Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (72)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (72)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (72)

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Er is een beetje gedoe de laatste tijd met onze auto’s, is ook niet zo gek. De ene is 20 jaar oud en de andere zelf al bijna 35 jaar. Als eerste ging anderhalve maand geleden de Peugeot kapot. Zo kapot dat het een dure reparatie werd en dat de auto wel een maand bij de garage stond. Gelukkig hebben we nog onze oude Renaultje. Hiermee kunnen we ons wel een beetje rondom Pinoso bewegen. De Renault valt onder de categorie lichte vrachtauto’s en moet twee keer per jaar gekeurd worden. Dit gaat anders dan in Nederland. In Spanje kan een garage het wel voor je regelen, maar je laat je auto hier in Spanje keuren bij speciale keuringsstations. In deze stations rij je je auto langzaam door een soort loods. Bij de verschillende stops wordt je auto dan onderzocht, en wel of niet goedgekeurd.

Tijdens de periode dat de Peugeot bij de garage stond moest de Renault naar de keuring. Helaas is onze Renault niet goedgekeurd. Gelukkig krijg je dan nog wel de tijd om het probleem te laten repareren, maar omdat de Peugeot nog bij de garage stond, kon dat nog niet. Hier in Spanje is het niet gebruikelijk bij de garages dat ze een leenauto ter beschikking hebben. Vaak wel als de reparatie een paar dagen duurt, maar niet een maand. Dus de Renault kon nog niet naar de garage, want zonder auto is alles wel heel lastig.

De reparatie aan de Peugeot was klaar eind juli. Hup, gauw de Renault naar de garage zou je denken… Helaas voor ons begonnen toen de feesten in Pinoso en dan is zo’n beetje alles gesloten, in ieder geval alle garages. Dan maar na de feesten! Nope, de garages bleven ook na de feesten nog dicht. Vakantie! Nu zijn de eerste garages weer terug open, maar ze hebben nog geen tijd voor ons autootje en de tijd begint nu toch wel te dringen. We hebben nog een paar dagen en dan moeten we met de Renault bij een keuringsstation verschijnen om te laten zien dat het mankement gerepareerd is. Hopelijk kunnen we snel richting de keuring …

Vorige week schreven we over de schoonmaakhulp die op proef zou komen. Op zaterdagochtend werden de meiden gebracht door hun ouders en ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. Het voelt wel heel luxe om hulp met het schoonmaken te hebben en vooral dat ze heel netjes werken. We hebben afgesproken dat één van de meiden elke zaterdag Danielle komt helpen en mocht het doordeweeks nodig zijn dat we dat dan laten weten. Wie de meiden zijn en hoe we in contact met ze zijn gekomen bewaren we voor de volgende blog.

Wil je eens bij ons overnachten? We kunnen de lezers van Spanje Vandaag een mooie korting aanbieden van maar liefst 15%. Gebruik code SPANJE2023 bij check-out op onze website www.casarodriguillo.com De kortingscode is nu al te gebruiken, maar wacht niet te lang want deze is te gebruiken tot eind september. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud