Opnieuw grote bosbrand op Gran Canaria met 2.000 evacués

Europa Press
Beeld: Europa Press

LAS PALMAS – De omgeving van Tejeda op het Canarische Eiland Gran Canaria heeft voor de derde keer in een week tijd te maken met een grote natuur- en bosbrand. Deze brand ontstond zaterdagmiddag rond 16 uur en heeft er nu al voor gezorgd dat 2.000 mensen hun woningen hebben moeten verlaten in o.a. El Prado, Tejeda, Valsendero, Calderetas, Cuevecillas en Madrelagua. De vlammenzee verspreidt zich extra snel door de weersomstandigheden.

Wat als een kleine brandhaard ontstond is inmiddels uitgegroeid naar de derde grote natuur- en bosbrand in het centrum van Gran Canaria. Bij de vorige bosbranden werd 1.500 ha natuur verwoest nadat deze na drie moeilijke dagen onder controle waren.

Het is voor de inwoners van het centrum van het dorp Tejeda en diverse dorpen in de omgeving de twee keer in een week tijd dat ze hun woningen moeten verlaten vanwege de brand nadat vorige week zondag er ook al een brand was in Artenara. Bij die brand werden er diverse woningen verwoest.

Dit keer ontstond de brand in de omgeving van Los Pajaritos, gelegen tussen Cueva Corcho en Crespo. Op het moment van schrijven is er al meer dan 1.700 ha natuur verwoest en het lijkt erop dat dit nog veel meer gaat worden omdat het erg moeilijk is om de brand te stoppen.

Op land zijn er meer dan 150 brandweerlieden met tientallen voertuigen bezig om samen met speciale legereenheden de vlammenzee te blussen en onder controle te krijgen. Vanuit de lucht zijn er ook meerdere blushelikopters en blusvliegtuigen bezig om het vuur te bestrijden, iets dat men ‘s nachts niet kan doen.

Terwijl de vorige brand een week geleden ontstond door onvoorzichtigheid van een lasser die met een hek bezig was, is nu nog niet bekend wat deze nieuwe natuur- en bosbrand heeft veroorzaakt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Las palmas

De cijfers zijn inmiddels verveelvoudigd. Deze is denk ik groter en verwoestender dan die van vorige week en inmiddels dreigt het prachtige en unieke natuurgebied Tamadaba eraan te gaan. Het is een ramp voor dit prachtige eiland en we maken ons grote zorgen over hoe dit gaat aflopen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.