Opnieuw grote bosbrand op Gran Canaria met 2.000 evacués

Oeps ... foto ontbreekt!

Opnieuw grote bosbrand op Gran Canaria met 2.000 evacués

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De omgeving van Tejeda op het Canarische Eiland Gran Canaria heeft voor de derde keer in een week tijd te maken met een grote natuur- en bosbrand. Deze brand ontstond zaterdagmiddag rond 16 uur en heeft er nu al voor gezorgd dat 2.000 mensen hun woningen hebben moeten verlaten in o.a. El Prado, Tejeda, Valsendero, Calderetas, Cuevecillas en Madrelagua. De vlammenzee verspreidt zich extra snel door de weersomstandigheden.

Wat als een kleine brandhaard ontstond is inmiddels uitgegroeid naar de derde grote natuur- en bosbrand in het centrum van Gran Canaria. Bij de vorige bosbranden werd 1.500 ha natuur verwoest nadat deze na drie moeilijke dagen onder controle waren.

Het is voor de inwoners van het centrum van het dorp Tejeda en diverse dorpen in de omgeving de twee keer in een week tijd dat ze hun woningen moeten verlaten vanwege de brand nadat vorige week zondag er ook al een brand was in Artenara. Bij die brand werden er diverse woningen verwoest.

Dit keer ontstond de brand in de omgeving van Los Pajaritos, gelegen tussen Cueva Corcho en Crespo. Op het moment van schrijven is er al meer dan 1.700 ha natuur verwoest en het lijkt erop dat dit nog veel meer gaat worden omdat het erg moeilijk is om de brand te stoppen.

Op land zijn er meer dan 150 brandweerlieden met tientallen voertuigen bezig om samen met speciale legereenheden de vlammenzee te blussen en onder controle te krijgen. Vanuit de lucht zijn er ook meerdere blushelikopters en blusvliegtuigen bezig om het vuur te bestrijden, iets dat men ‘s nachts niet kan doen.

Terwijl de vorige brand een week geleden ontstond door onvoorzichtigheid van een lasser die met een hek bezig was, is nu nog niet bekend wat deze nieuwe natuur- en bosbrand heeft veroorzaakt.

Ga naar de inhoud