Trailer nieuwe Pedro Almodóvar film met Penélope Cruz gepresenteerd

Trailer nieuwe Pedro Almodóvar film met Penélope Cruz gepresenteerd
Beeld: Sony

Trailer nieuwe Pedro Almodóvar film met Penélope Cruz gepresenteerd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze week werd de trailer voor de nieuwe bioscoopfilm van Pedro Almodóvar ‘Madres paralelas’ gepresenteerd. De film zal op 1 september 2021 tijdens het filmfestival in Venetië in première gaan en heeft hoofdrollen voor o.a. Penélope Cruz, Israel Elejalde, Julieta Serrano, Rossy de Palma en de half-Nederlandse actrice Milena Smit. Verwacht wordt dat de film op 10 september in de bioscopen te zien zal zijn.

‘Madres paralelas’ (parallelle moeders) is het verhaal van twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), die elkaar ontmoeten in een ziekenhuiskamer waar ze gaan bevallen. Ze zijn allebei single en zijn per ongeluk zwanger geraakt. Janis, van middelbare leeftijd, heeft geen spijt en in de uren voorafgaand aan de bevalling is ze in de wolken. De andere aanstaande moeder, Ana, is een tiener en is bang, spijt en getraumatiseerd. 

Janis probeert haar op te vrolijken terwijl ze slaapwandelen door de ziekenhuisgang. De weinige woorden die elkaar in die uren kruisen, zullen een zeer hechte band tussen de twee creëren, die de kans zal hebben om zich op zo’n klinkende manier te ontwikkelen en te compliceren dat het het leven van beide zal veranderen.

Detail is dat de 24-jarige actrice Milena Smit haar achternaam dankt aan haar vader die uit Nederland komt en in Elche is gaan wonen waar hij trouwde met een vrouw uit Alicante. Later verhuisde Milena Smit naar Murcia. Milena Smit wordt gezien als de nieuwe ‘Chica Almodóvar’. Eerder speelde ze een rol in de film ‘No matarás’ en is ze te zien in de Netflix-serie ‘Alma’ die nog uitgebracht moet worden.

‘Madres paralelas’ is alweer de 24e bioscoopfilm van de Spaanse filmregisseur Pedro Almodóvar. Almodóvars plannen voor Madres paralelas bestonden al langer, maar pas tijdens de corona-pandemie vond hij de concentratie het scenario te schrijven. In februari 2021 werd bekendgemaakt dat in maart begonnen zou worden met filmen, en dat actrices Penélope Cruz, Israel Elejalde, Julieta Serrano en Rossy de Palma waren gecast. De opnames begonnen op 22 maart 2021 in Madrid en werden afgerond op 22 april 2021.

Voordat de trailer in première ging was er al aandacht in de pers voor de film omdat Instagram de filmposter, waarop een tepel met en druppel melk te zien is, verbood op het social media netwerk. Later is dat door Instagram gecorrigeerd en bood men excuses aan.

Ga naar de inhoud