Supermarktketen Mercadona blijft publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Supermarktketen Mercadona blijft publiekslieveling bij Spaanse consumenten
Beeld: Freepik

Supermarktketen Mercadona blijft publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het marktaandeel van Mercadona is na een kleine daling in 2020 weer gestegen waarmee de populariteit van de Spaanse supermarktketen bevestigd wordt. De keten uit Valencia heeft na het eerste trimester van 2021 een marktaandeel van 24,8 procent aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,9 procent terwijl de Lidl op de lijst naar de derde plaats is gestegen met 6,8 procent.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel de Mercadona met een marktaandeel van 24,8 procent gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 8,9 procent en de Lidl met 6,8 procent waarmee de Duitse keten voor het eerst in de top 3 terecht is gekomen.

De Lidl heeft de van oorsprong Spaanse (nu Russische) Día-keten van de nummer drie positie gestoten nadat de Día het eerste trimester van 2021 eindigde met een marktaandeel van met 5,3 procent. De Eroski is gezakt is naar 4,8 procent gevolgd door de Grupo Auchan bekend van o.a. de Alcampo met een marktaandeel van 3,3 procent. De Aldi komt niet op de lijst voor maar volgens de recente gegevens heeft deze Duitse keten een marktaandeel van rond de 1,7 procent.

Ga naar de inhoud