Het Moncofa hondenstrand in Castellon heeft nieuwe douche speciaal voor dieren

Het Moncofa hondenstrand in Castellon heeft nieuwe douche speciaal voor dieren
Beeld: Ayuntamiento Moncofa / web

Het Moncofa hondenstrand in Castellon heeft nieuwe douche speciaal voor dieren

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Belcaire strand in Moncofa in de autonome regio Castellón is een van de meest vooruitstrevende hondenstranden in Spanje. Op dit moment kunnen de eigenaars en de honden die het strand bezoeken genieten van het strand zonder restricties en er zijn steeds meer nieuwe gemakken voor ze op het strand.

De honden kunnen zwemmen en spelen in het zoute water van de zee en daarna kunnen ze gemakkelijk schoongemaakt worden om weer naar huis te gaan. Dit kan doordat het strand nu zelfs een speciale douche heeft voor de honden die geïnstalleerd werd door de gemeente. 

Het strand heeft sinds het begin van de zomer van 2023 de douche opengesteld voor gebruik. De gemeente heeft dit gedaan om het strand aangenaam en begaanbaar te maken voor iedereen. Bovendien is dit een van de weinige stranden in Spanje die het hele jaar beschikbaar zijn voor honden. De meeste stranden worden alleen klaargemaakt voor een bezoek met de hond in het hoogseizoen. 

Naast de speciale douche is er ook een speciale drinkplek voor de dieren met zoet water. Uiteraard is er ook een douche voor menselijke bezoekers van het strand. En uiteraard is er een duidelijke afscheiding gemaakt om het hondenstrand af te bakenen van de stranden ernaast. 

De investering van de gemeente geldt overigens niet alleen voor dit specifieke strand. Er is ook geïnvesteerd in een nieuw hondenpark op slechts enkele meters afstand van dit gedeelte van de kust. Op deze manier hoopt Moncofa een ideale bestemming te worden voor de bewoners en de toeristen die de zomer samen met hun viervoeters door willen brengen.

Ga naar de inhoud