuze maar zijn. Hoewel de ‘Ruttens’ niet mijn favoriet zijn, hoop ik toch dat ze iets van heen vele, incoherente, ideeën kunnen verwezenlijken, je gunt één ieder zijn of haar boterham. Maar dan… Lees verder »

MAAR JY BEND BLIND EN DOOF HEB JY SOMS BERICHT GEKREGEN VAN DIE ANDEREN BENDE DAT JY DIT BERICHT MOET PLAATSEN MAG JE SOMS EEN WEEKJE BY HUN OP VACANTIE KOMEN NATUURLYK GRATIS DE FAM RUTTEN ZYN EERLYK EN NODIGEN ALTYD ANDEREN STELLEN UIT ALS ZE IETS DOENMAAR DIE ANDEREN DOEN DAT NIET BA WAT EEN VIES SAMEN PAKEND STEL VOORAL JUANI EN EN CRHISTIAAN EN ZYN VROUW ZYN ALLEEN OP GELD UIT MAAR WERKEN HO MAAR ZE KUNNEN ALLEEN MAAR GOED RODDELEN EN HET LIEFS ALS DE CAMERA ER NIET BY IS DE RUTENS DOEN NOG HET MEESTE EN… Lees verder »

Een goede raad.Leer eerst eens fatsoendelijk Nederlands schrijven Voor je anoniem een reactie plaats

Wat een negativiteit van Diny over dat leuke stel Thysa en Wijnand. Ja over smaak valt niet te twisten Diny. Ik denk dat een hoop mensen het niet met jou eens zijn.

Fam. Rutten voor mij. Ik zie alleen maar positiefs. Juani spuit te vaak gif en sleept anderen mee. Beetje puberaal aapjesgedrag. Jammer dat Donna en Mark wat te lief waren voor hun hulp. Fam. Rutten mag winnen en Donna en Mark een financieel hart onder de riem steken. Zodat zij ook verder kunnen.

Anoniem schrijf je met 1 N . Alle door jou geplaatste berichten
wemelen van de spel-en-stijl fouten. Wel eens van punten en komma’s
gehoord ? Onbegrijpelijke wartaal schrijf je . Leer eens fatsoenlijk en zonder fouten schrijven !!
L.

Ik herken hier niets in. Kijken we naar dezelfde Polopos?

Wie is hier nu vals? De pot verwijt de ketel…….
Tosca Anoniem.

ACH , ACH , ACH , Arme Diny toch !!

Super, super, super!!! Tja, super Wijnand en super Thysa. Hoe vaak heb ik al gelezen dat dit stel het programma moet winnen. Iedereen behalve de familie Rutten. Maar wat de familie Rutten vóór de camera doet, doen de meeste (met de nadruk op meeste!) andere stellen achter de camera, omdat het hen anders zou schaden bij de beoordeling om de gekoesterde 20.000 euro èn het ereburgerschap in ontvangst te kunnen nemen. Thysa en Wijnand hebben de familie Rutten niet uitgenodigd voor de kunstenaarsroute. Goed, zij hebben daar vast hun redenen voor. Maar dan moet je ook niet gaan zeuren als… Lees verder »

Hola Diny als ik so lees ben jij in polopos aanwezig jij weet alles wat de mensen doen en laten als de camera niet aanwezig is en dat fam. Rutten word uitgesloten ,
Maar heb je ook wel eens gedacht dat de fam. Rutten niets met de andere landgenoten te maken wil hebben ! Ik kan het weten wand ik was namelijk in polopos !!!
Dus wees voorzichtigheid met je uitspraak als het niet zeker weet !!!! Theo.

Diny, uiterst scherpe analyse! Wijnand achterbaks kan het daarom goed vinden met Juani, die voormalig kpn telefoonwinkel manager luie Christiaan daar heb je een teiltje bij nodig met zijn vrouw die hem werkelijk adoreert pathetisch gewoon.
De Ruttens zijn niet achterbaks.

Wat een luie wezens zijn die Christiaan en Kristen, ook nu hebben ze weer mensen voor ze aan het werk gezet…en maar kwijlen naar elkaar , vreselijk.
Je hebt inderdaad 2 burgemeesters nodig om een tafelkleed van een bord te trekken….slijm slijm slijm
Laat Donna en Mark maar winnen, ze doen gewoon rustig hun best, op een beschaafde manier

Mark is ook niet zo snugger, kijkt soms ook maar, en doet niks,donna daar in tegen pakt alles aan

Familie?

Thysa en Wijnand, ja…. ik ben er zeker van dat ik bij hen, in de ‘Koffie-Bar’ een bakkie ga doen. Ik zal wat kunst mee nemen ter ondersteuning.

PlopArt

Als de programma door gaat voor een nieuw seizoen het zal super leuk zijn om deze programma in een Franse dorp te houden….;)

Die familie rutten ogen goed naar de bewoners van Polopos, maar zijn niet cooperatief naar hun mede deelnemers. Andalusiers maken geen onderscheid zeggen velen, maar Eliza wel. Christiaan en echtgenote genieten inderdaad, drinken de nodige wijn en laten derden de woning opknappen. Ze beginnen nu wel iets te doen. John en juani zijn goed bezig. juani zou john alleen maar in de weg lopen en jeugdige koppel leert met vallen en opstaan. Zo hebben we allemaal leren lopen. Laten we niet vergeten dat de koe ook een kalf is geweest. Het kunstenaarsstel is erg leuk. Ik hoop dat de dorpsraad… Lees verder »

ALLES KLOPT WAT JE ZEGT MAAR 1 DING IS ZEKER DIE CRHISTIAAN EN ZYN VROUW DAT ZYN ALLEEN MAAR OP GELD UIT EN EEN WONING VAN 1 EURO DOEN NIETS ZYN LUI HET IS EEN VIES UITGEKOOKT VENTJE EN HY MEEND ECHT DAT HY WAT IS ALS DAT DAAR NOG NIET ZIEN ZYN ZE BLIND WAT EEN EIKEL VAN EEN VENT GEEF MY MAAR AL DIE ANDEREN STELLEN IK HOOP DAT DIE CRHISTIAAN NIETS MEER WIND

Inderdaad van ons mogen John en Juani winnen maar niet de familie Rutten. Ligt er allemaal zo dik op en inderdaad hoop dat de dorpsraad er doorheen prikt.

Familie Rutten: “….zijn niet cooperatief naar hun mede deelnemers…..”.??? Nee, de anderen wel dan? Volgens mij zit je de helft van de tijd te slapen (?). Christiaan en Kirsten: “Ze beginnen nu wel iets te doen.”(?) Heb er nog niet veel van gezien. Alleen maar klagen bij de burgemeester en werklui van het water! “John en juani zijn goed bezig. juani zou john alleen maar in de weg lopen”. Ja, logisch als je alleen maar verstand hebt van honden. Dan zou mijn man mij ook liever niet laten klussen 😉 En dat twee stellen het goed met elkaar kunnen vinden… Lees verder »

in Ollolai zijn die kunstenaars er nog, Danielle en haar vriendje met die trouwlocatie, reizen nog steeds heen en weer, en de masseur is er ook nog. die andere zijn terug, maar dat was ook niet zo verwonderlijk. En ook hier weer laat de kunstenaars winnen, zij betekenen echt iets voor zo´n leegloop dorpje.

Rutten???
Hij gaat wel maar zij?wat een achterbakse aandacht trekken
Ik ga ook voor de Limburgers

Maar ja burgemeester beslist en die ziet het anders,hij zou dit eens moeten lezen

Ik hoop dat de ogen van de dorpsraad eens GOED open gaan bij hun beslissing
en niet die ADHD familie gaat winnen.

JEETJE ,WAT EEN STELLETJE DROEFTOETERS BIJ ELKAAR ZEG . DE FAM. RUTTEN EN DIE ROY DONDERS MET ZIJN BOTOX BIANCA . HILARISCH ! WAT EEN STEL IDIOTEN . SOORT ZOEKT SOORT TOCH ?! OP DEZE ORDINAIRE TYPES ZITTEN DE POLOPONEZEN ECHT NIET TE WACHTEN . IK HEB MET PLAATSVERVANGENDE SCHAAMTE GEKEKEN NAAR DEZE AFLEVERING. GELUKKIG ZIJN DE ANDERE STELLEN GEWOON ZICHZELF EN WERKEN HARD OM HUN DROOM TE REALISEREN ( BEHALVE C. EN K. DIE ZIJN ALLEEN MAAR NAAR SPANJE GEKOMEN VOOR HUN “QUALITY-TIME” EN PRESTEREN HELEMAAL NIKS ) WIE ER GAAT WINNEN?? IK VERMOED TOCH DE RUTTENS . HELAAS… Lees verder »

Christiaan is een hebzuchtig persoon en super lui en zyn vrouw is dito het zelfde waardeloze MENSSEN hoop dat hy niets meer wint

Oh ik hoop dat het kunstenaarskoppeltje gaat winnen. Iniedergeval niet fam Rutten.!!! Zij is echt een gifkikker en dan loopt er zo een arm kind zonder eigen mening achter haar aan te hobbelen. Triest.

Ik vind fam Rutten zo achterbaks. Zij probeert met haar geraffineerde plannen het gehele dorp voor zich te winnen. Alleen voor geld. Dat zgn trouwfeest moet ook niet koppen. En dan tyssa en wynand wilden een koffie huis beginnen. En nou begint zij ermee. Mag dat zomaar. Ik vind dit zo laag en stiekem. Dat moet de gemeente toch ook zien. Die mogen beslist niet winnen.

Thysa en Wijnand zijn misschien iets minder ingeburgerd, maar wat een geweldig idee om hun kunstenaarshuis te starten. Een geweldige manier om Polopos op de kaart te zetten. Hard werkend stel ook en heel erg zichzelf. Van mij mogen ze winnen!

Hola voor mij komt maar een stel in aanmerking John en juanie zij blijven normaal en geen show !!!
De fam Rutten opend een koffie huis achteraf terwijl ze weten dat andere landgenoten vanaf het begin al hebben aangegeven dit te gaan doen ! Dit noem ik onder de duiven schieten !!! Als dit zo moet zie je al hoe deze met hun medemensen omgaan , scheit aan alle anderen !!!
Die vrouw staat mij niet aan wat een commandant zeg foei foei !!!

Helemaal eens met Theo

De twee lachebekjes Kirsten en Christiaan zijn naar het wijnhuis want de flessen worden gebotteld en zijn zo blij want er is heel veel werk verzet om dit te realiseren zegt Christiaan.Ja ze hebben het heel druk gehad om de wijn te testen waardoor ze nu alcohollisten zijn geworden en dus helemaal geen steek meer uitvoeren en hebben daar nog steeds de slappe lach van.

Frankrijk, dan geef ik me direct op. Ik weet bij toeval dat er veel leegstaande dorpjes zijn. Alhoewel Andalusie mij ook erg aanspreekt.

De winnaar:
We zullen zien, ze zijn allemaal uniek!
Als mijn voorgevoel klopt, ben ik hier heel tevreden over. Zij zullen nl voor altijd daar blijven.

Volgens ons is het voorop gezet. Fam. Rutten moet maar snel naar huis op de markt gaan staan. Wij zeppen weg als zij te kijk staan, tellen de reklame minuten en dan weer verder. Het kunstenaarsstel vinden wij de beste en dan de Limburgers.

Ben het helemaal met je eens. Wijnand en Thysa en de leuke Limburgers mogen van mij winnen. Misschien een gedeelde 1e plaats???
Dat verschrikkelijke mens moet maar terug naar de markt in Amsterdam want die maakt niets af. Alles even ondoordacht en slordig. We wachten af…..

Ik ben groot fan van het programma en jammer dat we misschien het hele eins resultaat niet gaan zien. Wij hopen dat John en Juani gaan winnen. Het was de grootste ruïne en John maakt het met zijn precisie geweldig mooi. Eliza doet alles om de bewoners het Nasr de zin te maken, ik hou niet van dat geslijm kont niet echt over . Hopelijk meer uitzendingen. Hennie

Ik hoop dat die gladde griezel Cristiaan en zijn even gladde echtgenote niet gaan winnen. Wat een zich zelf overschattend koppel zeg !! HEBBEN VOLGENS MIJ NIETS
MET POLOPOS . ZE WAREN ALLEEN UIT OP EEN GRATIS HUIS !!
En oh ja , wat bijzonder zeg , dat de cameraploeg in Torremolinos de “toevallige ”
ontmoeting van de Ruttens met Royke Donders heeft kunnen filmen .
Of was de “spontane ” ontmoeting misschien toch in scene gezet ?
Van mij mogen Juanni en Johnny gaan winnen .

John en Juani mogen van mij wel winnen.
Wat John aan een werk verzet is toppie, en hij is ook niet te beroerd om anderen te helpen.
Evi.
.

Sorry, vergat mijn naam te vermelden. Ik ben voor John en Juani

John en Juani mogen van mij wel winnen.
Wat John aan een werk verzet is toppie, en hij is ook niet te beroerd om anderen te helpen.
Evi.

John en Juani hebben mijn voorkeur.

Jammer, thysa en wynand stonden hoog op mijn lijstje tot vandaag. Ze horen nu bij de groep die een familie buitensluiten. Dat is geen Andalusië en ik kan het weten.

FAM RUTTEN ZYN NU DE BESTE EN HET JONGE STEL DE REST SPANNEN SAMEN TEGEN RUTTEN WAT EEN STELLETJE ZAKKEN WASSERS WAT HEEFD DE FAM RUTTEN EIGENLYK DDAN VERKEERD GEDAAN NIETS OF IS HET DAT FAM RUTTEN ZO GOED MET DE MENSSEN DAAR KUNNEN OMGAAN EN ZO GOED SPAANS KUNNEN

Er is er maar een die Spaans spreekt en zich overal indraait,de andere bij de Fam hangen er maar bij

Inderdaad de rest van de familie Rutten zitten onder de plak .Mevr.Rutten is vroeger bij de COMANDO’S geweest vandaar haar gedrag.

De familie Rutten is zo achterbaks als het maar zijn kan. Zij mogen van mij echt niet winnen. Denken met slijmen de hoofdprijs te winnen.
Iedereen mag van mij winnen, maar NIET de familie Rutten. Bah! Wat een griezel is die Elisa.

Ben het er helemaal mee eens

Volgens mij hadden marije en ovan ook een donatie gevraagd in ollolai, echter niemand viel ze daarop aan. Triest voor woorden hoe dom Nederlanders kunnen reageren, respectloos!

Zo denken wij er ook over en we wonen al een mensenleven lang in een dorp dichtbij Polopos.

Redactie wilt u mijn reactie van 22-08-2019 om 12.53 weghalen. Hij is geplaatst bij het verkeerde bericht. Had gemoeten bij bericht van anoniem 19-8 om 22.16

De triest voor woorden hoe RTL mensen neerzet. Veel filmen en de meest irritante opnames naar voren schuiven, alles voor de kijkcijfers. Zoals wynand en Thyssen, hebben ze de fam Rutten ook gevraagd voor de kunstroute? Waarschijnlijk niet, anders hadden ze een overleg gehad. Valt mij ook vies tegen. Andalusiers sluiten niemand buiten, Nederlanders blijkbaar wel. Mijn vraag is dan , wie hoort thuis in polopos ? Een hoop stellen niet denk ik dan.

En een Hollands feest waar de andere niets van weten?

Helemaal eens.

Elisa is dominant, zo zegt ook haar familie. Maar .. is dat een zonde??? Zij pakken alles aan en lukt plan 1 niet of gaat het niet snel genoeg, dan plan 2. Zij integreren het beste in het dorp, zijn hulpverlenend voor die ouwetjes. Winnen is misschien wel eerder weggelegd voor Wijnant en Thysa, maar om de Rutten-familie nu weg te zetten als gecast en gehaaid gaat me te ver. Trouwens dat die jongere kant van de familie Rutten als afhakers te bestempelen vind ik onterecht, zij volgen een droom. Welke jongere zal de rest van zijn leven willen slijten… Lees verder »

Als de Fam Rutten wint Zal dat ten koste van de kijkcijfers gaan Ik denk dat de volgende serie nog maar weinig mensen kijken

WAT HEEFD UW TEGEN DE FAM RUTTEN DIE ANDEREN STELLEN SPANNEN SAMEN TEGEN RUTTEN UITGEZONDERD HET JONGE STEL DIE ZYN NOG DE FATSOENLYKSTE VAN DAT STELLETJE DAAR HOOR JE NIETS VAN DIE ZYN VAN GEEN KWAAD BEWUST NET ZO ALS FAM RUTTEN

Ik begin zo langzamerhand te geloven dat deze serie van A tot Z fake is . Het RTL. scenario stond van meet af aan vast n.l : Eind winnaars : Familie Rutten . Daar moesten de burgemeester en zijn team zich bij voorbaat aan houden . Eleonore het gemeente raadslid moest de pro Rutten spelen . Zij is ook ingehuurd om te figureren in het Hema reclame filmpje voor de Hema fotoboeken . ( de vrouw die met een waaier in haar hand nog even om de hoek komt kijken ) RTL. heeft van alle koppels bewust karikaturen gemaakt met… Lees verder »

Het is niet te hopen dat alles al aan het begin vaststond. Ook spelen de deelnemers geen voorgeschreven rol, niemand zou toch de rol van arrogante dom-lachende en nikskunnende Christiaan en Kirsten willen spelen???!!!! En dan dat arme jochie Lucas, komt hij ooit uit die buggy??, gewoon zielig

Wij hopen Thyssen en Wijnand ,sociaal en goed bezig voor t dorp .of Juani en John lieve mensen en harde werkers ,en de grootste bouwval gehad ,

Ik ben het eens met AM Teunissen en Jet. Ook wel een beetje het idee, dat e.e.a. al geregeld is met de burgemeester. Eliza is een grote slijmbal die alleen het voordeel heeft dat zij spaans spreekt en haar familie heeft geen mening.

Hopelijk winnen Wijnand en Thysa. Zij zijn m.i. het meest sympathiek, oprecht en realistisch. Daarnaast laten zij, naast hun creativiteit, ook veel empathie, denkkracht en veerkracht zien waarmee zij Polopos (incl. de inwoners en medekandidaten) en (onbedoeld waarschijnlijk) zichzelf óók goed op de kaart zetten. Van alle kandidaten denk ik dat zij het beste in staat zijn autonoom te blijven en zich tegelijkertijd aan te passen aan allerlei (levens)omstandigheden zonder zichzelf, anderen of de omgeving te benadelen. Echte levenskunstenaars! Het liefste zou ik mijn reactie positief beëindigen, maar er moet ook mij iets van het hart wat betreft de familie… Lees verder »

Ik hulp dat Thysa en Wijnand gaan winnen die gun ik het..Donna en Mark komen op de tweede plaats .Kirsten en mister Quality
hebben nog niets laten zien dan alleen maar luieren.John gun ik het ook wel om te winnen.Mevr?Rutten die moet maar een supermarkt openen onder de naam DOMBO.
Ik heb medelijden met haar andere familieleden die zij helemaal in de tang heeft .En wie weet kan ze nog aan de gang bij VoomVoom als uitsmijter.

Zoals gewoonlijk bij Spanje Vandaag hebben ze hun huiswerk alweer niet goed gedaan. Het zijn er 44 afleveringen en GEEN 40.

Kniesoor Pfft

Mijn vrouw en ik kijken iedere avond, en genieten van alle deelnemers, van zowel hun negatieve als hun positieve kanten. We denken dat voor het dorp Polopos het Leidse kunstenaars stel, Thysa en Wynand de beste optie is Polopos op de kaart te zetten, en als 2e onze Limburgers John en Juani

Wij zijn het helemaal eens met Jerry en Gerti

Ik hoop echt dat John en Juani of Wijnand en Thysa winnen. Zij maken de meeste kans om het in Polopos te gaan maken. Zij doen echt hun best en spreken al heel snel een beetje Spaans (op John na, maar dat komt wel). Petje af voor hen! Van die familie Rutges spreekt nog niemand Spaans. Alleen die dominante Elisa, maar die sprak het al toen ze er kwamen. Zij misbruikt dat echt, in plaats van dat ze er de anderen mee helpt. Dus hoezo integreren? Ze denkt alleen aan zichzelf. Ze heeft zoveel plannen, dat er van geen één… Lees verder »

Heb je mooi gezecht. Wat een verschrikkelijk mens die Eliza. Nog niets bereikt en in alles slordig.

Toch vind ik Eliza een doorzetter en haar man en zoon/schoondochter ook. Die Juani is liever lui dan moe. Dat jonge koppel heeft er geen kaas van gegeten maar wordt gelukkig geholpen door die engelsman. John werkt zich te pletter en zijn vrouw loopt de kantjes eraf. Wijnand met zijn vrouw doen het goed. Kirsten met haar man zijn enge mensen. Ik zou wel eens willen weten hoe het met de mensen in Ollolai gaat en de mensen in Chili. Weet alleen dat daar de fam.Pos in de wijn goed zit en nu weer in NL wonen. Waren engerds maar… Lees verder »

Jammer dat Donna enMark hun bidon niet hebben uitgewerkt als souvenir. Naam en plaatje Polopos aan de ene kant en hun slogan aan de andere. Klaar. Er is bijna niemand die zoiets niet gebruikt.

Van mij mag iedereen winnen behalve de fam.Rutten .Elisa vindt ik echt vreselijk ze is te dominant.Maar ze stond natuurlijk al met 5-0 voor omdat ze goed spaans spreekt en dan maak je sneller contact met de dorpsbewoners.Ik hoop dat ze op de laatste plaats eindigen.Ze hebben een hoop plannen maar er komt niets van te recht.

Familie Rutten mag van mij winnen, zijn het meest geïntegreerd. Elise is gewoon temperamentvol, ik hou daar wel van. Ikzelf krijg de kriebels van de sereen glimlachende Thysa..brrr..ook Christian is een gladjakker. Tweede keus John en Juani, denk alleen dat zij heimwee krijgt. Mark en Donna gaan het ook niet redden

Wijnand en Thyza en daarna John en Juanny zijn voor de meesten hier favoriet. Ik sluit me daar volledig bij aan. Wijnand en Thyza zijn dynamische, welgemanierde en creatieve mensen. John vind ik geweldig om zijn aanstekelijke humor en Juanny om de ongecompliceerde manier waarop ze in het leven staat. Toch vrees ik dat de familie Rutten het beste zal scoren, doordat ze waarschijnlijk heel goed zullen liggen bij de plaatselijke bevolking. Ze hebben het voordeel dat de dominantste van het stel vloeiend Spaans spreekt en goed aanvoelt waarmee ze zich populair kan maken. De rest van de familie bestaat… Lees verder »

Ik vind juist dat fam.Rutten moet winnen! Heb je ooit in t programma gezien dat de anderen iets voor de plaatselijke bewoners betekenden? Nee, zij waren alleen voor zich zelf bezig! En die Lirsten en Cristiaan wat n afschuwelijk arrogant stel, de eeuwig voor tv gemaakte bevroren glimlach voor de camara zijn de reden dat ik t opnam en doorsspoelde als zij aan bod kwamen! Fam, Rutten, open en eerlijk, en wat n leuke schoondochter, verrijken het lieflijk dorpje!

Helemaal mee eens

Helemaal mee eens .

BEN ER OOK HELEMAAL MEE EENS ALS DIE CRHISTIAAN MAAR NIET WINT DAT VIES VENTJE

Helemaal eens, die Christiaan is te dom om voor de duvel te dansen en dan 1000 flessen per dag van die hoofdpijn wijn te verkopen (vooral niet uit Polopos) is gewoon belachelijk. Boycot dat irritante mannetje.

Helemaal mee eens toppers alle 4 fam Rutten!!!!!

Helemaal mee eens toppers alle 4 fam Rutten!!!!!

Haha geweldig verwoord, vooral het gedeelte over familie Rutten!

Ik kies voor op de 1ste plaats Juani en John een sympathiek stel en Juani spreekt al aardig wat Spaans en heeft nu een baantje gevonden en is dol op haar honden, dieren vind ik ook belangrijk en John is een harde werker, hun huis is schattig.
Op de 2de plaats kies ik voor familie Rutten , ook een schattig huisje hebben zij, Elisa spreekt vloeiend Spaans en gaat lief om met die vooral oudere dorpsbewoners, zij past daar helemaal.
Op de 3de plaats Wijnand en Tisha, spreken aardig wat Spaans en zijn kunstenaars, past bij zo’n dorp.

Ik ben het helemaal eens met Antoine. Vier dominante personen. En met vieren werkt het wel makkelijker als met 2. En hebben met de weekopdrachten iedere keer andere personen erbij gehaald en overal spullen verzameld. Ze mogen blijven, maar vooral niet winnen.

tsja….voor mij is de echte winnaar diegene die daar integreert zonder die 20.000 euro. De toekomst zal het leren wie daar blijft en niet enkel i.v.m. John de Mol aldaar hun plasje heeft gedaan. Maar verder amusante serie!

Ik ben voor John/Juani en Wijnand/Thysa. Van de familie Rutten is alleen maar de moeder bezig om aardig gevonden te worden. Pappa, zoon en schoondochter spreken nog steeds slecht of weinig spaans.
Maar ik vind het een heerlijk programma om naar te kijken en om commentaar te geven.

Volledig mee eens

Thyssa en Wijnand, oprecht, nuchter stel. Willen écht het dorp op de kaart zetten! ??Griekenland heeft mijn voorkeur!?

Juani en John moeten winnen. John is een harde werker en Juani gaat rustig haar gangetje. Behalve Donna en Mark ,die te jong zijn om daar te leven, is de rest maar een stelletje blaaskaken.

Wijnand en Thysa zijn daar op hun plek. Zullen ook kunstenaars of liefhebbers daarvan naar t dorp halen. Johnny en Juani waren de smaakmakers.

Thyssa en Wijnand! Hardwerkend, ondernemend, nuchter, oprecht, nooit roddelen en creatief. Door hun plannen kan dit dorp weer goed op de kaart gezet worden!? Griekenland of Portugal zou leuk zijn!

BEN ER OOK HELEMAAL MEE EENS ALS DIE CRHISTIAAN MAAR NIET WINT DAT VIES VENTJE

Van mij mogen ze allemaal winnen, behalve de familie Rutten. Elise manipuleert niet alleen, pakt de dorpbewoners in door super asrdig tegen ze te doen, maar laat middels haar roddels over de andere deelnemers duidelijk blijken dat ze helemaal niet aardig is in werkelijkheid. Ik denk dat de dorpbewoners dat pas merken als ze wel zal winnen.

Wijnand/Thyza of John/Juani

Ik ben voor John en Juani zijn eerlijke mensen mogen om mij winnen

Kirsten en Christian, lief en oprecht stel. John en Juani, heerlijk en echt. Elisa Rutten, nehhhh! Palmt al die oude dametjes in en heeft altijd het laatste woord. Griekenland sluit ik me helemaal bij aan.

John en Juanni als eerst man werkt keihard en vrouw is komisch en eerlijk. Verder allen buiten de Ruttens om.
Mevr Rutten is te overdreven haar best te doen naar mijn bescheiden mening.
Griekenland lijkt me super.

Griekenland lijkt mij ook geweldig!
Mevr Rutten is niet oprecht wij hopen dat dorpsraad dat ook door heeft!! Verder mogen ze allemaal winnen.

Kirsten en Christian, lief en oprecht stel. John en Juani, heerlijk en echt. Elisa Rutten, nehhhh! Palmt al die oude dametjes in en heeft altijd het laatste woord. Griekenland sluit ik me helemaal bij aan.

Thyssa en Wijnand, oprecht, nuchter stel. Willen écht het dorp op de kaart zetten! ??Griekenland heeft mijn voorkeur!?

De winnaars moeten het beste geïntegreerd zijn in het dorp Polopos, en door de dorpelingen als mede Polopianos worden gezien, de taal spreken wel dan is er maar 1 winnaar mogelijk dat is de familie Rutten! De dorpelingen dragen hen op handen, zo veel liefde en respect geven ze hen. Daar kunnen de anderen in de verste verte niet aan tippen. Wel een ware troostprijs voor Donna en Mark, zij zijn lief en eerlijk maar spreken helaas onvoldoende Spaans en zijn introvert maar dat gaat vast over een tijdje goed komen. Wynand en Thysa zijn ook positieve vriendelijke mensen maar… Lees verder »

Zeker weten de familie Rutten, ook al lijken zij minder goed bij de andere families te liggen. Zij zijn gewoon het beste geïntegreerd en blijven vooral zichzelf.

Thysa en Wijnand doen het het beste om Polopos weer op de kaart te zetten. Zeer prettig stel en terechte winnaars naar mijn idee. John maakt ook een grote kans met al zijn harde werken. Die vreselijke Elisa Rutten denkt dat ze alles weet en iedereen commandeert. Haar familie volgt haar slaafs. Verschrikkelijk hoor. Donna en Mark zijn heerlijk enthousiaste jonge mensen die proberen hun bedrijfje van de grond te krijgen. Christiaan en Kirsten hadden hun wijn uit Polopos moeten exporteren dan had ik ze wat hoger aangeslagen. De terechte winnaars die Polopos op de kaart willen krijgen zijn Thysa… Lees verder »

Helemaal mee eens

Voor mij is John winnaar heeft het slechtste huis opgeknapt. Alsjeblief niet de fam. Rutten. Ik erger me dood aan dat bazige mens.

Ik ben geen liefhebber van fam Rutten. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn wel geïntegreerd en bezig met de inwoners en willen een Hollands feest organiseren. Dus meer mensen naar Polopos. Elisa spreekt Spaans. Ook belangrijk. De andere stellen zijn alleen met zichzelf bezig.

Fam Rutten is helemaal niet bezig met integreren. Ze bedenken plannen waar niets van terecht komt. Ze manipuleren en doen het om er zelf beter van te worden.
Een hollands feest met Roy Donders denken ze echt dat die oudjes daar op zitten te wachten?

Vind dat Thyza en Wynand daar echt horen en enorm hun best dien zonder aandacht te trekken en dat kunne van de meeste niet zeggen…..zijn die wel heel veel overdreven moeite dien om in the spotlight te komen

Ik vind Wijnand en Thysa erg goed bezig leuke ideeën
Mark en Donna doen ontzettend hun best maar ik denk dat ze het niet gaan redden on Polopos
Seizoen 3 Griekenland daar zijn ook veel leuke kleine dorpjes die dit kunnen goed kunnen gebruiken

Mijn reactie is gebaseerd op sympathie met inde volgorde
Thysa en Wijnand,
Donna En Mark
De eerste hebben het meeste gedaan om contacten te leggen en mensen naar het dorp te trekken.
Donna en Mark zijn zo heerlijk onschuldig en naïef .maar doen heel er hun best.
Johnnie heeft het meeste aan het huis gedaan.
De Fam Rutte denkt in alles aan hun zelf

Helemaal mee eens. De bedoeling is toch om dit dorp weer op de kaart te zetten en daar zijn deze stellen toch serieus mee bezig. Voor mij zijn Thysa en Wijnand de winnaars. De familie Rutten maken er een tweede Buitenwijk van Torremolinos van. VoomVoom2.0

Ik hoop dat Wijnand en Thysa winnen.
Vanaf deel 1 mijn favoriete stel. Zo beschaafd en behulpzaam.
Jammer dat het de laatste week is. Griekenland of Portugal

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.