Netflix en Movistar+ serie opnames bij Santa Barbara kasteel in Alicante

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De Spaanse televisie- en internet provider Movistar+ is op dit moment bezig met opnames voor de serie ‘Dime quién soy’ die uitgezonden zal worden op het Spaanse kanaal en in een later stadium ook internationaal bij Netflix. Er zullen voor de verfilming van het gelijknamige boek ook opnames gemaakt worden bij andere locaties in Alicante, in Alcoy, in Madrid en Boedapest.

De nieuwe Spaanse serie is een aanpassing voor de televisie van het in Spanje beroemde uit 2013 stammende boek ‘Dime quién soy’ van de schrijfster Julia Navarro, in het Nederlands ‘Zeg me wie ik ben’.  

Het verhaal speelt zich af ten tijde van de Tweede wereldoorlog en het begin van de Franco dictatuur in Spanje. Het Castillo Santa Barbara in Alicante is voor de serie omgetoverd tot een Nazi bastion met hakenkruizen, nazi vlaggen en diverse Duitse oorlogsvoertuigen zoals auto’s en vrachtwagens.

Het is nog niet bekend wanneer de serie bij Movistar+ te zien zal zijn in Spanje. Uiteraard is er ook nog geen datum bekend van de premiere bij Netflix.

Verhaal

Een journalist wil meer te weten komen over zijn overgrootmoeder. Het enige wat van haar bekend is, is dat ze vlak voor de Spaanse Burgeroorlog het land ontvluchtte en daarbij haar man en kind achterliet. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt wat voor bijzondere vrouw deze Amelia Garayoa is geweest, wier leven zich afspeelde in de grote politieke brandhaarden in het Europa van de 20ste eeuw: Spanje ten tijde van de Burgeroorlog, Rusland in de tijd van Stalin, nazi-Duitsland, fascistisch Italië en het naoorlogse Berlijn tot aan de val van de Muur in 1989.

Vier mannen veranderen het leven van Amelia voorgoed: de zakenman met wie ze een verstandshuwelijk aangaat, de revolutionair met wie ze wegvlucht, de journalist die haar aan de Britse geheime dienst voorstelt en de nazi die, ondanks zijn afschuw van Hitler, Duitsland nooit zal verraden. Geconfronteerd met onrechtvaardigheid en onvrijheid besluit de strijdvaardige Amelia, zelf het slachtoffer van een fatale keuze die ze vroeg in haar leven heeft gemaakt, dat ze niet langer neutraal kan blijven…

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.