10x souvenirs uit een Spaanse supermarkt

10x souvenirs uit een Spaanse supermarkt
Beeld: Canva

10x souvenirs uit een Spaanse supermarkt

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Wat is leuk om mee te nemen uit de Spaanse supermarkt? Voor op de Spaanse camping of in je Spaanse vakantiehuis of om in Nederland of België dat Spaanse gevoel meteen weer tevoorschijn te toveren. Of als origineel Spaans souvenir natuurlijk. En extra leuk dat je zo’n souvenir gewoon kunt vinden en kopen in Spaanse supermarkten als de Mercadona, Consum, Carrefour en Eroski. Hou op de heenreis dus voldoende ruimte over in je kofferbak of koffer. Zo kun je nog wekenlang nagenieten van je vakantie. het Spanje glossy magazine ESPANJE! heeft 10 Spaanse supermarkt-souvenirs op een rijtje gezet. Ken jij ze al?

Spaanse olijfolie, olijven, sangría en wijn inslaan ligt natuurlijk voor de hand. Gebruik om Spaanse wijn te kiezen deze Spaanse wijnwijzer. Maar hieronder hebben we nog 10x originele tips voor Spaanse supermarkt-souvenirs. Veel van die lekkernijen zijn ook heerlijk voor onderweg trouwens.

¡LEUK! Neem nu een abonnement op ESPANJE! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend glossy magazine uitbrengt. Voor slechts € 26,95 krijg je met € 13 of 30% korting (normaal € 39,75) de huidige editie en de vier komende edities. KLIK HIER en meld je aan om meteen ESPANJE! te lezen (ook leuk als cadeau natuurlijk).

Gaseosa

Hiermee tover je een glimlach op de gezichten van thuisblijvers die net zo verzot zijn op Spanje als jij: een doodgewone fles gaseosa. Zit ergens tussen spa groen en spa rood in en tovert koppige wijn om in een sprankelende tinto de verano. Met stip op nummer één van spotgoedkope souvenirs: anderhalve-literfles huismerk voor 0,25 euro.

Salsa brava

Natuurlijk, natuurlijk, salsa brava is kinderlijk eenvoudig zelf te maken. Maar aan de vrolijk gekleurde flesjes van het merk Orlando kun je in de supermarkt niet voorbijlopen. Geldt ook voor aioli trouwens. Zet zo’n tube op de eettafel en je voelt je Spaanser dan de Spanjaarden. Patatas bravas klinkt toch veel beter dan patatje mayo?

Vis in blikjes

In de Spaanse supermercado trekt bijna alles wat in de zee leeft, ingeblikt aan je voorbij. Chipirones en su tinta (baby-inktvisjes in hun eigen inkt), mejillón en escabeche (mossel in zure marinade), navajas (scheermesschelpen), berberechos (kokkels), pulpo (octopus) en ga zo door.

Saffraan

Heb je heerlijk genoten van paella op een Spaans terras? Dan is dit ingrediënt onmisbaar en zo lichtgewicht dat je het altijd mee kunt nemen. HIER vind je het trouwens het recept voor een authentieke Spaanse paella.

Pimentón de la Vera

Het allerlekkerste paprikapoeder, zowel zoet als pikant of gerookt verkrijgbaar.

Groentes in glas

In de schappen vind je de meest exotische groentes in blik of glas. Superdikke asperges uit Navarra, artisjokkenharten, cardo (kardoem). Dat alles voor prijzen waar de Aldi en Lidl een puntje aan kunnen zuigen.

Tortas de aceite

Typisch Andalusisch ontbijtje, maar ook heerlijk voor tussendoor met aardbeien of frambozen erbij. Waarschuwing: zo lekker dat de kans groot is dat ze op zijn voor je je straat weer inrijdt.

Jamón

Een wel heel bijzonder souvenir om vrienden en kennissen blij mee te maken: een hele jamón uit de Spaanse supermarkt. Een paleta (voorpoot) heb je vanaf zestig euro. Jamón (achterpoot) kost een paar tientjes meer. Jamón kun je natuurlijk ook gesneden en voorverpakt kopen (lonchas). HIER lees je meer over alle hamsoorten en hoe je de ham moet snijden.

Tortilla in een pot

Voor wie niet zo’n keukenprins is: de inhoud van deze potten hoef je alleen maar in de pan te gooien. Handig ook voor op de camping. Maar je kunt zo’n onvervalste Spaanse tortilla ook heel makkelijk maken met dit originele Spaanse tortilla recept.

Mercadona olijfolie body crème

De ‘aceite de oliva corporal’ van het Mercadona huismerk Deliplus hoeft bij veel lezers geen introductie meer. Deze crème geeft dankzij de eigenschappen van de olijfolie een intensieve voeding aan de huid en verkrijgt deze een optimaal niveau van hydratatie, vooral in droge huiden. Daarnaast voedt de bodycrème intens dankzij de actieve ingrediënten zoals dus olijfolie maar ook shea, glycerine en vitamine E. Ook geeft de crème een gevoel van een zachte en frisse huid en wordt de elasticiteit van de huid verbeterd.

ESPANJE! Reis- en cultuurmagazine is dé Nederlandstalige glossy over Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verschijnt. ESPANJE! is een hoogwaardig journalistiek magazine met inspirerende reisreportages, mooie interviews, boeiende columns, heerlijke recepten en honderden tips voor liefhebbers van Spanje. Meer informatie lees je op de website espanje.nl

Ga naar de inhoud