Supermarktketen Mercadona blijft publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Supermarktketen Mercadona blijft publiekslieveling bij Spaanse consumenten
Beeld: Freepik

Supermarktketen Mercadona blijft publiekslieveling bij Spaanse consumenten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het marktaandeel van Mercadona is na een kleine daling in 2020 weer gestegen waarmee de populariteit van de Spaanse supermarktketen bevestigd wordt. De keten uit Valencia heeft na het eerste trimester van 2021 een marktaandeel van 24,8 procent aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,9 procent terwijl de Lidl op de lijst naar de derde plaats is gestegen met 6,8 procent.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel de Mercadona met een marktaandeel van 24,8 procent gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 8,9 procent en de Lidl met 6,8 procent waarmee de Duitse keten voor het eerst in de top 3 terecht is gekomen.

De Lidl heeft de van oorsprong Spaanse (nu Russische) Día-keten van de nummer drie positie gestoten nadat de Día het eerste trimester van 2021 eindigde met een marktaandeel van met 5,3 procent. De Eroski is gezakt is naar 4,8 procent gevolgd door de Grupo Auchan bekend van o.a. de Alcampo met een marktaandeel van 3,3 procent. De Aldi komt niet op de lijst voor maar volgens de recente gegevens heeft deze Duitse keten een marktaandeel van rond de 1,7 procent.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.