Partido Popular (PP) heeft problematische woordvoerster vervangen

Partido Popular (PP) heeft problematische woordvoerster vervangen
Beeld: Europa Press

Partido Popular (PP) heeft problematische woordvoerster vervangen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Partido Popular (PP) heeft de problematische en soms rebellerende partij woordvoerster Cayetana Álvarez de Toledo vervangen in een poging om van het meer rechtse blok terug te keren naar het centrumrechts in de Spaanse politiek. Álvarez de Toledo heeft gedurende haar twee jaar als ‘portavoz’ voor aardig wat ophef gezorgd omdat ze o.a. de vicepremier Pablo Iglesias van Unidas-Podemos uitmaakte als zoon van een terrorist en opmerkingen tegen het feminisme had of zelfs leden van de eigen partij zwart maakte.

De Partido Popular (PP) is de laatste jaren nadat Pablo Casado het roer overnam van Mariano Rajoy als partijvoorzitter in een poging om de kiezers die voor de extreemrechtse politieke formatie VOX kiezen terug te winnen steeds harder en rechtser geworden. Maar daar moet met de vervanging van de woordvoerster een einde aan komen waarbij de PP aangeeft terug te willen keren naar centrumrechts in de politiek.

Cayetana Álvarez de Toledo is nu als partijwoordvoerder vervangen door de burgemeester van Madrid José Luis Martínez-Almeida die tijdens de corona-crisis veel respect heeft gekregen vanwege zijn manier van handelen.

Cayetana Álvarez de Toledo is naast de voormalige PP-woordvoerster ook de 14e marquesa de Casa-Fuerte, een journaliste, geschiedkundige en politica. De politieke rol als woordvoerster van de PP heeft ze sinds 30 juli 2019 op zich genomen. Daarvoor zat zij al in het congres tijdens de negende en tiende legislatuur, van 2008 tot 2015. Álvarez de Toledo staat bekend om haar felle interventies waarvoor ze binnen haar eigen partij ook bekritiseerd wordt. Naast de Spaanse nationaliteit, beschikt Álvarez de Toledo ook over de Franse en Argentijnse nationaliteit.

Ga naar de inhoud