Piloten Transavia vliegtuig moeten vechten tegen de wind op Menorca

Piloten Transavia vliegtuig moeten vechten tegen de wind op Menorca
Beeld: transavia.com

Piloten Transavia vliegtuig moeten vechten tegen de wind op Menorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MENORCA – De piloten van een Transavia vliegtuig dat de route Lyon-Menorca aflegde, hadden het erg moeilijk bij de landing op het vliegveld van het Balearen eiland. Diverse bewoners en toeristen van het eiland plaatsten video’s op social media van het vliegtuig dat alle kanten op ging door de harde windvlagen. Ongetwijfeld zaten de passagiers ook te zweten in hun stoelen. Onderaan dit artikel zijn video’s te zien.

Uiteindelijk kon het vliegtuig niet landen en werd het Transavia toestel naar het vliegveld van buureiland Mallorca gestuurd. Menorca had te maken met harde windvlagen van meer dan 90 km/uur en dat had natuurlijk effect op de vliegtuigen die moesten opstijgen en landen op het vliegveld van Menorca. Tussen 14 en 16 uur was er geen tot weinig vliegverkeer mogelijk op het vliegveld van Menorca waardoor meer dan twaalf vliegtuigen later zijn vertrokken of later zijn geland.

Bewoners en toeristen van Sant Lluis dat vlakbij het vliegveld ligt, maakten met hun mobiele telefoons opnames van de moeilijke landing. Op de video’s is te zien hoe het vliegtuig in hoogte afneemt als het de baan nadert en hoe het door windstoten moeite heeft om zijn traject te volgen. Ten slotte kiezen de piloten ervoor om terug te keren naar een veilige hoogte en naar de hoofdstad van Mallorca te vliegen om daar zonder problemen te landen. Volgens de Spaanse vliegveldbeheerder AENA is het Transavia vliegtuig later toch naar Menorca gevlogen en konden de piloten zonder problemen landen.

Ga naar de inhoud