Nieuw boek: ‘Op zoek naar mijn vader’ in Barcelona

Nieuw boek: ‘Op zoek naar mijn vader’ in Barcelona
Beeld: Ingezonden

Nieuw boek: ‘Op zoek naar mijn vader’ in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 13 september (2022) zal voor het eerst een boek van de Spaanse schrijver Pere Cervantes in het Nederlands uitgebracht worden. De oorspronkelijke Spaanse titel is ‘El chico de las bobinas’ wat in de Nederlandse versie ‘Op zoek naar mijn vader’ is geworden. Het Spaanse boek is al een tijd uit en werd meteen een bestseller in Spanje en is nu HIER al te reserveren. Het is een meeslepend, groots en verslavend boek dat in goede aarde zal vallen bij de liefhebbers van Carlos Ruiz Zafón en Ildefonso Falcones.

Barcelona, 1945. De twaalfjarige Nil Roig brengt zijn dagen door met het op zijn fiets vervoeren van filmspoelen van de ene naar de andere bioscoop. Zijn droom is ooit zelf filmoperateur te worden. Op de dag dat hij dertien jaar wordt, is hij in het trappenhuis bij zijn woning getuige van een moord. Nadat de moordenaar heeft gedreigd hem ook te doden als hij zijn mond voorbij praat, geeft het stervende slachtoffer Nil een mysterieus en naar later blijkt uiterst zeldzaam verzamelplaatje met de foto van een vooroorlogse filmacteur. Hij fluistert de jongen een naam toe: David. Dat is ook de naam van Nils vader, die verdween op de dag dat Barcelona bezet werd door de regering van Franco. Nil gaat op zoek naar de waarheid achter zijn vaders verdwijning en achter het mysterieuze filmplaatje. Een zoektocht waarvoor hij een hoge prijs zal moeten betalen.

Tegen de filmische achtergrond van een Barcelona dat tussen licht en schaduw zweeft, vertelt Op zoek naar mijn vader ons het verhaal over de bioscopen die de toevluchtsoorden vormden voor mensen die wilden wegdromen van de ellende en de dreiging van alledag, over de ongekende kracht van vrouwen, die de ware oorlogshelden waren, en over de kwetsbaarheid en dubbele natuur van de mensheid. Een betoverende, emotioneel geladen roman vol mysterie. 

Over de auteur

Pere Cervantes (Barcelona, 1971) is auteur en scenarioschrijver. Na zijn studie rechten aan de universiteit van Barcelona, werkte hij als Peacekeeping Observer voor de Verenigde Naties in Kosovo (van 1999 tot 2001) en in Bosnië-Herzegovina (van 2002 tot 2003). Hij is de veelbekroonde auteur van tien romans, waarvan ‘Op zoek naar mijn vader’ de eerste is die in het Nederlands verschijnt. Het boek werd in Spanje direct na verschijnen een enorme bestseller.

Op zoek naar mijn vader van Pere Cervantes verschijnt 13 september bij A.W. Bruna Uitgevers. Aantal pagina’s: 528 – 978 94 005 1356 3 – Prijs € 24,99 – KLIK HIER om dit boek te reserveren.

Ga naar de inhoud