Opnieuw grote bosbrand op Gran Canaria met 2.000 evacués

Europa Press
Beeld: Europa Press

LAS PALMAS – De omgeving van Tejeda op het Canarische Eiland Gran Canaria heeft voor de derde keer in een week tijd te maken met een grote natuur- en bosbrand. Deze brand ontstond zaterdagmiddag rond 16 uur en heeft er nu al voor gezorgd dat 2.000 mensen hun woningen hebben moeten verlaten in o.a. El Prado, Tejeda, Valsendero, Calderetas, Cuevecillas en Madrelagua. De vlammenzee verspreidt zich extra snel door de weersomstandigheden.

Wat als een kleine brandhaard ontstond is inmiddels uitgegroeid naar de derde grote natuur- en bosbrand in het centrum van Gran Canaria. Bij de vorige bosbranden werd 1.500 ha natuur verwoest nadat deze na drie moeilijke dagen onder controle waren.

Het is voor de inwoners van het centrum van het dorp Tejeda en diverse dorpen in de omgeving de twee keer in een week tijd dat ze hun woningen moeten verlaten vanwege de brand nadat vorige week zondag er ook al een brand was in Artenara. Bij die brand werden er diverse woningen verwoest.

Dit keer ontstond de brand in de omgeving van Los Pajaritos, gelegen tussen Cueva Corcho en Crespo. Op het moment van schrijven is er al meer dan 1.700 ha natuur verwoest en het lijkt erop dat dit nog veel meer gaat worden omdat het erg moeilijk is om de brand te stoppen.

Op land zijn er meer dan 150 brandweerlieden met tientallen voertuigen bezig om samen met speciale legereenheden de vlammenzee te blussen en onder controle te krijgen. Vanuit de lucht zijn er ook meerdere blushelikopters en blusvliegtuigen bezig om het vuur te bestrijden, iets dat men ‘s nachts niet kan doen.

Terwijl de vorige brand een week geleden ontstond door onvoorzichtigheid van een lasser die met een hek bezig was, is nu nog niet bekend wat deze nieuwe natuur- en bosbrand heeft veroorzaakt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

De cijfers zijn inmiddels verveelvoudigd. Deze is denk ik groter en verwoestender dan die van vorige week en inmiddels dreigt het prachtige en unieke natuurgebied Tamadaba eraan te gaan. Het is een ramp voor dit prachtige eiland en we maken ons grote zorgen over hoe dit gaat aflopen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.