Netflix en Movistar+ serie opnames bij Santa Barbara kasteel in Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Netflix en Movistar+ serie opnames bij Santa Barbara kasteel in Alicante

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Spaanse televisie- en internet provider Movistar+ is op dit moment bezig met opnames voor de serie ‘Dime quién soy’ die uitgezonden zal worden op het Spaanse kanaal en in een later stadium ook internationaal bij Netflix. Er zullen voor de verfilming van het gelijknamige boek ook opnames gemaakt worden bij andere locaties in Alicante, in Alcoy, in Madrid en Boedapest.

De nieuwe Spaanse serie is een aanpassing voor de televisie van het in Spanje beroemde uit 2013 stammende boek ‘Dime quién soy’ van de schrijfster Julia Navarro, in het Nederlands ‘Zeg me wie ik ben’.  

Het verhaal speelt zich af ten tijde van de Tweede wereldoorlog en het begin van de Franco dictatuur in Spanje. Het Castillo Santa Barbara in Alicante is voor de serie omgetoverd tot een Nazi bastion met hakenkruizen, nazi vlaggen en diverse Duitse oorlogsvoertuigen zoals auto’s en vrachtwagens.

Het is nog niet bekend wanneer de serie bij Movistar+ te zien zal zijn in Spanje. Uiteraard is er ook nog geen datum bekend van de premiere bij Netflix.

Verhaal

Een journalist wil meer te weten komen over zijn overgrootmoeder. Het enige wat van haar bekend is, is dat ze vlak voor de Spaanse Burgeroorlog het land ontvluchtte en daarbij haar man en kind achterliet. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt wat voor bijzondere vrouw deze Amelia Garayoa is geweest, wier leven zich afspeelde in de grote politieke brandhaarden in het Europa van de 20ste eeuw: Spanje ten tijde van de Burgeroorlog, Rusland in de tijd van Stalin, nazi-Duitsland, fascistisch Italië en het naoorlogse Berlijn tot aan de val van de Muur in 1989.

Vier mannen veranderen het leven van Amelia voorgoed: de zakenman met wie ze een verstandshuwelijk aangaat, de revolutionair met wie ze wegvlucht, de journalist die haar aan de Britse geheime dienst voorstelt en de nazi die, ondanks zijn afschuw van Hitler, Duitsland nooit zal verraden. Geconfronteerd met onrechtvaardigheid en onvrijheid besluit de strijdvaardige Amelia, zelf het slachtoffer van een fatale keuze die ze vroeg in haar leven heeft gemaakt, dat ze niet langer neutraal kan blijven…

Ga naar de inhoud