Ryanair vliegtuig mag niet landen in Reus vanwege een vos

Oeps ... foto ontbreekt!

Ryanair vliegtuig mag niet landen in Reus vanwege een vos

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Een Ryanair vliegtuig afkomstig uit Dublin mocht niet landen op het vliegveld Reus aan de Costa Dorada. De reden was een vos die op de landingsbaan liep. Het vliegtuig heeft met 150 passagiers aan boord bijna een uur moeten rondvliegen.

Toen de vlucht van Ryanair tussen Dublin en Reus op het moment stond om te landen op het vliegveld van de Costa Dorada, kregen de piloten opdracht om te wachten. 

De reden voor het landingsverbod was de aanwezigheid van een loslopende vos (zorro) op de enige landingsbaan van het vliegveld. Dat was uiteraard een gevaar en dus mocht het vliegtuig pas landen toen de vos weggejaagd was.

Dat wegjagen bleek nog niet zo makkelijk want het Ryanair vliegtuig heeft uiteindelijk bijna een uur rond moeten vliegen en verschillende bochten moeten maken voordat de Boeing 737 kon landen.

De technische medewerkers van een kapot vliegtuig merkten op dat er een vos op de landingsbaan liep. Meteen begon men met het veiligheidsprotocol waardoor er geen vliegtuigen mochten vertrekken en landen.

https://twitter.com/Hardenaw/status/1173693299938516992
Ga naar de inhoud